Мъжете над 18 години – директно в запаса

В момента в резерва влизат тези, които са минали военна подготовка
4 фев 2016 07:00, Петя Славова
220
Мъжете над 18 години – директно в запаса
Снимка: архив, Булфото
Всички мъже, навършили 18 години, да бъдат вписвани директно в запаса на армията ни и да се водят на отчет. Това е едно от предложенията за промени в Закона за резерва на Въоръжените сили, съобщава в. "Труд".
 
В момента в запаса и в резерва на армията влизат единствено хора, които са минали минимална военна подготовка и са положили клетва. Новите предложения са направени от представителите на Централното военно окръжие и съюза на бившите офицери и сержанти "Клуб 199".
 
Предлага се още гражданите, желаещи да придобият военна специалност, да я получават в учебните центрове на Българската армия, а по време на курса да им се полага възнаграждение. Военните окръжия трябва да планират и изпращат запасни на курс за повишаване на квалификацията им, за което да получават заплащане.
 
Правителството прие вчера своята законодателна програма, която предвижда приемането на 73 закона. Те са в приоритетни за правителството области като правосъдието, сигурността, отбраната, образованието, земеделието, здравеопазването и др.
 
Министерството на правосъдието ще представи в МС промени в Закона за съдебната власт, в Гражданския процесуален кодекс, Наказателно-процесуалния кодекс и Наказателния кодекс.
 
С промени в Търговския закон МП ще се фокусира върху предотвратяването на злоупотреби чрез въвеждането на две последователни нотариални удостоверения - на подписа и съдържанието на документи, с които се прехвърля предприятието като съвкупност от права, задължения и фактически отношения на документи, с които се прехвърлят дружествени дялове и се вземат решения от общите събрания на сътрудниците в ООД.
 
Разгледаните на правителствено заседание предложения за изменения в Закона за публичните финанси е сред проектите на Министерството на финансите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
27
 
18
 
! Отговори
Алтер преди 8 години
Най-силното оръжие на казармата е затъпяването.Как "ще повишават подготовката си" като нямат начална такава!?Оставате тези архаични простотии!ДАЕШ къде е обучавана,че най-силните армии не могат да се справят с нея?
4
7
 
14
 
! Отговори
Georgi преди 8 години
Protiv sam zakoni koito otnemat pravoto na glas na choeka no v nashiq sluchei v BG se nadqvam da stane taka... Da gi vidq sichkite pishlengarski mahlenski gangstercheta deto si mislqt, che kato si kupqt edin boks i se buhat s himii vuv fitnesa, che gi pravi golemi muje da gi vidq v kazarmata kakvi gangsteri shte budat kato qdat shamari po cql den ot starshinata..
3
2
 
92
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как ще зачислявате в запаса, хора които никога не са държали оръжие? Или ще ги пращате срещу така наречените емигранти като пушечно месо, а?
2
8
 
53
 
! Отговори
Толераст преди 8 години
Нямаме нужда от армия и авиация, нас ще ни пази армията на Ердоган и ФАЩ
1
14
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
фашите зад океана потъват със страшна сила и търсят война. Стягайте се, че лошо