Борисов предупреди гръцките фермери: Да ви е за последно!

А блокират границата, а провалям срещата на ЕК
Обновена: 1 мар 2016 12:55 | 1 мар 2016 10:30, Камелия Цветанова
138
Борисов предупреди гръцките фермери: Да ви е за последно!
Снимка: Facebook

Въпреки че благодари на гръцките фермери, че най- акрая махнаха тракторите си от границата ни, премиерът Бойко Борисов ги предупреди да не блокират отново ГКПП-тата с нас, защото ще има сериозни последствия за тях.

Още по темата

"Нашите съседи да знаят, че това им е за последно. В момента, в който ни затворят границата, пращаме писмо, че няма да участваме в Съвета. Да дойдат моите колеги и да видят какво става на границата. Благодаря, че разбраха правилно", отсече той.

В събота той отиде лично на границата, за да каже на фермерите от южната ни съседка, че това, което правят е безобразие и им постави ултиматум. Закани се, че ако до два дни не махнат тракторите от браздата и превозвачите не тръгнат, ще пропусне срещата между ЕС и Турция, а вместо това ще отиде на границата, за да покаже на европейските лидери "що за съседи имаме".

Вчера блокадата падна, а днес Борисов благодари на гръцките фермери и полицаи, че са го разбрали правилно.

"Разбраха ме добре и вчера се изтеглиха. Надявам се повече да не си го помислят, защото явно само този инструмент работи", коментира той.

Борисов разясни, че съгласно правилата на международното право, когато една държава не се яви или не упълномощи изрично друга държава да я представлява, заседанието на Съвета не може да бъде проведено и именно този инструмент за натиск е използвала страната ни.

Премиерът днес провери как върви ремонтът на сградата на т.нар. Военно НДК, където се очаква да бъдат настанени Софийския районен съд, както и Софийската районна прокуратура.

"Докато другите говорят, ние показваме и даваме възможност на съдебната власт да работи в най-добри условия, даваме възможност на съдебната власт да работи така, както обществото очаква - максимално бързо, точно, справедливо, с добри обвинителни актове", похвали се той.

Борисов съобщи, че предстои по подобен начин да се реши проблемът със съдебните сгради в Пловдив и Варна.

"Естествено, че ще правим и там. Никога не е имало, но и тук нямаше. Път до там нямаше, ЖП линия нямаше, пречиствателни станции нямаше", обобщи премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
20
 
! Отговори
умора нема преди 8 години
дреме му на някой дали боко ще отиде където и да е, те му мятат топка в двора и той рита докато останалите решават нещата, после го викат за снимка на "отбора" и така и нашия щаслив и другите са си свършили работата.
57
1
 
12
 
! Отговори
ритнитопковец преди 8 години
прстк!!!!!!!
56
1
 
19
 
! Отговори
хамстера-трол преди 8 години
***!!много е лесно да дадеш краен срок след като вече няма блокади.
55
1
 
22
 
! Отговори
Владо преди 8 години
Интересно защо по-рано не се сети да отиде до границата да им поставя ултиматуми на фермерите...или когато се разбраха с Ципрас и стана ясно,че блокадата ще падне до няколко дена,отиде да събира точки
54
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълен клоун.Но като знаем че и всички българи са клоуни то всичко си е на мястото.
53
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко е нахален като конска муха
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той Боко и на Ушев Цецо казал:"И повече да не слухтиш незаконно на хората телефоните, че ще ти опъна ухото."
51
0
 
24
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
Баце е голЕм, ама селянин! Как му прили4а само фона с тракторите отзад - пълен текезесар и кооператор. В тая ко4ина само такива *** са на по4ит и уважение и не слу4айно 2 милиона и половина българи се Евакуираха от тоя свинарник!
50
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Бойко, кой те бръсне тебе за слива бе?!Докато имаше блокада се кри като мишок, сега даваш изявления по- свиркаджийските "медии" на Пеевски!Срам ме е, че ти си премиер на България!
49
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бойкови изцепки
48
0
 
27
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Фермерите стана ясно, че ще се изтеглят и бай Тквоний веднага доприпка да си припише заслуги.. Да така е! Като разбраха фермерите, че г-н биг хед иде и се ометоха на момента! :-) Никой не бръсне за слива домашните любимци на САЩ и ЕС, а те си лаят..
47
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да праща неговите хора да пречукат организаторите на гръцката стачка и готово. Я инфаркт нещо, я умрял в линейка и проблем нема.
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
споко Бойко сезона идва и границите ще са отворени за смотаните българи който искат да си харчат парите в гръцко
45
0
 
24
 
! Отговори
majorski преди 8 години
ДНЕС не ви ли е срам днес е 1 март .....една статия по случай баба Марта нямате !
44
1
 
21
 
! Отговори
Грък преди 8 години
Тези дни ше е отворена границата, щото имате празници, пари имате за даване.Тая среща в Брюксел кога е? Борисов, или отиваш, или затваряме границата! В Брюксел знаят че не се шегуваме, само ти не си разбрал
43
1
 
25
 
! Отговори
Коларов преди 8 години
Искам да попитам Боко и неговото здравно министърчета докога ще ме доят в болниците? Отивам в болницата и ми казват ако си осигурен процедурата ще ти струва 1000 лв, ако ли не двойно. Аз за какво плащам осигуровки? Защо не забранят по закон всякакви доплащания към това което дава здравната каса? Исакт ми 1000 лв за избор на екип , пък аз нищо не съм избирал. Ако им е малко това което дава касата да не сключват договор с нея. Поне ще знам в коя болница да ходя и коя не.
42
1
 
5
 
! Отговори
Аха преди 8 години
Никак не ми е ясен последния абзац,до къде няма път,ж.п. и пречиствателни
41
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно мога да му призная на Боко - винаги си приписва заслуги за неща, за които няма никакъв принос и простите му избиратели благоговеяят от подобни постановки.
40
1
 
14
 
! Отговори
Вулгарска работа преди 8 години
Това ми напомня за вица за слона и "изнасилилия"го комар.Комарът кацнал на гърба на движещия се слони започнал клатене.Слонът настъпил трън и казал"ОХ".Разгоненият комар се провикнал"ОХ ЛИ,ЩЕ ТЕ СКЪЦАМ!".И нашата работа е същата, 45 дни гърчолята се кефика и на работа,а ние отиваме там да плашим гаргите.Презянуари отново.Тази година пълната блоката им развали накрая лайфа по наши ККК/кръчми,казина ку..Та си стояха у дома и гр.държава пазеше някой ТИР да не мине.Гърч за вулгарите , не за тях.
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да им е за последно, че иначе ще им прати момчетата от околовръстното да пошетат малко из Гърция