Нов дебат: Без филми и новини с насилие вечер

Такава предложение внесе БСП, начело със Стефан Данаилов
27 яну 2016 12:22,
59
Нов дебат: Без филми и новини с насилие вечер
Снимка: Булфото, ахрив

Кадрите с насилие и жестокост да бъдат забранени в предаванията и филмите, които се излъчват по телевизията вечер.

Такава промяна в Закона за радио и телевизия са внесли от БСП, начело със Стефан Данаилов. Днес социалистите призоваха изменението да бъде включено в седмичната програма на депутатите, но мнозинството го отхвърли. 

Внесената промяна предвижда доставчиците на медийни услуги да бъдат задължени да не допускат сцени на насилие и жестокост в новинарските или други предавания, както и във филмите. Според вносителите такива кадри трябва да са забранени от 7 до 22 часа.

БСП внася и предложение в закона да се запише задължение за отделяне на достатъчно средства за създаването на нови български филми, които да се излъчват по телевизията не по-късно от 5 години след създаването им.

Така според социалистите ще може да се изпълни и изискването на закона за най-малко 50 на сто европейски произведения по телевизията годишно и най-малко 12% от тях да са за европейски програми, създадени от независими продуценти. 

С внесените изменения БСП, водени от Ламбо, предлагат да се редактира и текста за силата на звука на телевизионните реклами.

Според социалистите забраната рекламите да са по-шумни от останалите предавания не е действаща. Затова социалистите са записали, че максималното ниво на звука им не трябва да е по-висок от другите предавания. 

Освен това те предлагат да се въведе и понятието рекламен спот, който да е с по-кратка продължителност. 

БСП въвеждат и забрана за реклама по време на детски и религиазни предавания и по време на новини, когато те са под 30 минути.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
9
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Защо не се коментира това, което предлага С.Данаилов, а се рови и бърка на дълбоко, та чак до под полата на прабаба му? Който и тв канал да включа, за 2 минути изброявам по 20 пищова, 2-3 пушки, едно РПГ и две катастрофиращи коли, от които едната избухва, и се запалва, и гори.Само след още две минути съм в някоя морга , където патоанатом в компания с красива комисарка /дедектив/ ровичкат някакъв труп и вадят въпросния куршум от съответния калибър!?!? Ама то красота , то хубост, то възпитание ..
32
0
 
8
 
! Отговори
боко преди 8 години
правилно, вечер само порно, нацията изчезна ... с този парламентарен контрол, корупция, насилия, измами
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да "съдебен спор "и "истински истории" са супер предавания с кеф да ги гледаша и Гала епълен провал
30
5
 
6
 
! Отговори
кокала преди 8 години
като се замисля спрете и филмчето вълкът и червената шапчица,щото там има насилие.вълкът изяжда бабата,а ловеца го убива и после разпаря за да излезе бабето. същото е и при вълкът и седемте козлета
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напълно подкрепям!
28
0
 
3
 
! Отговори
съдебен спор преди 8 години
ще го счупя тоя телевизор
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми кога? Сутрин рано
26
6
 
7
 
! Отговори
Свободен пазар преди 8 години
Това са според мен пълни глупости. Телевизиите са частни, всеки си прави сметката какви предавания да пуска и кога.Също така всеки има избор какво да гледа или да не гледа. Ако не ви се гледат филми с насилие превключете на някой образователен канал, музика...
25
4
 
7
 
! Отговори
кокала преди 8 години
стефко пак не сте го доизмислили бе чедо комунистическо. ако погледнеш програмите на тв ще забележиш че само сапунки и предавания на живо с простеещи тематики нищо свястно не се излъчва. смяташ ли че ако някой иска да гледа нещо по различно това пяостановление би го спряло. та нали има интернет,а там е бъкано с такива филми, или ще спрете и интернета. ами вземете спрете и филма хан аспарух,спрете новините за убииства типично по БКП-ски.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
едно време у българина имаше хъс за живот а сега е обхванат от мехланхолия съсредоточен само в това как да изкарва пари и как да се фишка че е по -по от съседа откъм материални блага ,екскерзии в чужбина ,скъпи парцалки и глезотийки който всъщност нищо не ти дават
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от няколко месеца спрях да гледам телевизия - имам много повече време за семейството и приятелите ми, а и не се натоварвам излишно. Съветвам ви и вие поне да опитате
22
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ламбо стана звезда с "На всеки километър", "Черните Ангели" и подобни, а сега да ги забраним
21
4
 
3
 
! Отговори
Стига бе преди 8 години
В епохалните произведения с участието на проф."Збогом Мария"младичавдарчета,пионери и комсомолци поднасяха цветя на партийнифункционери.Всички(без империалистите)бяха щастливи.А от каменните чешми във всяко село и град течаха мед и масло(чакнямаше вода за пиене).
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
едно време какво си беше хубаво телевизия имаше само няколко часа и за такива убийства и кланета и катастрофи не ни казваха
19
9
 
5
 
! Отговори
Вампи преди 8 години
Г-Н Данаилов много ви уважаваме , но не се подвеждайте по тьпите идеи на БСП Времената на ограничения и цензура си отидоха преди 25 години- тогава на Велигден ни предаваха концерти , за да не ходим на цьрква сега пьк шоу програми , за да не гледаме новиниНее сте се променили !!!Всичко ново е добре забравено старо.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има си възростови ограничения за филмите и е нормално, просто да се пуска такива, които са подходящи за всички възрасти, а не само насилието да се ограничава.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
14, черната хроника се оставя за новините в 22 или през интернет, никой не ви спира да се информирате.
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, неговите филми от "На всеки километър", като въоръжен терорист-партизанин, тръгнал да сваля законното царско правителство, можеше да ги дават вечер, а!? Кучета и котки може, а, прасета не може!
15
4
 
4
 
! Отговори
Пъзел преди 8 години
Да се забранят...на отвореното от тях място ще се пуснат "братски" турски сериали. Там няма насилие 40-50 епизода само плачат и се обичат.ХОРА, ЩЕ ИМА ЯКО ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИТЕ.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без филми с насилие-да.Обаче новините трябва да отразяват това,което се случва,иначе ми намирисва на цензура и дезинформация.Ако хората знаят какво се случва ще се погрижат повече за своята защита и ще бъдат по-предпазливи.