МВнР: Коментарът на Русия е неуместен!

"Казаното от Москва не е проява на добър тон"
26 фев 2016 16:07, Елка Василева
89
МВнР: Коментарът на Русия е неуместен!

България е парламентарна демокрация, в която Народното събрание взима суверенни решения, основани на неговите правомощия и мотивирани от националните интереси на страната. Това посочва в изявление говорителят на МВнР Бетина Жотева във връзка с изявление на говорителя на руското външно министерство относно създаването в парламента на временна комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани с твърдения за намеса на Русия и Турция във вътрешната политика на България, съобщиха от МВнР.

Говорителят на МВнР заявява, че изпълнителната власт в България не си позволява да коментира по подобен начин решения на руския парламент и не счита за проява на добър тон съответните изявления от страна на изпълнителната власт на друга държава.

Още по темата

Такива публични изяви дори биха могли да се разглеждат като потвърждение на съмненията, въз основа на които е предложено сформирането на цитираната временна комисия в Народното събрание, се посочва в изявлението на говорителя на МВнР.

В съвременната сложна международна среда, характеризираща се множество кризи, конфликти и предизвикателства, бихме очаквали от Руската федерация конструктивно отношение и принос за решаването на най-важните международни проблеми, а не неуместен коментар на говорителя на руското външно министерство за дейността на върховния законодателен орган на България, се казва още в изявлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коментарът на МВнР е най-малкото неуместен е смешен при положение, че няколко седмици не могат да се справят с няколко гръцки трактора
26
5
 
13
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
От цялата публикация ми хареса само първото изречение. Вероятно защото е преписано от важен държавен документ- конституцията. Звучи идеално! Но само толкова. Не бива в навечерието на такава велика дата да се отварят подобни теми. Кощунство е спрямо знайните и незнайни воювали и загинали, които УЖ почитате. Сещам се за един друг период от нашата история и едно заявление пред света: " Българският народ не е див и варварски! В България диваци и варвари са......" Та така и сега.
25
5
 
17
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Г-н премиер, съгласуваха ли с вас подобни предизвикателства спрямо една свръх сила, да не би Ердоган вече да ни е премиер?
24
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо за тримата американски сенатори, както и за американските посланици в България няма ли да кажат Митов и Жотева в това слово за независимата парламентарна република?
23
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно Бетина Падащите *** бърка Народното събрание с Козяк.
22
13
 
6
 
! Отговори
Русофоб преди 8 години
До АнонименДа, ти само виж огромния паментик на съветския окупатор, проливал българска кръв, за какъв върховен нихилизъм става въпрос. Да издигаш паметник на поробителя си. Срам и позор.
21
3
 
14
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Аз предлагам, г-н премиер, отменете този празник за да зарадвате разните му общества и без това те го оплюха и оцапаха, ние , българският народ, ще си го празнуваме на спокойствие в къщи, с роднини, ние тачим паметта на загиналите за свободата. АНАТЕМА за туркофилите, е, няма да ви се дадем отново да ни заробите, ако требе всите ке умрем за България.
20
0
 
4
 
! Отговори
Шарли Ебльо преди 8 години
До Анонимен 23: Мазохизъм !!!
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Народното събрание взима суверенни решения..." нека не се лъжем, всички знаем от къде си получават заповедите
18
2
 
10
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 8 години
До Анонимен 6 : Един от тия азиатци е открил подреждането на химичните елементи ...Менделеев му казват...Световен учен...И не е само той от ,,азиатците.. А ние ,,българските гении,, се хвалим с кисело млеко и мътеница...Дядо ти ли ги е открил !!!
17
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е парламентарна демокрация, в която Народното събрание взима суверенни решения, основани на неговите правомощия и мотивирани от националните интереси на страната. Това посочва в изявление говорителят на МВнР Бетина ЖотеваИМА ЛИ НЯКОЙ, КОЙТО СМЯТА ТОВА ЗА ВЯРНО?АЗ НЕ.
16
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ДЕЙСТВИЯТА И ИЗЯВЛЕНИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ "ДЪРЖАВНИЦИ" /РАЗБИРАЙ КРЕТТЕНИ/ ДОБЪР ТОН ЛИ Е?
15
23
 
11
 
! Отговори
СМЪРТ НА РУСИЯ преди 8 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Браво, абсолютно правилна позиция и отговор на поредната руска наглост и нахалство по наш адрес.
14
4
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
1 месец българия и гърция не могат да разрешат проблема турски партии ще се правятв българия токуда ще се продава на турци мосад извърши полит убийство в българияама ние сме се захванали с русия там ни стяга чепика *** народ и това е
13
5
 
21
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 8 години
Щом тая Жотева е говорител ,какво очаквате от останалите !!!
12
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-ха, брюкселските наколенкаджии май нещо го позакъсаха с дипломацията. Що така бе мамини златни - откъде Мутрьо ще пълни хъбчето Балкан с газ. Може би от Марс или от Палестина при Израел. Не става, защото им гръмнахте аташето в посолството.
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така ще ни го наместят.........Почакайте.........
10
7
 
22
 
! Отговори
До 6 преди 8 години
Това с приказките за някакви "диваци" можеш да го ориентираш към гетата по краварията, там всеки ден някой някого стреля и убива по училища, църкви, че направо по улиците. А за "еуропейските" и скандинавските улици, със скачащите триполови въобще не ми се говори!
9
5
 
18
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Защо ли не се сещам за други толкова прости управници на европейска държава?
8
4
 
31
 
! Отговори
срам и позор преди 8 години
Това измислено министерство да коментира новината от Лондон,където нашето посолство не иска да допусне живеещите там Българи да празнуват 3-ти Март!и те са решили да празнуват празника в Руското посолство!!!