Турция може да има здравните данни на българите

Симеонов поиска ДАНС да провери фирмите, правещи скенерите
Обновена: 24 яну 2016 15:57 | 24 яну 2016 15:51, Петя Славова
51
Турция може да има здравните данни на българите
Снимка: архив, Булфото

"Настоях ДАНС да проверят фирмите, които ще правят скенерите за пръстов отпечатък както по произход на капитал, така и на контакти", каза пред „Фокус” Валери Симонов.

Лидерът на патриотите посочи, че е разговарял по този повод със здравния министър, като Москов го уверил, че ще поиска проверка от ДАНС.

"Имам  доста подробна информация в коя фирма, с кои лица са водени преговорите. От турска страна фирмата, с която са осъществени контакти още лятото, се казва „Те алп билоги технолоджилер“, представителят се казва Али Пирзада. - обясни Симеонов и допълни, че от българска страна, основно действащо лице е Иванка Кръстева, която беше съветник в министерството, по настоящем е подуправител на НЗОК.

Според негова информация, е имало техническите изисквания за търга, така че да може да го спечели съответната фирма. "Работи се с капитали на Държавния турски фонд за Балканите, което е доста притеснително. - отбеляза още депутатът.

Той предположи, че по този въпрос има пряка намеса на държавата, така че в никакъв случай не може да се говори за частна фирма от независим тип. Според него, проформа са взети като консултанти "Ърнст енд Янг", обаче не централата, а техните клонове в Бургас и в Турция.

"Настоях министър Москов да направи много прецизна проверка и да пуснат ДАНС също да проверят кои ще бъдат участниците, имат ли връзки. Недопустимо е изтичането на такива данни, като пръстовите отпечатъци, към турското разузнаване.", каза още Симеонов.

Това, освен че носи информация за биометричните данни, с това паралелно върви и пълната информация за заболяванията, което означава, че някои хора могат да бъдат поставени под зависимост, обясни депутатът.

"Например, ако се окаже, че един Лютви Местан е болен от СПИН, представете си как може да бъде поставен в зависимост., даде пример Симеонов - Министър Москов ми каза, че от мен научава това. Аз съм взел необходимите мерки. Това ще бъде един унищожителен удар от величината на онзи списък, който беше в началото на 90-те години, предаден от Ахмед Доган на турското разузнаване. Ако това стане въпреки моите предупреждения, нямайте никакво съмнение, че ще приключи подкрепата на ПФ“, заяви още патриотът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
16
 
35
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Купете си "руска ваксина" ,бе....!Ама иглата на Путин е червена и ...мнооооого дебела--САМО МАЛКО ТВЪРДО ВЛИЗА..??!Русофилите --умират за нея!!
27
9
 
41
 
! Отговори
500 години любов преди 8 години
То българи не останаха
26
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VINKEL 13-TA KILIA--TAM TI E MIASTOTO.
25
11
 
36
 
! Отговори
Boavista to Caine преди 8 години
А до като сме били фактор що са радвахме толкова на цигари кента и бонбонки ти-так?
24
8
 
36
 
! Отговори
scott преди 8 години
До ме от една страна управляващите искат да имат система, от която межа да източиш 2 милиарда с единс клик /дянков го направи това/ и де няма виновни, следи поражения.Е, КАК ДА ИМА ЛИЧНА ЗДРАВНА КАРТА, ОТЧЕТНОСТ, ОРГАНИЗАЦИЯ И ПРОЧЕЕ НЕЩА?
23
16
 
45
 
! Отговори
Horatio Caine преди 8 години
До АнонименТи у ред ли си бе мръхльо? Когато бяхме с Русия бяхме фактор в региона, та даже и в Европа. Икономика, армия... Сега какво сме? Плюнки.
22
28
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До дядоДядо, като не ти харесват турските ваксини вземи си руска. Само че да изтърбушиш цяла Русия руски пентаксим няма да намериш. България изостана в своето развитие и то благодарение на Русия до там, че сега освен да дишаме прахоляка на турците не сме в състояние нищо повече да направим. Това са реалностите, пък ти си плюй колкото искаш по Турция
21
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 463Я ми обясни как ще се заразиш със СПИН като ти вземат отпечатък от пръста?
20
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За пълната глупост с пръстовите отпечатъци в болници и аптеки ДАНС трябва да се поразрови в Министерството на здравеопазването. Що се отнася до това, че щели да изтекат данни към тоя или оня, това винаги е възможно независимо кой ще е изпълнителят. В случая е турски защото вероятно са предложили най-ниска цена за услугата. Но пак повтарям тази "услуга" трябва да бъде спряна като абсолютно ненужна и заплашваща националната ни сигурност.
19
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кремиковци щеше да се даде на турците.. стратегическо предприятие.. не може ... ФАЛИРАТелекома щеше да се даде на турците.. стратегическо предприятие.. не може ... ФАЛИРА или ще фаалира все тая.
18
13
 
44
 
! Отговори
баща преди 8 години
Имате нужда от имунизация с турски Пентаксин
17
14
 
61
 
! Отговори
дядо преди 8 години
Мазник за власт,Турция имунизираха бълг.бебета с неразрешена опасна ваксина, а Валери Симеонов мълчи и гледа дадоха охраната на възд.пространство на Турция тоя пак мълчи ,гледа и подкрепя.Какви мазни продажници сте
16
9
 
44
 
! Отговори
АаА преди 8 години
Само те ги нямаха - след САЩ, Индия, Франция, Румъния, Израел - съветници и работещи по здравните ни системи !
15
11
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е целта - да живеете в страх за да ви управляват илюминатите! Прости ***, живейте цял живот в страх и нека ей такива като оня ядящия филии с амс ви управляват. Заслужавате си съдбата, страхливи овце!
14
23
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народе, ти егати страхливия и простия. Ако някой иска да ти навреди, няма да му трябва нито данните ти от инернет, нито данните ти на личната карта. Какво толкова сте се уплашили не мога да разбера? Или имате съображения от някои хора, които сте ги ядосали персонално ли?
13
13
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бе какви пръстови отпечатъци ви гонят, като в днешния свят ако пожелаят само за 5 минути ще те намерят където и да си. а тези които не ги намират пшознайте с кого играят. пръстови отпечатъци...ние в минали век ли още живеем бе? Що ни правят на ***?
12
10
 
58
 
! Отговори
ме преди 8 години
Няма държава в ЕС, която да събира пръстови отпечатъци на хора нуждаещи се от здравни грижи. Това е абсурдно, обидно и нарушаващо правата на човека! Не разбирам защо хората го търпят. Навсякъде из ЕС хора си имат здравна карта, даже аз и лична карта обикновено не показвам, даваш си здравната карта и ти правят каквото трябва. Тук са ни превърнали в някакви престъпници всичките, сигурно и противозачатъчни като ходиш да си купуваш ще ти взимат отпечатък, сакън някой в службите да пропусне кога се *
11
13
 
36
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Добро утро. Мене ми имат личните данни, и отпечатъците от пръстите, но нямам притеснения, те са си мои. Единственият вариант, е да ми отрежат ръката, но тогава вярвам, че няма да ми пука. И пръстовите отпечатъци отдавна ги имат. Още като си вадихте лични карти. Даже и зенниците на очите
10
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 11Ми ти в свободна страна с демокрация, мислиш ли че да си поискаш аспирин е чиста работата при тебе, а? Къде отиваш ти може би?
9
11
 
56
 
! Отговори
463 преди 8 години
АБЕ КАКВИ ПРЪСТОВИ ОТПЕЧАТЪЦИ БЕ.В ЦЯЛА ЕВРОПА СА СЪС ЗДРАВНИ КАРТИ Я ПИТАЙТЕ ЕВРОПА НОРМАЛНО ЛИ Е ТОВА ЧЛЕНКА НА ЕС ДА ВЗИМА ТУРСКИ АПАРАТЧЕТА ЗА ПРЪСТОВИ ОТПЕЧАТЪЦИ.КАКВИ СА ТИЯ ИЗМИШЛЬОТИНИ НА БОЙКО, ПЕПИ ЛУДОТО И ПИЯНОТА ПСЕ.ШАРКО..ДА СИ ИЗПОЗАРАЗИМ СЪС СПИН И КУП ЗАРАЗИ С ПРЪСТОВИТЕ СИ ОТПЕЧАТЪЦИ..