Военните на границата - с оръжие, палки, щикове...

Обучават ги за дни на съвместно обучение с МВР
26 фев 2016 16:52,
21
Военните на границата - с оръжие, палки, щикове...
Снимка: Правителствена пресслужба

Военните, които ще бъдат изпратени да охраняват границата, ще бъдат въоръжени. Това обяви министърът на отбраната Николай Ненчев. 

Още по темата

Вчера парламентът окончателно реши, че военнослужещи от Българската армия ще бъдат включени в охрана на границите. 

Не стана ясно обаче дали те ще бъдат с оръжие, а депутати цитираха шефа на Сухопътни войски, че военните няма да са въоръжени. 

"Ще бъдат въоръжени с личното си оръжие, с палки, щикове", каза министърът.

Той отказа повече подробности с мотива, че не иска да улесни с информация хората, които смятат да преминат границата. Все пак Ненчев уточни, че военните ще са и с автомати. 

Министърът обясни и че военните, които ще бъдат на границата, ще бъдат обучени. "Това ще стане в рамките на няколко дни, по време на съвместни обучения на МО и МВР", каза Ненчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Мария-Магдалена преди 8 години
Тези номера с "навряните бебета в лицето" са изтъркани. Те използват децата си. А нашите деца - кой ще ги защити?! Защо не хукнем и ние да се спасяваме на Запад? А стоим тук и опъваме. И не ви ли се струва странно най-накрая, че това е нов вид война, с която ислямът да завземе Европа. Това си е нашествие. В много държави се водят войни , но населението им не се изселва , а се бие.
18
0
 
3
 
! Отговори
Затова С преди 8 години
До Али Бабакаъвто аршин си го вадят илюминатите - билденберги с такъв трябва да ин се отговори обяснявам коварно го вадят и два пъти по коварно да им го извадим. Понякога звярът се побеждава с хитрост или с качвчне на гърба му
17
0
 
6
 
! Отговори
Браян преди 8 години
Щикове?!? Да не сме във времето на наполеоновите войни?
16
0
 
2
 
! Отговори
до 17 преди 8 години
ХАХХАХ!ПО ТВОЕ ВРЕМЕ ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБ ЗНАЕШ ЛИ КАКВИ ЧАНЧОВЕ ИМАШЕ ЩОТО СТЕ СИ ПЕД..АЛИ И ИМ ПИЕХМЕ МОЗЪКА НА ГРАНИЦАТА!КОЙТО СЕ ПРАВЕШЕ НА МНОГО ИНТЕЛИГЕНТЕН И АРИСТОКРАТИЧЕН РЕВЕШЕ КАТО МАЛКО ДЕТЕ!ЖЕНЧО!
15
8
 
2
 
! Отговори
Кирчо преди 8 години
До Граничарят--9;За граничари по мое време вземаха неграмотни и малко образовани но верни на режима.Интелигентните и образовани момчета служеха в техническите войски.
14
11
 
2
 
! Отговори
Кирчо преди 8 години
До Граничарят--9;Задължението на тогавашните граничари беше да не разрешават някой българин да избяга от комунистическия РАЙ. За убит беглец *** даваха отпуска. За това ли ви е мъчно бе граничари? Не ви ли тежат на съвеста убитите?
13
1
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Много е важно да им събират фотоапарстите и телефоните.Да не се изкуши някой дс си снима клипчета,как ги съветват да се върнат.Да им се обясни ,че всеки върнат обратно е вероятно едно насилено момиче ,дете по- малко.Или десетки животи спасени от атентатор....Зад вас е България,момчета!Бог ще ви прости някоя и друга грешка!
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Войник с палка? Няма такъв резил...
11
9
 
8
 
! Отговори
Али Баба преди 8 години
Пълни глупости. Ама наистина пълни глупости. Миналата година , когато хиляди емигранти се изправиха пред австрииската армия какво стана? Отдръпнаха се на страни и ги оставиха да минат. Та как точно ще се обучат нашите аскери не ми е ясно. Като им наврът в лицата 10 бебета и те ще освирепеят и ще влезнат в световния ефир как размазват майки и бащи с бебета в ръце.
10
2
 
17
 
! Отговори
Дзивко преди 8 години
Да допълня за обучението на граничарите преди, много стрелба, тичане и разпознаване на следи, признаци за нарушение и оказване на първа помощ, взаимозаменяеми...., 19 - 20 годишни момчета с добри офицери носехме голяма отговорност, тая структура с новата техника щеше да върши чудеса, и тази част винаги е била към МВР..
9
2
 
22
 
! Отговори
Граничарят преди 8 години
Преди 1998 не много хора се осмеляваха да навлизат на българска територия, знаеха, че се стреля, а сега дори и с тия кашици на границата, пак ще сме разграден двор. Тия ще ги е страх да заредят автомата, ако въобще имат ударници ....
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
надявам се обучението да не е съботно-неделен тийм билдинг за много пари и с малко мултимедия
7
2
 
30
 
! Отговори
Граничарят преди 8 години
Като съсипаха перфекната система на Гранични войски. Тогава си имаха и специална система на обучение, учебни центрове. Не всяка майка ражда граничар!!!
6
0
 
1
 
! Отговори
Vreteno,hurka преди 8 години
Eu - svobodno dvijenie na hora i kapitali...Shengen...Valna za hurki boll...
5
2
 
36
 
! Отговори
Арнолд преди 8 години
Какво ще правят с тия щикове? Ще режат луканката на бежанците ли? Или ще им правят скаричка на лагерния огън, нали границата се пази с палатки.Ненчев първо да си оправи армията. Нищо не й е в ред, дори униформите им са по-некачествени от дъждобран. За разцветката да не говорим - прилича на екскремент от птица. Съсипахте я тая армия, ей! И продължавате да се гаврите с нея и с малкото останали с акъла си хора там.
4
0
 
34
 
! Отговори
Mercenary преди 8 години
Да добавят автомати и картечници към въоръжението им.
3
0
 
37
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
Тоя надпис го има във всяка застава, има още един "От тук започва родината"
2
0
 
40
 
! Отговори
Дзивко преди 8 години
Само за сравнение, в кризисната 1996г.за година и половина съм изгърмял над 2000 патрона в Гранични войски, за сравнение наборите ми в БА се уволниха с по 30 патрона, верно че бяхме 19годишни хлапаци но обучени и си вършехме работата
1
1
 
48
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Скоро в нета ми се мярна картинка на граничар с куче от не много старо време. Имаше надпис - Зад нас е България, нито крачка назад! Изглеждаше и мило, и велико, особено кучето. А сегааааааа.......