Пеевски и Доган със забрана да влизат в Турция? ДПС не знае

Турски медии разпространиха инфото, посолството го потвърди
Обновена: 11 фев 2016 16:01 | 11 фев 2016 16:00, Камелия Цветанова
197
Пеевски и Доган със забрана да влизат в Турция? ДПС не знае
Снимка: архив Bulphoto

В ДПС нямат официална информация, че почетният председател на движението Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски са със забрана да влизат в Турция.

Новината е потвърдена от турското посолство в София, а първоначалният източник на информацията са турски медии.

"Във връзка с отправени към посолството на Република Турция питания относно публикуваната от турски медии новина за наложена забрана за влизане в Турция на бившия лидер на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмет Доган и депутата Делян Пеевски бихме искали да потвърдим, че забраната е факт", гласи официалното съобщение на посолството.

Новината бе публикувана тази сутрин от водещия турски всекидневник "Сабах", който е близък до президента Реджеп Тайип Ердоган. Медията цитира телевизия Star, според която мярката срещу Доган е наложена заради "антитурските му позиции след кризата с руския самолет".

Двете медии припомнят, че Лютви Местан, който към момента на инцидента със сваления руски боен самолет Су-24 още бе лидер на Движението за права и свободи, е бил изключен около месец по-късно след реч на Доган. В нея почетният председател на партията определи позицията на Местан като "политическа грешка" и допълни: "Докато аз бях начело на партията, не позволих на ДПС да бъде пета колона на друга държава."

Турските медии пишат още, че зад свалянето на Местан от поста му стои и депутатът Делян Пеевски, чиито медии са публикували материали срещу Турция след инцидента със самолети, "а турските дипломатически представителства в България бяха посочени като мишена".

Въпреки това съпредседателят на ДПС Четин Казак заяви, че за момента става въпрос само за информации в медиите и очаква отговор от компетентен орган.

"Ако има подобен казус тепърва бихме желали да се запознаем в детайли, първо с истинността и второ - с мотивите, ако има такова решение. Очакваме да получим потвърждение от официален орган. За нас единственото основание да коментираме е да имаме мнение на компетентен орган", отклони той въпросите на журналистите.

Делян Пеевски пък изпрати съобщение до медиите, в което заяви, че ако такава забрана е налице, тя показва по недвусмислен начин, че позицията на Ахмед Доган, която той категорично подкрепя, е била правилна и е постигнала своята цел - защита на българските национални интереси.

"Дори да съм бил малка част от този процес, се радвам, че с действията си съм допринесъл, както за опазване целостта на партията, така и съм препятствал ДПС да бъде поставено в услуга на чужди интереси. Фактът, че ДПС е и ще остане българска партия, очевидно среща своето противодействие. Но нито антибългарската позиция на Лютви Местан, подкрепяна и от посланика на Република Турция, нито каквито и да било административни забрани спрямо мен, могат да ме откажат да защитавам докрай националните интереси“, заявява той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
21
 
! Отговори
Сервантес преди 8 години
Съмнява ли се вече някой, че Дон Доган и верния му оръжиеносец Делянчо Панса са съветски агенти ?!Султан Ердоган превербова словоблудеца Лютви, но Дон Доган мигар и в несвяст от любов към 16 годишната му бутилка, го усети и го натири да се крие в шатрата на падишаха.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баба Радка от село Мечка и останалите работещи социално слаби сме особено загрижени че няма да могат да ядът баклавя в турция
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айдееее, ДПС и Пеевски лъснаха най-сетне официално като руски агенти. Чакам коментар от рублофилите!
9
0
 
17
 
! Отговори
ами преди 8 години
Повярвахме ти Пеевски,че те интересуват българските интереси......орден Стара планина-веднага
8
0
 
10
 
! Отговори
,, преди 8 години
мамин сладък,жив да го оплачеш
7
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пустите му турци в ДПС станали московци.А Пеевски и фамилия - донски казаци.
6
17
 
15
 
! Отговори
555 преди 8 години
Партията на турците в България вече се казва ДОСТ. ДПС ясно показа че е руска партия и е против Турция. Как очакват аз като турчин от тук нататък да ги подкрепям, все едно да гласувам за Русия
5
5
 
9
 
! Отговори
ТЮХ преди 8 години
Е ЗАЩО ЛИ НЕ ВЯРВАМ НА ТУРЦИЯ..ЗАЩО ТУРЦИЯ НЕ СПРЯ П1.189.9.6 ТА ТЕ ПУСНАХА Х БРОЯ МИГРАНТИ ,ЧЕ ТИЯ ДВАМАТА ЩЕ СПРАТ..ДРЪН ДРЪН ,ЧЕ ПЛЯС..ИГРИ ИГРИ И ПАК ИГРИ..
4
5
 
49
 
! Отговори
политолог преди 8 години
Това е знак, че Турция радикално се ислямизира. Не само,че не консумират свинско месо, но вече не допускат и живи прасета на своя територия.
3
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глигана за малко да ме просълзи катто защитник на националните интереси
2
2
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Предлагам на електората на ДПС,в знак на солидарност и подкрепа на почетния лидер и създател на ДПС Ахмед Доган и...емблематичния депутат Пеевски,да престанат да посещават Турция.По...голяма подкрепа,не виждам.
1
3
 
29
 
! Отговори
info. преди 8 години
100% ПРОПАГАНДАКакво предлагате с тези заглавия!Да гласувам за ДПС ли???Аз за турски мекерета НЕ ГЛАСУВАМ,тоест от тази пасмина в парламента за никой.Не се надявайте че ще промените нещо с тези заглавия.