Стабилността на държавата се крепи на нервите на Борисов

Само ГЕРБ сочат, но за кое сме виновни, пита премиерът
Обновена: 23 яну 2016 21:26 | 23 яну 2016 21:16, Александър Попов
311
Стабилността на държавата се крепи на нервите на Борисов
Снимка: Булфото, архив

Михаил Миков е прав, че стабилността е крехка. В момента тя се дължи само на моите здрави нерви, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на Третата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велико Търново, цитиран от Фокус.

Оттам-нататък ще видят какво е разпад на държавата за една година, но няма да бъда удовлетворен, че ще соча няколко човека като виновници за това, защото нашата държава ще се разпада. Нашите измислени проблеми в момента, с които се опитват да ни късат нервите, са повод за техните политически проекти", добави Борисов.

Ако вотът на недоверие на БСП, ДПС, "Атака" и ДСБ мине логиката е те да съставят правителство, пожелавам им приятна игра. Това, което предлагат, е антилогично, смята премиерът.

"Нито ведднъж не споменаха на тази конференция БСП. Само ГЕРБ. Само ние сме виновни. За кое сме виновни? За 97-98% усвояване на еврофондовете и 3% ръст на икономиката", посочи Борисов.

Той изброи някои от добрите резултати, които правителството е постигнало.

"Дотации за тютюнопроизводителите, дотации за животновъди, дотации за учители и плюс 106 млн. лева тази година повече за заплати. Спортни зали и развитие на културата. Безработицата също спадна, само заради ръста на икономиката и огромните пари, които се влагат. От кое да се срамувам", попита той.

Борисов допълни, че ГЕРБ не е свалил доверието си от Росен Плевнелиев и той също би могъл да бъде тяхна кандидатура.

"Имаме и няколко жени, които съм убеден, че безспорно ще бъдат избрани ако бъдат кандидатирани. В ГЕРБ, мисля, че сме сред водещите партии, където жените са на толкова високи позиции", похвали се премиерът.

Той посочи, че има много жени, които са евродепутати, министри, заместник-министри, депутати, председател на Народно събрание, кметове, над 1000 общински съветници от ГЕРБ.

"Ако преди 10 години бях сам, сега имаме хора, които партията намери, обучи и издигна. Те със своя талант, труд, честност и морал си затвърдиха позициите в обществото и се ползват с висок рейтинг. На местните и парламентарни избори категорично си вземаха резултатите", допълни Бойко Борисов.

Той коментира и конфликтите в световен мащаб. Според него сега е по-тежко и по-лошо, отколкото по времето на Студената война – такава омраза, негативизъм и несигурност в света никога не е имало.

"Проблемите между Русия и Щатите и между Русия и Турция са много изострени в момента. Темата за Украйна я няма и от месеци не съм чул националните ни медии да коментират нещо свързано с Украйна, нито пък европейските. Моето обяснение за това е, че Минските споразумения се спазват, което беше основното изискване към Русия", заяви Борисов.

"Саудитска Арабия, Иран, Израел, Либия, Тунис и Сирия, които навремето бяха поставени на средно икономическо и финансово ниво, сега просто или ги няма или нямат правителствата. Това е голям проблем", допълни той и добави, че в Йордания има 1 млн. души в бежански центрове, а в Ливан 2 млн.

По думите на премиера, това са огромни маси от хора за една държава от 4 млн. души и рязко променя демография, икономика, и отношения.

"В Гърция в никакъв случай не са свършили проблемите и много скоро отново ще започнат да имат финансови проблеми. Сигурно ще имаме много извънредни съвети на тема Гърция, този път за финансите. По това, което чувам, около 500-600 хиляди мигранти влизат отвън по островите", каза още той и добави, че не иска да бъде лош пророк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
2
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
До поне един път Хайде да идем двамата? На бас, че си, плъх. На *** ще целунеш ръката и ще искаш опрощение.
93
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mafia *** off
92
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гафът с ваксините не е случаен.Със сигурност е поръчан за дестабилизация на най-вече министър -председателя.
91
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На изборите 2014 г ГЕРБ печелят 84 места в Парламента,РБ 23 като в МС- ГЕРБ има първоначално 13 министри срещу 6+ Кунева т.е.7 за РБ.Чисто аритметически е видим натискът,който е оказан върху министър-председателя още повече,че РБ вземат ключови министврства:отбрана,икономика,външни работи,правосъдие,здравеопазване като рокадата на министъра на правосъдието доведе до явно недоволство сред коалиционните партньори.
90
0
 
8
 
! Отговори
Сандукан с ножицата преди 8 години
Нещо спряха да се фъчкат с рейтингите.ВярвахМЕ ВИ бой-КО.Писнахте ми и аз ще ви резна с ножицата,ама езиците,та да спрете да ръсите лъжи.Господ ще ми се изкара още малко,Айсихтир.
89
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той и Местан беше много ербап , но го забравиха за 3 дни !
88
1
 
25
 
! Отговори
поне един път преди 8 години
Пожарникарю, покажи, поне един път в живота си, че си мъж! Че имаш яйца! Подай си оставката!
87
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато държавата е на колененарода трябва да се изправи
86
2
 
29
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
БОКИЧА ОБИЧА ДА СЕ ПРАВИ НА ИНТЕРЕСЕН, ЗАЩОТО СА ВЪЗПРИЕМА ЗА БОГА СЛЪНЦЕ, А РЕАЛНО СИ Е БОГА ТИКВА1
85
0
 
9
 
! Отговори
Tiko40 преди 8 години
Boko stabilyagata!
84
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като ми вдигнахте данъците , много се ядосах.За винетките направо побесняхЗа либерализацията на тока само едните нерви ми останаха
83
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Министър Петър Москов е специализирал във Великобритания,САЩ и други страни.Той е министър от квотата на РБ.Според бившия здравен министър Илко Семерджиев сегашният министър е провалил две оферти на френската фирма производигел на ваксини преди да се сключи бартерната сделка с Турция за размяна на ваксини.Защо?Всъщност,дами и господа,кого обслужва скандалът с ваксиноте?
82
0
 
8
 
! Отговори
Мен преди 8 години
До 100. 1. народа който не вижда алтернатива. 2. Хората който фалшифицират протоколите от изборите. 3. Парите може би са много силен фактор? и д.р.
81
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко вече е на самотек.. има ли пилот в самолета?
80
4
 
31
 
! Отговори
Какаду преди 8 години
Виновен сте ГУСИН Борисов. Виновен сте, че хората се избиват по улиците, виновен сте, че съдебната система работи в полза на мафиотите, за това че хората *** от елементарни болести.Виновен сте, че всяко едно министерство е неадекватно. Хората си скъсват *** от работа, а пари няма. Виновен сте, че реформите които обещахте са - ''Мижи да те лажем".Цели двадесет и пет години 240 прасета лъжеха, крадяха и манипулираха глупавия народ. Всички сте МАСКАРИ! ВСИКЧКИ!
79
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даниел Митов е министър от квотата на РБ.Той е представлявал Националния демократически институт в САЩ,където е учил,в страни като Конго,Йемен и други размирни страни.В служебното правителство на премиера Близнашки се изказа в подкрепа на ТПТИ .В момента е "на завет" от всякакви коментари по медиите.
78
0
 
1
 
! Отговори
Мен преди 8 години
До 110. Свободата.... Приятел, ти си доброволен роб. Дано го усъзнаеш някога... Но жалкото е , че като тебе много.....
77
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стабилността на държавата се крепи на нервите на БорисовA той се крепи на нервите на народа
76
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американците не го искатРуснаците не го искат Масоните не го искат Тепърва явно предстоят събития
75
1
 
23
 
! Отговори
Ave, Tikvun! преди 8 години
Абе, Боко, бе, как така, що ще се разпада таз държава, нима е толкова нетрайно, всичко, което си съградил?Не си бил чувал по медиите за Украйна, браво, един премиер точно от медиите трябва да се информира за международното положение!Хвала на тебе, любими ръководителю, вожде и учителю, бащице наш, премиерю-слънце, пожизнени диктаторе и селски царю Боко Тиквун!