Бъчварова взе главата на шефката на Академията на МВР

Причините са несправяне с работата и нарушение на правилника
19
Бъчварова взе главата на шефката на Академията на МВР
Снимка: Булфото

Оставката на ректора на Академията на МВР доц. д-р Бойка Чернева е поискана от вътрешния министър Румяна Бъчварова. Причините са "несправяне с работата и нарушение на правилника".

Вече има назначен и временно изпълняващ длъжността, съобщи Бъчварова в парламента. Според нея под ръководството на Чернева в Академия е имало системни проблеми и ниско ниво на контрол над обучаващите.

"И вчера курсанти са си позволил нещо, което не си позволят и тези хора, които се определят от кръга на бухалките", отсече Бъчварова.

Освен това Чернева е поискала след приемането на новите поправки в Закона за МВР, според които т. нар. "чантаджии" ще се ползват с по-малко привилегии от работещите на терен, тя да бъде със статут на вторите.

"Има някои хора, които със сигурност биха имали по-голямо самочувствие, ако ползват повече привилегии, но условията при които работят и качествата, които притежават не отговарят на тези изисквания. Не може да има изключения", отсече МВР шефът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Abe Rumenke i ti ne se Spravi6 Ama Boiko te Darji
11
0
 
7
 
! Отговори
УУУУ... преди 8 години
А Г-ЖА БЪЧВАРОВА СПРАВЯ ЛИ СЕ????????????? НЕ!!!!! ДАЙТЕ ДА Я УВОЛНИМ НО КАК???? ТЯ Е ЗАЩИТЕНА ОТ ДРУГ КОЙТО СЪЩО НЕ СЕ СПРАВЯ ЗАЩОТО ВСЕ НЯКОЙ МУ Е ВИНОВЕН КОЙ БЕШЕ ТОЙ ЧЕ НЕ МОГА ДА СЕ СЕТЯ ЗА ИМЕТО МУ САМО СНИМКИ ПО......БГ И ПО ТЕЛЕВИЗИИ И ДОСТА НИ ИДВА В ПОВЕЧЕ НО КАКВО ДА СЕ ПРАВИ .....
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Бъчварова, браво !Престъпността намалявала - ми да, виждаме го всеки ден - побоища, изнасилвания, обири, убийства.Сега пък и милиционерите ти започнаха да гърмят по улиците. ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ !
9
3
 
14
 
! Отговори
eli преди 8 години
Добре,че г-жа Бъчварова се справя със своята работа!!!
8
2
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
И това е 1-а "академия"..... ниво като на "Факултета"!
7
2
 
20
 
! Отговори
Кацов преди 8 години
А кога ще се махне тая застаряваща баба. Вчера Цветанка Ризова я направи на *** по БТВ. Беше супер.
6
7
 
25
 
! Отговори
$ преди 8 години
Повръща ми се от тая, моля ви се махнете я! Това същество само поразии прави в системата.
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази Академия е вече ненужна! Едногодишен курс съчетаващ практически и теоретични занятия и обучения е достатъчен! После,който е къдърен да расте в йерархията! А така се произвеждат единици,които могат и желаят да работят и множество некъдърници,които по силата на сключения договор трябва да служат поне 10г.уж за да платят обучението си!Преподавателите са под всякаква критика,непомирисвали терен,на теория са толкова знаещи и силни,че направо се чудиш как е оцеляла престъпноста все още!
4
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как загубата да я превърнем в предимство???Ами с помоща на верните медии,разбира се!!Вчера,не в този сайт излезе статия,която каза,че шефката на академията на МВР си подава ОСТАВКА,защото не е съгласна с орязването на бюджета,който както самата шефка заяви е крайно недостатъчен за нормалната работа на академията и днес.......Бъчварова УВОЛНИЛА?!?!?ШЕФКАТА!!УВОЛНИЛА ДРЪЖКИ УВОЛНИЛА!!На умряло куче нож да вади и човек с подадена оставка да уволнява"за несправяне със задълженията"!!Хахаха!!ЦИРК!!
3
6
 
21
 
! Отговори
КОВАЧ преди 8 години
"И вчера курсанти са си позволил нещо, което не си позволят и тези хора, които се определят от кръга на бухалките", отсече Бъчварова.Кой ще вземе вашата глава, госпожо? Май и вие сте възпитаник на подобно учреждение и затова говорите почти като министър?
2
5
 
33
 
! Отговори
Шарли Ебльо преди 8 години
Абе как така все пунди шефки в МВР !!!
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти да видиш...