Най-страшното: Русия и Турция да се сблъскат у нас!

Въпросът: Москва ще спре газта или Анкара ще пусне бежанците?
19 яну 2016 10:52,
50
Най-страшното: Русия и Турция да се сблъскат у нас!
Кадър: bTV

Едно от най-страшните неща, които България може да допусне, е Русия и Турция да се сблъскат на наша територия, предупреди политологът Иван Кърстев.

Според него, дълги години напред българското общество ще плаща, ако допусне на нейна територия различни групи, независимо от симпатията им – проруски или протурски, да се опитват да формират българската политика.

Кръстев обясни, че сблъсъкът е започнал да се вижда с разцеплението в ДПС, но и в други политически партии, които се опитват да използват тези сблъсъци за търсене на собствена политическа идентичност.

"Всяко заиграване на България с протурска или проруска политика, със силно антитурска или антируска политика, носи проблем за една страна като България, която не може да си позволи да се затвори нито икономически, нито политически сега", каза още Кръстев пред bTV.

Политологът предупреди и че корупцията започва да изглежда като проблем на националната сигурност, защото напрежението, сблъсъкът между държавите, все повече започва да се води в икономическата област, а не просто във военно-политическата област.

"Въпросът при това напрежение между Русия и Турция е от какво трябва България да се страхува повече - че Русия ще спре газта или че Турция ще пусне бежанците", каза още Кръстев.

Той обобщи, че всичко което преди ни караше да се чувстваме по-сигурни – това, че сме взаимно свързани, сега ни плаши.

"Страни като България, които са на периферията на ЕС, биха загубили най-много, ако ЕС по един или друг начин започне да се преструктурира", прогнозира политологът.

Той акцентира на това, че хората са излезли на улицата и искат да вземат справедливостта в свои ръце.

"Постепенно виждаме каква е цената на неработещите институции", каза още политологът.

По думите му това не е проблем само за нашата страна. "Недоверието към политическите елити като цяло е обща тенденция. Хората имат усещането, че никой не мисли за тях", каза Иван Кръстев.

Той допълни, че излизането на улицата има своята цена, защото се сблъскват не просто хора и институции, а много често самото общество се разделя на две. Кръстев обясни и че смисълът на институциите е да не се оказват хората един срещу друг по улиците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БлядкоА аз плю.я на мутRите на тези, които развиват такива игьотий, които като празни *** дрънчат, че газът им бил скъп, че искат газова независимост, че щом е братски, газът трябва да им е евтин. Нали сте братя с хамериканците, нека ви прекарат гъ.зопро.вод от Аляска! Ами що не купувате газ от братския ви Кувейт или от Саудитите? Нали от въглеводородите се добива и вазелин, а от него страшно се нуждаете!
30
3
 
8
 
! Отговори
Те си се блъскат преди 8 години
от векове на наша територия.Никой не отчита, че сме си изгубили държавата заради феодалната разпокъсаност - нашият феодализъм е бил в по-зрял стадий от турския. И заради чумата, унищожила голяма част от европейците и татарите, чиято конница винаги е била наемна от царете ни в случай на война.Ако тези две неща не се бяха съчетали в края на 14-и век у нас, Бг щеше да е на три морета, турците щяха да си кротуват в Мала Азия, а русите да ни тачат като по-богати и по-учени от тях, каквито сме били.
29
8
 
8
 
! Отговори
Блядко преди 8 години
До ВенелинАмериканския шистов газ в бидони е с цена $200 за 1000куб.м, докато руския братски газ в тръби е $520 за 1000куб.м.Бойко не в бидони ами в кофи да го носи пак ще е по-евтин.След като 15 страни се отказаха от братския руски газ братята руси няма да ни свалят цената.Аз лично плюя на братска Русия и приветствам тъпите кравари.
28
10
 
9
 
! Отговори
Спокойно преди 8 години
Русия не може с никой да се сблъска защото ако го стори ще се разпадне.За да се сблъскаш с някого трябват пари а Русия няма.Не може да храни и снабдява армията в условия на военен конфликт.В момента не може и да завземе чужди територии, от които да граби и да се изхранва докато заграби нови и започне да използва тях.Русия е kaпyt от всякъде.Въпрос на време е да се разпадне.
27
4
 
13
 
! Отговори
До 38 преди 8 години
Не подценявай старото оръжие ...особено ако то е ракета ......стари ракети са но са достатъчни за градушка ......а естествено че Русия може с 2 ракети да заличи Истанбул ....Дори с 1 !
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
.... 32 цента - Осман Пазвантоглу е кмет на Видин!
25
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ..........Еххх ако не бяхме нарязли ракетите си СС-23 и Скъди очакваш 40 годишните ръжди да успеят да излетят ли?Божеее, Боже, аман от пенсионирани ***.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До рубинени елмазимай самогона ти е дошъл в повечко, а?
23
2
 
4
 
! Отговори
До Василев преди 8 години
Къде слагаш Великобритания ? САЩ по бива ама и те ще се отдръпнат защото са *** ! Ама добре при положение че се намесят за Турция .....Да намесим и Китай , а ?
22
7
 
19
 
! Отговори
.......... преди 8 години
Еххх ако не бяхме нарязли ракетите си СС-23 и Скъд (именно по желание на Турция и заповядано от САЩ) ....да имахме 2200 танка и 240 самолета + 150 готови за вдигане ......400 бронирани машини .......чи така Путин ако ги залопа от юг и изток , ние да ги подпрем от север ...гърчулята може и те от запад заедно с Русия по вода и тя от там ........Сърбия да опъне ПВО С-300 или С-400 да заварди самолетите от ЕС случаааайно ако заплашат с нещо в името на Турция :)
21
2
 
7
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Че Турция да не да държи там бежанците ? Защото сякаш бях чул че няколко бежанци са влезли в Европа или това пак някакви спекулации били ? Щом Иван Кръстев така казва !
20
2
 
17
 
! Отговори
верту преди 8 години
Молете се, на вас от нашия парламент само господ може да ви помогне. Холандия и Швейцария не са много по големи, но са фактори в Европа, от северна кореа и америка се плаши. А ние се молим да не ни спрат газа или да не ни напълнят с бежанци. Как не ви е срам, защо сме ви избирали? Докарахте Бг до една безгласна буква, народ който всеки може да използва. А можехме ние да решаваме за останалите, просто едно поколение в парламента не трябваше да е толкова алчно.
19
16
 
11
 
! Отговори
Striker преди 8 години
Бхахаха, колко вярно!Петрол 90 $ за барел - Крим наш !Петрол 80 за барел - Ще строим супер мост до полуострова !Петрол 70 $ за барел - ОК, ще строим просто мост...Петрол 60 $ за барел - Ще има ферибот...50 $ - Кабинков лифт.40 $ - брод...30$ - Крим ваш !20 $ - Подаряваме ви и Краснодарския край като бонус и извинение към Крим :)
18
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аве не знам ама и двете отиват към фалит
17
3
 
10
 
! Отговори
рубинени елмази преди 8 години
Чух, че краварите са закъсали за експерти по Русия. Изисква се да ходят на конференциите на Путин - без слушалки. Задължително е притежаване на определени непреодолими лични зависимости, в това число - от миналото си.
16
2
 
17
 
! Отговори
ДО КРЪСТЕВ преди 8 години
сетила се мара да се побара!!!!!!!ТИ СИ ЕДИН ДОЛНОПРОБЕН ПРОДАЖНИК БАРАБАР С МЕНТОРА ТИ ИВО ПРОКОПИЕВ!
15
3
 
12
 
! Отговори
матросчето преди 8 години
Интересна статия,но само с една грешка - сблъсъкът ще стане между Русия и Турция в област ***,ако нашите политици продължават да тласкат страната към запада - отново ще се повторя - колкото пъти сме тръгвали със Запада, толкова пъти сме губили територии - жалко е, но е факт, винаги нас са жертвали - ТАКА ЧЕ УМНАТА, за всички съфорумци се отнася.
14
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-страшното: Москва да спре газта и да пусне руските бежанци !
13
1
 
5
 
! Отговори
до 19 преди 8 години
10$ - България е върната там, откъдето е взета преди 138 години! Номер 19 е щастлив!
12
2
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 19... и като се събуди, краката ти измръзнали!