Решено: Армията на границата – с пушкала на браздата

МО шефът ще решава дали ще арестуват и стрелят по мигранти
96
Решено: Армията на границата – с пушкала на браздата
Снимка: МС

Армията вече ще пази границата ни и ще патрулира съвместно с гранична полиция. Това решиха депутатите като приеха почти с пълно мнозинство на първо четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили.

Досега военните оказваха само логистична подкрепа на полицаите.

Още по темата

Министърът на отбраната Николай Ненчев обясни, че подробностите за това какви точно правомощия ще има армията, колко военни ще охраняват границата и какъв вид войски ще бъдат изпратени, предстои да ще бъдат обсъдени с вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Депутатите пък са единодушни, че страната е подложена на силен миграционен натиск от Близкия Изток и въоръжените сили са единствената институция, която разполага със сили и средства да помага на гранична полиция.

Ненчев също предупреди, че със затоплянето на времето се очаква бежанската вълна да се засили.

Промените в закона предвиждат министърът на отбраната да определя правилата за използване на сила при изпълнението на задачите, което практически оставя на изпълнителната власт пълната преценка докъде ще се простират правомощията на военнослужещите – кога ще имат право да задържат и арестуват, да прилагат помощни средства и евентуално да използват огнестрелно оръжие.

Министерският съвет пък ще определя финансовото и ресурсното осигуряване на мисията, което би трябвало да означава, че парите за изпращане на войската по границата ще се отпускат допълнително извън бюджета на Министерство на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Армиата на границата с прашки, пушкала няма,а те не могат и да стрелят.
48
1
 
21
 
! Отговори
1 преди 8 години
Колкото и странно да звучи понякога в България се вземат решения които са полезни за поъниците и. Знам, че се това се случва рядко но когато се случи си заслужава да се отбележи.
47
0
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
До ОСТАВКА!да, бе,разбрахме за тълпата ядрени физици по Нова година в Кьолн
46
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Минират цялата граница с Турция и проблем няма да има никакъв!През КПП трябва да има следната процедура:1. Тези с документи на в конски вагони и при баба Меркел. Тя да прави с тях каквото си иска.2. Тези без документи - обратно в Турция
45
1
 
13
 
! Отговори
граничар преди 8 години
До ОСТАВКА!Поправка: През комунизма пиле не можеше да прехръкне от вътре на вънка. От вънка на вътре и плъх не желаеше да премине.
44
5
 
27
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 8 години
През комунизма пиле не можеше да прелети над границата. Сега групи по 20-30 "бежанци" минават като на ваканция и никой не ги връща. Защо? Тиквата е предал България и иска да ни направи гето, в което да разпределят робите от Африка. В Германия и Франция отиват образованите и здравите, тук остават терорягите и бандитите.
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВРЕМЕ БЕШЕ ЧЕ СУЛТАНА НИ Е ПРИГОТВИЛ СУХОПЪТНА ИНВАЗИЯ И АКО НЕ СЕ СТРЕЛЯ ЩЕ БЪДЕ БЕЙРУТ НЕ САМО ОКОЛО ХАЛИТЕ.
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора, "бедните деца от Израел" пак ни прекараха. Създадоха конфликтите в близкия изток, предизвикаха мигрантси поток, за да запълнят дупките от работна ръка на импотентните им нации. Когато обаче кофата се препълни ни дават фитилите с войска да поправявяме, това, което те развалиха. Сещате се каква ще е реакцията на скотоумните религьозни фанатици, когато излезем с армия срещу тях. А те, ще се журят шнапс на "топло" и доволно ще си почесват макарите.
41
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо да стрелят, какво ще харчим държавни пари.
40
0
 
17
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
то къде тоя късмет да решат да тръгнат през Черно море..ама няма..нашето моренце има една...как да кажа..особенност..а, бе ще си оправдае името:)))
39
1
 
5
 
! Отговори
Проз народ преди 8 години
До 41 Пич Сърбия ще ги пуска... Като свободни птици.... сърбите ще напрявят всичко само да са в Ес
38
0
 
5
 
! Отговори
до 42 преди 8 години
Супер идея, колега.
37
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Армията трябва да се ангажира с логистични функции. Товари мюслитата на камиони на границата ни и ги исипва в наливно състояние пред дома на баба им Меркел.
36
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И като иде там армеета кво?. Същото шъ си бъде.
35
0
 
15
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
2 млн. емигранти с автобуси и влакове през цяла България до Сърбия ???ти ненормален ли си..и Сърбия като си затвори границата..???у вас ли да ги пращаме..дървен философ
34
1
 
18
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Човек ако се зачете в коментарите ще си помисли или че цялата държава са ислямисти или изкукали или евротолерасти. На границата с автомат и никакво арестуване щом са мъжа длъжни са да се бият за държавата си не да бягат от там. според мен е редно даже да се възстанови 20 км заона с картечни гнезда танкове и мини както си беше едно време и пиле да не може да прехвръкне като гледам накъде е тръгнала Турция с Ердоган начело скоро може това да ни е от полза но едва ли някой ще го направи
33
1
 
13
 
! Отговори
без съмнение преди 8 години
Решено: Армията на границата начело с рекетьорчето Динко от Джамбол, с пушкала на браздата
32
0
 
3
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
Браво....
31
4
 
2
 
! Отговори
ах Морето преди 8 години
Ще идват черните през морето ни вече!
30
3
 
6
 
! Отговори
иван преди 8 години
100 000 поне по границитени с турция гърция и македония. Дане ви се стори цифрата голяма ,не е преди по тошово време нормалната войска е била над 200 000 а сега няма и 1 стадион хора смешна работа, и да върнат казармата задължителна година служба безплатно както е било за да се подпомогне държавата с работа от стдата безработни кърлежи