Пеевски инициира промени в закон заради КТБ

Целта е той да бъде публикуван, въпреки че е секретен
Обновена: 19 фев 2016 12:10 | 19 фев 2016 11:14, Камелия Цветанова
24
Пеевски инициира промени в закон заради КТБ
Снимка: Булфото

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е инициатор на промени в Закона за банковата несъстоятелност, с които да се разсекрети докладът на "Аликс партнърс" за фалита на КТБ. Това обяви съпартиецът му Йордан Цонев, който заедно с бившия финансов министър и настоящ депутат от ДПС Петър Чобанов се е подписал под предложението за поправки закона.

Още по темата

Промените, внесени вече в деловодството на парламента, предвиждат, че синдиците на банката са длъжни да публикуват доклада, независимо, че е секретен.

Цонев заяви, че ДПС ще настоява законовата поправка да бъде обсъдена от парламента още следващата седмица.

Преди дни финансовият министър Владислав Горанов отправи искане до "Аликс партнърс" за съгласие от тяхна страна да бъде оповестен изготвеният от компанията доклад за активите на КТБ.

Тогава той увери, че ако получи отказ, правителство ще търси начин докладът да стане публичен, дори ако се наложи да има и промени в закони.

"Аликс партнърс" беше наета през юни 2015 г. и ангажирана от синдиците на КТБ, за да проведе разследване и проследи активи на банката, с които тя се е разпоредила в нарушение на закона, на добрите банкови практики и да препоръча действия за възстановяването им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: Делян ПеевскизаконКТБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Галя преди 8 години
Ако го направи това ще ми се издигне в очите като виден родозастъпник :) Сериозно сега. Този доклад трябва да стане публичен, без значение кой го разкрива. За пирамидата КТБ платихме всички ние от нашите джобове. Мисля, че заслужаваме поне истината да разберем. Трябва да стане ясно, кой се е облагодетелствал от крадените пари на хората и за какво са били използвани тези средства. Цветан Василев изгради бизнес империя на гърба на влиожителите, но и други хора активно са лапали от там.
18
0
 
0
 
! Отговори
Марин преди 8 години
А дали ще ги приемат? Дано минат при гласуването, че е крайно време докладите да се обнародват и виновните да си понесат последствията.
17
0
 
0
 
! Отговори
Брани преди 8 години
Колко по-прозрачно бъде всичко, което е свързано с разследването за източването на КТБ, толкова по-добре.
16
0
 
2
 
! Отговори
Райа преди 8 години
Като изключим инициатора на изказването, най-добре би било това наистина да стане факт и да се види кои са крадците на КТБ.
15
0
 
3
 
! Отговори
ооо преди 8 години
И най правилната съпка по отношение на разкриването на Саурон-Сорус и неговите платени слуги разсипали КТБ е в състояние да бъде одрис -кана и опорочена от Сурусуидите
14
1
 
5
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
БРАВО на този юнак! Какъв добросъвестен мислещ депутат се извъди! Какъв ерудит! Думи нямам да опиша качествата на този нов Айнщайн! Титан на мисълта, радетел за български просперитет! Благодаря ти деятелю за светло бъдеще! Квик, квииииииииик, Коледа ще дойде.
13
1
 
3
 
! Отговори
Доган Пеевски преди 8 години
Дебеляне, не разбра ли че ЕС и Турция ти врътнаха кранчето?
12
1
 
7
 
! Отговори
тръъъъъъъъътт преди 8 години
Щом и Ментата се споменава, бъдете сигурни, че има далавера!
11
0
 
6
 
! Отговори
бг преди 8 години
Сега пък този ли ще се прави на свестен?Загубена държава!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И променя ли се факта ,че периодически спестяванията на хиляди хора потъват за да може една прослойка наследник на червената номенклатура да си живее безметежно.
9
0
 
16
 
! Отговори
дедо гоше преди 8 години
Каже ли ви някой че иска да публикува някакви документи то бъдете сигурни - те са вече прочетени, проверени и редактирани и така готови за публична консумация...нищо не се прави случайно, нищо...компроматните войни са разграфени за години напред...знае се какво за кой кога да се пусне...Егати държавата!
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като изнесоха парата с тирове и авиа естествено ще инициират промени за разплащателни документи като вноски за гардероб бележки да им пазят палтата,пелерини,трандофори,сабота,налъми,да ходят по търлъчки и да се измъкнат само по пешкири в махалата,я ги види някой,я не,тогава ходят техни хора,кой с каручка всички бързат,кланят се налево-надясно да ги забележат тия,нещо кат далавера да им метнат,ама нема,бързат всите.
7
2
 
7
 
! Отговори
Шушу-мушу преди 8 години
Че тя банката нали беше и на тандема Пеевски-Доган. Откъде финансираха всичките си сделки? Много удобна позиция: Крадецът вика дръжте крадеца!? Наглостта няма граници.
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знам много секретна информация, а тя е, че политиците са ни крадливи. Обаче не е хубаво да става публично достояние, защото това е заплаха за националната сигурност.
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наемаш някого,плащаш му за свършената работа и после...го молиш дали щял да даде съгласие??? Моляяя? От къде на къде , този който е възложил задачата ,той има право да се разпорежда с анализа, не изпълнителя!!! Това е *** с целия народ, правят ни на балъци...което до някъде си е и вярно! Искам румънски модел в България, искам и действащи политици в ареста и затвора!!! Къде е Искров??? Къде го скатахте?
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докладът за поредния грабеж на народа ни се крие
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кви са тея "Аликс партнърс" и какво правят!
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя ни се подиграва.
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тези глупости за секретност. Имаме право да знаем истината. По конституция.