Да се затворят границите на ЕС, зове Борисов

Трудно "тези маси ще бъдат интегрирани", призна премиерът ни
174
Да се затворят границите на ЕС, зове Борисов
Снимка: Булфото

Границите на ЕС трябва да се затворят и да се спре притокът на мигранти, докато не се реши проблемът с тези, които вече са влезли в Европа, настоя премиерът Бойко Борисов по време на първия за годината блиц-контрол в парламента.

"Позицията ни винаги е била, че не само квоти трябва да се направят, а незабавно да се затворят границите“, отговори той на соцлидера Михаил Миков, който поиска да знае какво е отношението на правителството за квотите за разселване и дебатът за преосмисляне на споразумението от Дъблин, което задължава бежанците да подадат молба за убежище в първата държава от Евросъюза.

Според Борисов това споразумение не работи. Той смята, че в Европа могат да останат тези, които бягат от смъртта и войните и за тях ще се осигури образование, работа, социални грижи, защото ще се интегрират. Другите мигранти обаче трябва да бъдат връщани породните им места.
 
"Подкрепихме квотите, но и те няма как да сработят по простата причина, че тогава няма да правим лагер, а трябва да правим затвор, защото имаме по 6-7 пъти задържани хора - бягат, връщат се", призна премиерът. Според него в Европа няма позиция, която да ни каже какво ще стане и как ще стане.

"Различни държави градят своите интереси, защитават ги. На самите общества не им харесва това, което се случва, едни ги поканиха, а други трябва да дават милиарди за да ги издържат", каза още Борисов.

Според него и последните събития като проява на агресия от страна на мигранти като сексуалните посегателства над жени в нощта срещу 1 януари в Германия, са показали, че много трудно "тези маси ще бъдат интегрирани".

"Вече основно задържаните по нашите граници са афганистанци, а те са израсли в условия на войни и около тях талибани. Трудно е да интегрираш такъв човек, защото отношението им и към жените е друго заради тяхното възпитание", обобщи премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
11
 
! Отговори
пророк маке преди 8 години
и ке биде през 100 метра джамия до джамия от Скопие та чак до Брюксел и ке се слави алаха и порока моамет а раята ке се моли на друг господ и ке възкръсне Александер велики и ке пребиде все
19
0
 
29
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Режеш ама не правиш нищо за България ! тези които вече са тук трябва да се изселят , а не да се чудим какво да ги правим ефенди ! Стига лая ами действай и поне дай автомати на войниците които пращате по границата ни ! Те дори ножове нямат !
18
2
 
25
 
! Отговори
Хасан Курдалиев преди 8 години
Този на снимката и обкръжението му съсипаха България.
17
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A бе ти за европейските не се претеснявай. Ти затвори нашите, че от където влизат взимат европейски пари а ни ги пускат поетапно.
16
2
 
17
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Борисов, зове :))... Кой му обръща внимание на тоя...
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко незабавно оставка,неможе за 4 човека от Министерският Съвет да им се полага 40 милиона лева за охрана,а за националната сигорност 20 милиона.Това неели мафиотска структура.Винаги за Борисов България нее представлявала нищо.Той е типичен скрит забулен ръководител на БГ мафията.Кажете че няма мафия в БГ.Искаме оставката на Борисов и неговото обкръжение.
14
0
 
25
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Нещо не мога да разбера ! Какво значи отворени и какво затворени граници за мигрантите ? В момента 90% от тях влизат "нелегално", каква ще е разликата когато границите бъдат "затворени" и какво ще се прави с хората влезли нелегално след това ?
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той да си зове и кой ще ги затвори, то Сидеров от години зове ама нема кой да чуе само ЕС напред и нагоре.
12
1
 
27
 
! Отговори
man преди 8 години
Закъсняли сме вече; трябваше още от самото начало да се блокира с военна сила и твърдост Средиземно море, да се връщат мигранти с лодки и после лодките да бъдат унищожавани, да се осигури сухопътната граница с международни военни сили.Да бъдат изградени и финансирани бежански лагери в близост до райноните на конфликти т.е. Турция, Ливан, Йордания, С.А. та дори Ирак и там да бъдат задържани в безопасност бежанците. Веднъж стъпили в Европа, те НЯМА да се върнат дори след края на конфликта.
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продължете референдума !ОСТАВКА !!!
10
1
 
25
 
! Отговори
гост преди 8 години
лошото е, че като тръгнат да ги гонят ще се спрат тук, не сме Шенген, той и затова идва Камерън да огледа терена за лагери
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Споко, през 2016 любимата му Баба Меркел му е обещала още 600 хил бежанци. Чисто наши, само за БГ.
8
0
 
18
 
! Отговори
Д-р Менгеле преди 8 години
Аз имам друга идея! Искам да постигна нов пробив в медицината!
7
1
 
34
 
! Отговори
Тиквоний Магнолиев преди 8 години
МУТРОООООО, А КОЙ ДУДНЕШЕ ДА СМЕ ГИ ПРИЕМЕЛИ, ЩОТО БЯГАЛИ ОТ ЯТАГАНА, А????
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А един станиол завива мармоти в шоколад. Чакай бе Бойко нали много се разбирате с Меркел а Меркел каза че са добри дошли ами ценностите ами мултикултиризма. Нали бяха едни мили и добри хора дето бягат от ИДИЛ.
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ааааааа няма затваряне кой щи разреши ве то така не става само Путин може да взема самостоятелно решения
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А дюнерджийниците какво ще ги правим, бе тиквен *** и въртиопашка !?
3
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Решението на проблема е ЕДНО и то е мнооого просто.Казва се:Незабавна ЕКСТРАДАЦИЯ!Когато един амуджа бие път от "майна си райна" и плати 5-10 хил долара да дойде до тукА след това го качат на военният самолет и го върнат в "Изходна позиция" едва ли ще тръгне отново.И АКО се върне пак................ в трудов лагер да отработи следващият самолетен билет.
2
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продължи на горе ОСТАВКА !!!
1
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко президент.