Предоставяме 150 хил. евро за сирийските бежанци

Средствата са за прехраната им в съседните на Сирия държави
26
Предоставяме 150 хил. евро за сирийските бежанци
Снимка: Архив Reuters

България ще предостави 150 000 евро за осигуряване на прехраната на бежанците в съседните на Сирия държави и за достъп до образование на сирийските деца. Това реши правителството на редовно заседание днес.

За целта страната ни ще направи доброволни вноски към Световната продоволствена програма (СПП) и Фонда на ООН за децата (УНИЦЕФ).

България поема ангажимент да предостави общо 150 000 евро, от които 100 000 евро чрез СПП и 50 000 евро чрез УНИЦЕФ. До момента страната ни е участвала с финансов принос във всички донорски конференции за Сирия, които се провеждат ежегодно.

Вноските ще бъдат обявени от премиера Бойко Борисов, който е ръководител на българската делегация на Международната конференция на високо равнище, която ще се проведе на 4 февруари в Лондон.

Конференцията поставя като основни цели значителното увеличаване на финансирането, необходимо за справяне с тежката хуманитарна ситуация в Сирия и съседните страни, създаване на възможности за трудова заетост и образование на бежанците, защита на цивилното население и осигуряване на достъп на хуманитарните организации до нуждаещите се от помощ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
В най-скоро време трябва да получим 150 000 бежанци по въпросната сделка. Евтино го взимаме, по 1 евро парчето.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съседни на Сирия страни/Турция/ Първо фалшивите ваксини бяха уж подарени После се разбра че ще дадем наши на същата стойност и сега ще ги платим още веднъж
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези "бежанци" докога само ще ядат,с...т и правят деца.Кога ще започнат да си изкарват сами прехраната.Да се пренасочват към Судан,Еритрея,Кения,Танзания-там има предпоставки да се занимават със земеделие,полезни изкопаеми,туризъм.А са и в мюсолманска среда.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кога "сирийските бежанци" влезли нелегално в България ще бъдат върнати в страни съседни на Сирия? А пакистанци, афганистанци, бангладешци,иракчани,африканци които са в страната ни незаконно докога ще изхранваме.Връщайте всички.
18
0
 
8
 
! Отговори
Богата пенсионерка преди 8 години
Прав е Бойко.Да се образоват и изхранват сирийците и хилядите им деца.Няма да раздава бонуси на богаташки пенсионери като мен с 302 лева пенсия.
17
0
 
5
 
! Отговори
До Ти преди 8 години
От субсидията си ли да ги дадат? Не може, тя е за купуване на *** гласове по избори, че иначе току виж народната любов ги отнесла. А субсидиите на партиите са милиони....лева, както писа някой по-долу "немъчени пари"
16
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да ги дадем на нашите бащи и майки пенсионери, които едвам оцеляват ги даваме на тази...
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо му е на българския народ правителство, което изпълнява заповедите на САЩ и не работи за интересите на народа си ? Докато на власт са европедалите от ГЕРБ и патериците му нищо добро не очаква обикновения човек. Ако премиер е Сидеров милиардите от златото ще отиват за пенсии, заплати и здравеопазване. Националните престъпници от последните 26 години ще търкат наровете в затвора , а компания ще им прави шопара Цацаров. ЕРП-та ще бъдат български както и всички печеливщи предприятия.
14
19
 
2
 
! Отговори
турчин преди 8 години
Турция даде 9 000 000 000$ за бежанците.Поне да не бяхте я писали тази новина излагате се българи
13
0
 
20
 
! Отговори
Арнолд Шварценегер преди 8 години
Но на правителството не му пука за стипендиите на учениците и студентите, например. Докато един бежанец струва на държавата 1000 лева издръжка, то един студент с отличен успех получава между 50 и 120 лева месечна стипендия. При учениците е още по-зле - 20 лева месечно или нещо от сорта.
12
0
 
16
 
! Отговори
TED преди 8 години
До ТиНе разбрахте ли че според БГ политикът парите на народа===негови-лични срества предоставени му срещу спечелване на избори. Да знаете някой политик който да може да изкарва пари по друг начин освен с присвояане?
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм против!
10
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айдаааааааа!!!!Изядоха сирийците на 200 български пенсионери ГОДИШНАТА пенсия във вид на доброволна,дарителска акция!!Лесно се раздава народна пара,немъчена!!Външният дълг и краят на една държава-остава за нас!!!!!
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един загуби син, друг може внук да загуби.... Щом ние, нашите родители, нашите баби и дядовци може да умираме от бедност, от издевателства на политици и ***, от експериментални реформи, тогава пожелавам Господ да върне на внука на Бойко доброто отношение, което се оказва на нас. Ако е толкова добър, няма от какво да се притеснява, нали?
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може ли да свикаме "донорска", каквот и да е, за българските пенсионери, които си дадоха живота в Името на България, като построиха всичко, от което явно има още за крадене.
7
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а за бабите и дядовците които си дояждат от кофите ,КОГА?
6
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко са тези пари. Боко трябваше да вземе един заем от десет милиарда и да им го подари на арабеските.
5
2
 
39
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Колко от тези са сирийци, като един от тях няма документи. Най-бедните в Европа, а пръскаме най-много пари за ГЛУПОСТИ. A хора който имат стаж над 35 години получават пенсия под 200л. Ама найстина няма такава държава не само на земята, ами дори и на "Млечния път"
4
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може "Южен поток" да няма,ама сме дащни иначе!!Малко да ни погъделичкат от Запад и моментално си разтваряме краката и бузите!!Честито нови цени на винетки и либерализиране не енергетичният пазар,което предстои!!!Пара трябва!!!Пара-за външен заем,издръжка и злоупотреба!!Плащане му е майката!!А,държава,население,икономика,пътища,здравеопазване,образование-приоритет са в следващ наш живот!!Ако някой вярва в прераждането,де!!!!
3
2
 
32
 
! Отговори
Иво преди 8 години
До АнонименТочно това щях да кажа и аз. Вчера гледах как едно семейство пенсионери са останали с 8 лв. до пенсия!!! И са ги обрали, а ние даваме 150 000 евро за разгонени *****, които после на можем да изгоним от България! Управляващите спят, държавата е в будна кома!