Борисов спря избора на строители на АМ "Хемус"

Разпореди на Лиляна Павлова да прекрати процедурата
56
Борисов спря избора на строители на АМ "Хемус"
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов разпореди на строителния министър Лиляна Павлова и на Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти" незабавно да предприеме действия по прекратяване на процедурата за избор на изпълнители на строителството на aвтомагистрала "Хемус" – ЛОТ 1 и ЛОТ 2, съобщиха от правителствената информационна служба.

В края на миналата година Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти" избра
Обединение "ПСТ Хемус 2"  за изпълнител на 36-километровата отсечка между Луковит и разклона Плевен/Ловеч.

Приетата договорна сума, предложена от този участник, е над 479 млн. лв. без ДДС, а максималната договорна цена е 499.9 млн. лв. без ДДС.

Водещ партньор в обединението "ПСТ Хемус 2" е "ПСТ Груп" ЕАД. Останалите фирми в обединението са "Хидрострой" АД, "Пътстрой Бургас" ЕООД и "Евро Алианс Тунели" АД.

За изпълнител на 23-километровата отсечка от Ябланица до Луковит е избрано обединение "АМ Хемус Лот 1". Приетата договорна сума, предложена от този участник, е 277.4 млн. лв. без ДДС, а максималната договорна цена е 297.9 млн. лв. без ДДС, е посочено в съобщението.

Водещ партньор в обединението е "Джи Пи Груп" ООД. Останалите участници са "Конструксионес табоада и Рамос" ООД, "МР Сивил Уъркс" ООД и "Трансконсулт-22" ООД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
5
 
! Отговори
Бойко преди 8 години
- Бойко Борисов: Почваме магистрала Хемус и ще ремонтираме старите участъците от магистрали, неремонтирани от 70- те години на миналия век30.11.2015;- Бойко Борисов: Приоритет номер 1 за 2016 г. е магистрала "Хемус"19.09.2015 г.;- 07.08.2015 Магистрала Хемус ще е готова наполовина до края на мандата на кабинета Борисов 2. Това обеща премиерът Бойко Борисов...
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няколко часа след като премиерът Бойко Борисов разпореди предприемане на действия по прекратяване на процедурата за избор на изпълнители на строителството на автомагистрала "Хемус" лот 1 и лот 2, без да посочи аргументи, от Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти" обявиха, че това се прави поради невъзможност да бъде осигурено финансиране за изграждането им по линия на оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура 2014 - 2020" (ОПТТИ). Така хипотезите, че министър-председателят се намесва, тъй като поръчките са оскъпени и има нередности в търговете, които се
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Недейте да манипулирате, моля.Строежът на АМ-Хемус е спрян заради липса на финансиране.Стига сте правили наколенки на Борисов. Фирмите на Пеевски да не би да строят без благоволията (при това финансово подплатена с комисионни) на същия този Борисов.
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
3a Приетата договорна сума, 3a над 479 + 277.4млн "Джи Пи Груп" ООД, "Конструксионес табоада и Рамос" ООД, "МР Сивил Уъркс" ООД и "Трансконсулт-22" ООД ne sa platili na GERB 10% zada si stegnat izborite po Cecovata formula
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бря имаше едни им виката батко и братко, та те строяха магистрали за 1 милион на километър и крадяха. Сегашнитя ги строят за 7 милиона за километър и не крадат???
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кралят тиквунии вече има кинти за 3 живота. Сега си чеше егото и демонстрира сила за да има респект, това се прави в момента.
39
1
 
10
 
! Отговори
SS преди 8 години
Нещо не разбирам Бойко премиер ли е или едноличен собственик на България. Решава нещо и командва, а дали може да стане така това е друг въпрос, обаче смееш ли да му откажеш.
38
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червени каскети, на вас всъщност какво ви пука, нали асфалт не се ядеше?
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбира се че Борисов ще спре строителството! Много малка му се оказала комисионната и не става. Все пак за малкия Бойко трябва да се подсигури добра зестра. Строителите не знаят ли каква е тарифата та се излагат такива. Ще се разсърди стар Бойко и няма да пререже лентичката. Да не говорим, че и за Лилето не са помислили. И тя семейство храни. Нищо че на запад км. магистрала е десетки пъти по качествена и по-ефтина.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е много лоша новина...........
35
1
 
11
 
! Отговори
До 37 преди 8 години
Между другото Кралят Слънце е бил страшно нечистоплътен...
34
1
 
14
 
! Отговори
Обратно в 90-те преди 8 години
Показни убийства ....показни кражби...безнаказаност...всички бандити или са власта или са с власта !!! Не знаш кой нормален би останал в Бг....от години съм в Нова Зеландия и не мисля да се връщам в Родината. Тук пътища не се строят защото са построени...и са перфектни ...а и никой не се бие в гърдите като направи отсечка асфалт !!!
33
1
 
13
 
! Отговори
ММДА преди 8 години
Много ясно че ще я спре, нали не са я спечелили "нашите" фирма "ТРАСЕ"
32
2
 
9
 
! Отговори
Оглупял преди 8 години
IT специалист, пасящ овце - Не разбрах защо го е направил!
31
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бе кой ше дава пери за магистрали на север - за ембарговии страни! стройте на запад и на юг!
30
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе ние държава ли сме или царство. Как така една процедура е минала ,обявени са спечелилите и изведнъж краля -Слънце спира изпълнението.В качеството на какъв спира или пускя нещо.Това не е нито в неговите задължения ,нито в неговите правомощия.Всъщносщ сещам се за една схема дето врътна по същия нацин с Вълка и *** на София.Прекрати му законния договор и после вълчо го осъди за около 200 милиона евра пропуснати ползи.Сега някой пак ще гуши милиони без да строи като обезщетения
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
давай всичко на Струма, мани ги тия неблагодарници на север!
28
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***, като спечелите избори, тогава и ще строите! а сега щом не ви харесва, нема магистрала! парите назад!
27
5
 
25
 
! Отговори
Radio "Ереван&q преди 8 години
На Бойчето, пак са му взели страха. Той е толкова подъл и страхлив, че винаги му личи, като му се накарат началниците.
26
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината е,че надделя лакомията над разума.Ако далаверата беше в по-малки размери и от Брюксел нямаше да се усетят и всеки по веригата щеше да си получи своя пай.Но понеже апетита идва с яденето сега ще им приседне на някои лакомията.И за урок на следващите колкои да поискат за да не се издънят.