"Граница - 2016" – армия и полиция тръгват. Мигранти, треперете!

Съвместното учение идва дни след призива на премиера Бойко Борисов
4 мар 2016 13:00,
102
"Граница - 2016" – армия и полиция тръгват. Мигранти, треперете!
Снимка: архив, Булфото

Учение "Граница - 2016" ще се проведе в зоната за отговорност на Гранично районно управление – Петрич, съобщиха от Министерството на отбраната.

Днес, 4 март, ще се проведе подготовката и първоначалните тренировъчни действия за съвместното учение на Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната, което ще започне на 5 март (събота).

Учението цели координиране на съвместните действия между силите и средствата на МВР, МО и Българския червен кръст, както и поддържане на готовността за реакция в условия на евентуален засилен миграционен натиск към страната ни, допълват от военното ведомство.

Полицаите и военните ще патрулират заедно, като бежанците, които влизат в страната ни не през КПП-тата ще бъдат връщани и към Турция, и към Гърция.

Учението тръгва дни след призива на премиера Бойко Борисов към министрите на вътрешните работи да координират действията си срещу евентуален мигрантски поток.

"Ввдигнете ги по тревога, хем да ги видите как действат в такива условия, хем да видите как ще се стиковат с граничарите, как – вие двамата. Използвайте тези почивни дни, защото за бежанците не са почивни дните. Населението, особено надолу по Петрич, по Сандански вече е настръхнало. Чуйте се с кметовете, с областния управител, съберете ги всичките и ги проверете като структури и единици как действат", настоя в сряда министър-председателят, в контекста на проблемите с мигрантите на гръцко-македонската граница.

"Ако влязат, докато ги върнем, да имаме готовност да ги държим на едно място, да не се разпръснат... Защото виждате, те си ходят вече с фотографи, с телевизии, с адвокати, с неправителствени организации и в един момент ще излязат виновни държавите, които се опитват да си запазят териториите от нарушението на закона. Ние не трябва да сме в това положение", категоричен бе Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
7
 
! Отговори
doc преди 8 години
не е истина колко малоумно заглавие! днес.бг преди няколко дена имахте статия за дъното и дали копаем още ... е ваш'та помощ за търсенете на ново дъно е като багер, нема лабаво :) уникално бездарие притежават редакторите пускащи такива заглавия ... речника ми е беден на моменти!
14
0
 
16
 
! Отговори
ДА преди 8 години
Най-после да прочета за някакво смислено действие по границата ни. Трябва да бъдат осъдени незабавно и всички заловеки трафиканти на хора.
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Влизат там, където ги пускат или ги оставят. Нас добре знаят да ни заобикалят. Трябва да им призная, че не са толкова прости колкото изглеждат на пръв поглед. Като набиха няколко, а един гръмнаха, много добре разбраха тази част от картата на Европа да я заобикалят възможно най-бързо.
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредния кьор фишек с които искат да ни заблудят !Ако до юни тука няма поне 500 хиляди бургии те на
11
20
 
3
 
! Отговори
аноним преди 8 години
браво на борисов тои е истински българин и държавник ,които мисли за своя народ ,а не какво ще се прозеет октоподите брюкселци и хаамериканци да си натоварят на големите самолети и си ги коткат при тях ние достатъчно 500 години им търпяхме мръсния и миризлив арабски манталитет
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Същите тея т.нар. "неправителствени организации" играят огромна роля в кашата в която е забъркана в момента Европа. Те им дават парите, те им търсят каналджии и те разпространяват слухове между тях - кое,как. Също така те са виновни да не могат да се вземат адекватни мерки, също и предателското поведение на Германия разбира се.
9
2
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 9 Заглавието мяза на мисленето на някоя герберастка писарушка.
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По смешно заглавие на статия не съм виждал !
7
1
 
18
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Ако има сега акция" доброволни отряди" за да пазят границата ни, нали се сещате, че след като изтрепем 20- 30 ***.нгала преминали нелегално у нас и се разчуе това и малкото останали ентусиасти няма да изберат България, а Гърция за тръмплин към Европа?
6
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво боко действай но смени нашите гранични полицай с унгарски ,чешки ,полски ,словашки да сме сигурни в тях
5
1
 
24
 
! Отговори
Не не не преди 8 години
Няма какво да ги задържате,казва се веднъж "Преминете ли линията стреляме на месо"Само така можете да спрете ***,докато се отнасяме с тях меко те няма да спрат да нахлуват.Това вече е прекалено,европейските тъпотии за хуманност и толерантност трябва да спрат,в противен случай нещата ще излязат извън контрол и ще трябва да се вадят пушките.
4
0
 
15
 
! Отговори
Еми евала преди 8 години
Не мога да повярвам, че доживях това най-после да стане.
3
1
 
27
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Бойо ....разбирам че се опитваш да си качиш рейтинга ама си същата тиква като Меркел ! Лаеш само , а куче дето лае не хапе ! Странджата гъмжи от маймуни ....защо не пратиш армията да ги излови и да ги натири обратно след като "искаш" да ги спреш ? Те си влизат всеки ден това го знам от първо лице , а ти ревеш да сме имали готовност при евентуален бежански поток ? Бежанец може да бъде само турчин грък македонец сърбин или румънец , а не някви от другия край на света !
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Супер! И когато изкукалата бабичка Меркел разбере и ни играе едни санкции и глоби всичко ще приключи за нула време. Дано да греша...
1
1
 
14
 
! Отговори
СОФИЯ преди 8 години
тиа АМАРИ галтат 70 на 100 а кат дойде войната и са развалят ше чакаме 3 месеца ШИПИНГ части от АМЕРИКА оти не взеха НОВИ МЕРЦЕДЕС КУБЧЕТА 5 на 100 части бол и на половин цена