Фандъкова няма мераци за стола на Плевнелиев

Това е в разрез с плановете ми като кмет на София, заяви тя
Обновена: 24 фев 2016 09:55 | 24 фев 2016 09:14, Екип на Bulgaria On Air
28
Фандъкова няма мераци за стола на Плевнелиев
Снимка: Булфото

Столичният кмет Йорданка Фандъкова няма намерение да се кандидатира на следващите президентски избори, тъй като това би вило в разрез с плановете, които има за София. Това заяви тя в сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR. Тя бе сред спряганите от ГЕРБ имена за наследници на Росен Плевнелиев.

Мерките за гарантиране сигурността на софиянци ще бъдат сред приоритетите на кмета. Увеличават се зоните с видеонаблюдение и полицейско присъствие в столицата, каза тя.

По думите ѝ Столичната община работи усилено с МВР и СДВР, които осигуряват денонощни патрули в районите с най-много бежанци.

"Никой не е застрахован. Но ние трябва да правим всичко възможно, за да инвестираме в повече полицейско присъствие и в наблюдение. Това не означава, че рискът е изключен, но действа превантивно и помага на органите на реда да си свършат работата", коментира Фандъкова.

Освен денонощните патрули в Овча Купел и Женския пазар, в района на бул. "Мария Луиза" ще бъдат създадени две нови приемни - на Общинска полиция и на Второ РПУ.

Увеличава се и броят на детските градини в столицата. За 2016 г. е предвидено строителството на девет детски градини, като две от тях ще са на мястото на стари сгради, нуждаещи се от ремонт, а останалите 7 ще са изцяло ново строителство. Това ще осигури с 900 места повече за приема през следващата година, посочи Фандъкова.

Предвиденият бюджет за строителството на детските градини е 9 млн. лева, а кварталите, в които ще започне изграждането им са Красно село, Люлин и Младост.

На дневен ред е и казусът с безплатното паркиране пред институциите, увери Фандъкова. В момента текат обсъждания, с цел да бъде възможно безплатното паркиране до 15 минунти в сините и зелените зони в града. Това през последните години се оказа проблем, особено за родителите, които всеки ден използват местата за паркиране, за да заведат децата си на детска градина.

Кметът на София обаче не поясни кога ще бъде прието новото правило.

"Експертите проучват по какъв начин може да се приложи, за да не се злоупотреби", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Йорданка Фандъкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
17
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
След Плевнелиев мисля, че който и да стане президент ще се справи в пъти по- добре. Така че, ако аз примерно имах възможност да бъда избран- нямаше да се колебая, въпроса дали ще се справя нямаше да стои на дневен ред.
2
0
 
13
 
! Отговори
Заемай се преди 8 години
С правилата в топлофикация и оправяй неправдите, които тормозят хората
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже, боже...