Една пета от просяците в Швеция са българи

Калфин: Има разлика между нуждаещи се и организиран бизнес
88
Една пета от просяците в Швеция са българи
Снимка: архив, БулФото

От около 5000 просяци в Швеция, около 1000 са българи. Това каза социалният министър Ивайло Калфин на брифинг по повод подписването на Писмо за намерение за сътрудничество между България и Швеция.

Данните са на шведските власти.

По думите му трябва да се направи разлика между хората, просещи заради липсата на избор и организирания бизнес.

Той напомни, че бизнесът с просенето е нарушение на закона и тук най-силно влияние може да окаже полицейското сътрудничество, като мерките са много ясни.

Калфин отбеляза, че има и хора, които отиват за сезонна работа в Швеция, но предварително не са събрали достатъчно информация и изпадат в затруднения. В тази връзка мярката е да се направи информационна кампания.

Шведският социален министър Оса Регнер също отбеляза, че голяма част от просещите в страната й го правят доброволно, но има и такива, които са част от организирана просия, което се счита като един вид трафик на хора.

Стремежът е да се накажат инициаторите на престъплението, но да не забравяме, че имаме и жертви и трябва да се погрижим за тях, особено децата, отбеляза тя, цитирана от БТА.

По отношение на мигрантите, Оса Регнер посочи, че Швеция е една от държавите, приела най-много бежанци - 160 хиляди. Освен да ги приемем, се опитваме и добре да ги интегрираме в нашето общество и ще се погрижим за тези, които имат правото да останат, а останалите ще трябва да се върнат, добави тя.

Подписаното днес писмо предвижда интензивно взаимодействие между двете страни в пет основни направления - равенство между половете, подобряване на условията на живот на уязвимите групи, подобряване на грижата за възрастните, за децата и за хората с увреждания. Подписана е и Работна програма, която включва конкретни стъпки за изпълнение от двете страни в периода 2016-2017 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: швецияИвайло Калфин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МАДРИДЧАНИНА ОТ СТОЛИПИНОВО МАЛКО НИ Е ТРУДНО ДА ТИ ПРЕВЕЖДАМЕ БЪЛГАРСКИЯ ПРАВОПИС НО НА ТЕБ ТИ Е ПРОСТЕНО ЗАРАДИ ОТЛИЧНОТО ЗАВЪРШВАНЕ НА ТРЕТИ КЛАС.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАТЧЕДИТЕ ИМАТ 0,0000000001% НЕЩО БЪЛГАРСКО И ТОВА Е ПАСПОРТА.
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А 85% от "шведите" в България са престъпници.
6
1
 
27
 
! Отговори
ined преди 8 години
Щом са в Швеция са шведски роми, а не българи.
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е добра новина, означава, че ром.ляните не преджобват нас, а шведите. Вече са техен проблем.
4
0
 
22
 
! Отговори
истинските имена преди 8 години
Една пета от просяците в Швеция са роми.
3
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Една пета от просяците в Швеция са българи"Грешка, една пета от просяците в Швеция са с български паспорти.Има разлика.
2
2
 
14
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
Свобода на движението, туй пък от къде ти хрумна. Забрави ли жителството, защото аз, както и много други хора го помним.Също така и че ако те хванат с чужда валута отиваш в затвора.
1
2
 
19
 
! Отговори
Китаец преди 8 години
"Българи"