Борисов за блокадата: В безизходица съм, какво повече...

Писма, танци, ципури - всичко опитахме, но това е геноцид, рече премиерът
Обновена: 26 фев 2016 12:14 | 26 фев 2016 12:14,
128
Борисов за блокадата: В безизходица съм, какво повече...
Снимка: БТА, архив

Повече не зная какво да направя. Така премиерът Бойко Борисов коментира продължаващата блокада на гръцките фермери на границата ни с Гърция.

Още по темата

Министър-председателят бе попитан от депутата Явор Хайтов какво прави правителството, за да падне блокадата по време на петъчния парламентарен контрол.   

"С тези хора вече не знам какво повече да направя и ако някой може да даде съвет, съм готов да го изслушам", каза Борисов. Той обясни, че е говорил с премиера на Гърция, с колегите си от ЕК и единственият отговор, който получавал, е: "Нямаме контрол върху тях". 

"Безобразие. Нямам друга квалификация. Всички форми на дипломация сме ги изчерпали", каза премиерът. 

Той се възмути, че вчера гръцките фермери са се дръпнали, за да минат бежанците и след това са затворили границата за нашия транспорт. 

"Нямам логично обяснение. Официалните власти казват, че нямат никакъв контрол - резултатът е затворена граница. ЕК казва, че това е проблем между две държави", каза още Борисов. 

Той обясни и че България всеки ден пише писма, дори той диктувал последните на външния министър. 

"Вече дори няма на кой да се обадиш. Всичко сме направили, записи, писма, ципури, танци, всичко сме изказали...", каза още премиерът и допълни: "Това е геноцид към нашите хора". 

"Чувствам се в абсолютна безизходица", завърши Борисов. 

Хайтов, който зададе въпроса си и от името на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, предположи, че ако той е бил в НС, сигурно е щял да каже, че е време да преразгледаме Ньойския договор. Според самия Хайтов обаче време било гърците да усетят дела до дупка на всички нива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Премиере, ЕС нали беше всесилен и всепомагащ?!? Ко стана? С едни трактористи не можеш да се справиш, иначе пъчиш чифте пищови на гол тумбак. "Голем" си!
61
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко лесно е да си т ъп и некадърен. Само трябва да кажеш "Повече не зная какво да правя!" и вече въпросът може да се смята за решен и отпадат всички отговорности. Нали всички политици са ти приятели Бойко. Нали се прегръщаш с тях и те потупват по рамото. Хайде, нека да ти помогнат и оправи положението.
60
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само бг премиер може да каже такова нещо - не мога, не знам...
59
0
 
3
 
! Отговори
CCCP преди 8 години
I samo da dobavq,ne po malko turci ima i v gyrciq no dali ima politici turci ili turski partii,dali se izlachvat turski seriali po gryckite televizii,dali ima *** na turski....da ne govorim za nai malko 50 sela sa sas *** kmetove..dali *** vzemat poveche maichenstva i pomoshti ot garkinite....za tva neka se ogledame do kade q dokarahme i setne komentarii...
58
3
 
4
 
! Отговори
CCCP преди 8 години
Bravo na garcite,samo mojem da se uchim ot tehnite stachki.imat i pak sa nedovolni,a nie nqmame i samo buzki raztvarqme pred vsichki,tva e balgarina ROB za cql jivot......
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 70"В главата му е Бяла лястовица която се блъска отчаяно.."---Май е майски бръмбар, а не красивото пиленце ...
56
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Aбе *** ***!Излизаш пред народа и обявяваш,че в отговор на безобразията от страна на Гърция затваряш границата за една година,за всякакви превозни средства и за всички българи!!!Обясни с две думи на народа,че правиш това,в името на ДОСТОЙНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ РИЯ,пред наглостта на гърците и безпомощността на така наречените,"европейски институции!!!Обясни,че от днес нататък,ПОСТАВЯШ НА ПРЕДЕН ПЛАН НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ И СЛЕД ТОВА ТЕЗИ НА "ЕС"!!!Какво хленчиш,като някаква озлочестена девица!
55
2
 
7
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Добре де, а пуснали ли са жалба пред гръцкия съд? Чух, че някакъв адвокат е пуснал жалба, но за Московски и Рапона не съм чул. Как всичко са изчерпали, като де факто не са опитали каналния законов ред?
54
3
 
19
 
! Отговори
е? преди 8 години
Колко е жалко да си фен на Тиквоний и гласоподавател на ГЕРБ=ГРОБ ...
53
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Премиера изобщо неможе да мисли,със купените дипломи неможеш да разсъждаваш вярное.
52
1
 
13
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
И друг съвет - веднага махни Лиляна, тя вече ти подля вода с поръчките, особено - Хемус, усещаш се, нали - от 400млн на 800млн - това е красноречиво, а да не говорим за винетките - значи на някой от правителството му трябват пари и веднага ги взима от народа, с какво право, господин главен прокурор, къде сте - ами ако всеки така започне, докъде ще я докарате - ДЕЙСТВАЙТЕ ГОСПОДИН ПРЕМИЕР МНОГО БЪРЗО С ПОДОБНИ ГРАБИТЕЛИ, вас ви оценява народа, а другите - никой.Прати Лиляна посланик, да мирне.
51
0
 
11
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Има решение, господин премиер, отидете при протестиращите и им обещайте, вие да изпълните техните искания, след това поставете ултиматум на вашите "приятели" в ЕК, да платят на вас, а не на гръцкия премиер и след това се разплатете с хорицата - ЦЯЛА ГЪРЦИЯ ЩЕ ВИ ИСКА ЗА ПРЕМИЕР , после - гарантирам. ЕТО РАБОТЕЩ СЪВЕТ, но не питайте вашите съветници, те не са способни да мислят за хората, ако бяха способни отдавна парното, водата и тока - да са без пари.
50
1
 
29
 
! Отговори
ДимДимДим да те няма преди 8 години
Какво правиш там, като не знаеш какво да правиш? Като не знаеш какво да правиш повече, има други, които знаят. Изключвай телефона и дим да те няма!
49
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом си се напънал да бъдеш премиер за теб би трябвало такава дума ',,безизходица ''да няма! Стига си се молил и плакал при господарите ,а вземи и направи нещо достойно за себе си и народа ! Ако не можеш значи не си за това място !
48
1
 
20
 
! Отговори
коко преди 8 години
" ЕК казва, че това е проблем между две държави", каза още Борисов.Че като е така защо не се махнем от ЕС?
47
1
 
23
 
! Отговори
Геле преди 8 години
Нямало какво да направи, дрън дрън. Може да почерпи от челния руски опит , как се създават административни пречки пред вноса и разпространението на гръцка земеделска продукция. Така ще удари точно тези тарикати. Санитарните инспектори какво дремят ? Такива проверки и несъответствия могат да изкарат , че на ония ще им се приреве...
46
1
 
12
 
! Отговори
Жена в трамвая преди 8 години
...Господине, не се натискайте в мене......Не госпожо, изобщо не се натискам......Ами махнете се тогава, друг да дойде...Че и нашия башбакан като не знае какво да прави да се махне. Има и които знаят, пък той ще гледа
45
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова много тъпотии са предложени в коментарите , че дори премиерът е безсилен да измисли по добра.
44
2
 
8
 
! Отговори
танкист преди 8 години
Да дойдат танковете!
43
0
 
30
 
! Отговори
хммм преди 8 години
Каквото и да драскате тук няма значение, това е резултата от некадърно с години управление. Не можем да се оперим на никой, защото сме едно нищо, буквално. Нямаме нито икономочески козове, нито изпитва към нас някой респект нито сме северна корея да им треперят гащите от нас. Шепа фермери ни правят за смях а премиера ни е стигнал до положение да се моли. Срам, огромен срам е да си българин днес