ЕК взима на мушка Гърция, може и да я глоби заради блокадата

Брюксел стартира процедура срещу южната ни съседка
25
ЕК взима на мушка Гърция, може и да я глоби заради блокадата
Снимка: БТА

Европейската комисия ще стартира процедура по отношение на Гърция за неизпълнение на европейското законодателство. Причината е блокадата на границата от недоволни фермери в южната ни съседка, която продължава вече трета седмица.

Още по темата

Може да бъде наложена и глоба на Гърция, заяви външният министър Даниел Митов.

Той напомни, че премиерът Бойко Борисов два пъти е говори с гръцкия си колека Алексис Ципрас, норешение на проблема няма.

Външният министър увери, че страната ни се стреми да използва всички инструменти, с които разполага, за да намери решение на създалата се ситуация.

"Напрежението расте и става неприемливо. Гръцката държава трябва да си свърши работата и да отпуши пътя", коментира Митов.

Въпреки това той призна, че България няма начин да накара фермерите да спрат блокадата.

"Как да накарам аз гръцката държава да приложи сила? Те отказват да спазват собствения си закон. Ние можем само да продължаваме да оказваме натиск, няма да спрем да го правим. Всичко е в ръцете на гръцките институции. Ако те решат да приложат собствения си закон и европейското законодателство, пят ще бъде отпушен", увери дипломат номер едно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Димо преди 8 години
ЩЕ Я ГЛОБЯТ-ЧУШКИ!
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Редакцията нещо бърка, освен с цендурата на думите, но и с времената - не е все едно и също в заглавието на статията да пише "Брюкел стартирА процедура" а още в първия абзац да пише "Европейската комисия ЩЕ стартира процедура". Има мъничка различка, нали?
15
2
 
2
 
! Отговори
Тодор Живков преди 8 години
Докато бяхме във Варшавския договор и СИВ някоя братска страна да ни е блокирала границата, един случай за 40 години може ли да ми цитира някой???А сега първо ни таковат търговията с Русия, а после ни таковат икономиката по съседски, щото са ни много добри приятели и съюзници!
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво да оправи Ципрас бе!? Той се чуди как да спасява кожата,фермерите са бесни,днес бяха пред данъчното в Патра с тракторите,в Ретимнос-о-в Крит разхождаха прасета,надписани като СИРИЗА,ПАСОК и др.партии,оня ден униформените изкараха магаре на площад Синтагма,на което бяха закачили плакат с надпис "Магарешкото ни търпение се изчерпа!",на о-в Кос гражданите са се вдигнали срещу организирането на hotspots за бежанците..., Темби е затворен за 24 часа. Въобще почва голямо народно недоволство
13
0
 
2
 
! Отговори
анонимна преди 8 години
До TRAKIEC_ORIGINALВие Родопите населете,че с"Виктория"влизат всякакви семена,не тракийски домати и пипер
12
0
 
3
 
! Отговори
анонимна преди 8 години
До АнонименХАН АСПАРУХ ни е хакнал на кръстовището и сега кой крив,кой прав-гърбина да ни е яка-бой се почна отвсякъде за нашия залък,народе!Спете Олигарси и Вие ще го усетите,но по-леко и скрито просто друг ще ви ляга до жената!Риби на сухо!
11
1
 
5
 
! Отговори
анонимна преди 8 години
"Кой има интерес?Гръцките фермери-имат,че пазят богатството,да им ядем храните,да работим залудо за "Бизнеса им",а те да почиват на германския гръб-ние сме слугите-докога ще ни тъпчат и тия и тия?Да изгоним чужденците от България,които не ни носят полза!
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Орешарски е виновен! :) :)---А-а, и Станишев, и Станишев ... :) :)
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стандартна процедура по закон ,но тази процедура трябва да става за 5 дни а не 3 седмици.Но пак е по добре от нищо.То е ясно че в Гърция няма демокрация а има охлокрация но това е друга тема.
8
17
 
7
 
! Отговори
циника преди 8 години
4, каква е разликата ве, "kaun"? От двете страни на границата няма ли магистрала? По-малко ли са загубите на пътуващите когато магистралата е вътрешна?Хората са си избрали този начин на протест и си отсотяват интереса!
7
4
 
23
 
! Отговори
Малаки преди 8 години
Мама им Малаки...всичко се връща!
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може, ама може и да не може.И к'во? Пак всичко се пише на наш **з!
5
3
 
33
 
! Отговори
Да бе, преди 8 години
те не могат да си върнат дълговете и следва тотално опрощаване, та сега глоба щели да налагат!Знай,ш кога-на върба в петък!
4
4
 
14
 
! Отговори
... преди 8 години
Kato e magistrala e edno, kato e granica e drugo be kaun
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всеки прави каквото си иска, закони, международни спогодби, всичко се потъпква в името на неясни олигархични цели, лобистки интереси и прочие. нещата вървят към хаос по всички направления.
2
6
 
24
 
! Отговори
Натиск преди 8 години
Много ми е интересно как точно упражнявате натиск? Да не би сте отишли по границата и с ръце натискате фермерите да се махнат? Или можете само да пишете по Европейски Кописии, да се обаждате на Ципури и т.н.3 седмици хората висят заложници по границата, бизнесът губи милиони, но не, ние оказваме натиск...Що не вземете да осъдите Гърция да ви плати пропуснатите ползи? Щото ви е страх, нали!
1
32
 
7
 
! Отговори
циника преди 8 години
и на какво основание Гърция ще бъде глобявана? Когато френски и прочие фермери блокират някоя магистрала, глобяват ли Франция?