Опитите да скарат Русия и България ще се провалят

В Москва са убедени, че ще преодолеем трудностите
170
Опитите да скарат Русия и България ще се провалят
Снимка: Reuters, архив

Опитите на някои политици да скарат Русия и България са обречени на провал, заяви днес заместник-директорът на Четвърти европейски департамент на руското външно министерство Леонид Абрамов, цитиран от ТАСС. Той говори след молебен в памет на загиналите руски войници в Руско-турската война от 1877-1878 г. 

Още по темата

"Ние помним, че и в онези времена победата се раждаше не само в кървави битки, но и в политически баталии. А от българска страна и тогава имаше дейци, които активно сътрудничеха с османската администрация, но те загубиха, каза Абрамов. Няма съмнение, че и сега са обречени на провал редовно предприеманите опити на отделни конюнктурно настроени политици да зачеркнат нашата историческа дружба".

Представителят на руското МВнР добави, че "както и тогава, тези опити вредят преди всичко на интересите на българския народ" и изрази увереност", няма да успеят да ни скарат с българския народ".

"Мощният пласт от духовни, културни, създадени за десетилетия икономически връзки няма да позволят на антируските семена на неомакартизма да поникнат. В България няма почва за него. И не се съмнявам, че здравият смисъл ще възтържествува", посочи руският дипломат.

"Ние ще преодолеем всякакви временни трудности в руско-българските отношения", отбеляза Аврамов и добави, че "българският народ е значително по-мъдър от отделни политици, той добре познава и помни своята история". /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: Москвадипломатрусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
tam e istinata brat преди 8 години
До Анонименtam e istinata brat!! :)
81
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NARODA ISKA RUSIA,A NE USA I ZAPADNA EVROPA--OGRABIHA NI.
80
4
 
17
 
! Отговори
minuvach преди 8 години
Това е послание до вас *** протестни мрежисти и реформатори!
79
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До брейбрей до къде стигнахме, руснаците отново да ни гонят от собствената ни държава. УжасТ:)
78
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сърбай си йени ракъ-то и не си пъхай ***, да не получиш изненада за него.
77
39
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гадна руска ***! Опитва се да изкара руснаците ангели, а българите предатели!
76
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 100Не ни дръж в неведение, разкажи ни какво правиш за 30 сребърника. А за 300?
75
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ли не прави предател за 30 сребърника...Не ми се мисли ако бяха 300...
74
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Г(л)адна стачкаа да бе би Володя да тръгне да ни пази? Аре да не ни пробуваш разни дикактори за борци срещу тероризма, а? Не е като да не знаем как боли от руския ботуш!
73
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като малки със сестра ми си деляхме шоколада. Тя все викаше :Батко, не искам да го делим по братски, а искам по равно.
72
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 93Ти от къде мислиш идва поговорката "Брат, брат ама сиренето си е с пари"? :)))))) От там и другите максими за братята, като "ще делим по братски" - тоест 100 за мен и 1 за теб :) Такова им е братството на руснаците!
71
6
 
4
 
! Отговори
До Атлас преди 8 години
И как ще ги пипне мечето? Ще им наложи санкции ли:))))))
70
5
 
3
 
! Отговори
До 85 преди 8 години
И следователно съвсем справедливо си носи последствията породени от убежденията му(на г-н Путин) и няма право да се сърди на никого ,че тези последствия не са точно каквито е очаквал.
69
7
 
8
 
! Отговори
Атлас преди 8 години
Нещо друго ми е много интересно сега......след като англия излезе от Евросъюза,кой ще ги спаси от Голямата мечка????Русия сега не ги пипа понеже обича Европа ама след броени месеци КОЙ ЩЕ ГИ СПАСИ.......хахахаха
68
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимен 83Който контролира територията ,контролира балканите,за Русия е важно да я има България,за другите е по-добре Турция да е до Дунав.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------В такъв случай преформулирай тезата си на "От великите сили единствено Русия има интерес да контролира България,на другите сме им в графа,все тая". Което си е самата истина :)
67
5
 
25
 
! Отговори
Тервел преди 8 години
Общо взето прав е Леонид, особено за това, че българския народ като цяло е доста по-мъдър от отделните политици, помни историята си и знае националния интерес който е често предаван от политиците в "името на глобалните цели" и "общите приоритети".
66
22
 
8
 
! Отговори
До 86 преди 8 години
България е там където е. Какво ни бърка нас кой какво иска след като ние си контролираме каквото си контролираме. Толкова ли не можеш да кажешш, че ние сме най-лесния път Русия да контролира балканите и проливите, а не ,че е загриженаа за нас.НАТО поне открито казват ,че сме важен стратегически партньор докато Русия шикалкави с алабализми иначе за теб или за когото и да е иззобщо не е загрижена.
65
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе иска им се на някои България да е извън ЕС и НАТО , че да е лесна хапка за експанззионистичните им мераци за проливите, но няма как да стане с 200 метежника. Могат да се ухапят отзад от яд.
64
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АуслендърЗащо не си АуслАндЕр, та си АуслендЪр, европеецо? Аман от недоучени! Туй за близането е много неприлично и грозно - само про.ста.к може да го напише или практикуващ занаята. И каква война си платил, мун.ьо?
63
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимен 83Който контролира територията ,контролира балканите,за Русия е важно да я има България,за другите е по-добре Турция да е до Дунав.