В лагерите ни – прекрасно, имигрантите – без претенции

Тези хора не са ни врагове, убеден е Бойко Борисов
Обновена: 5 мар 2016 15:19 | 5 мар 2016 15:12,
166
В лагерите ни – прекрасно, имигрантите – без претенции
Снимка: БТА

Ситуацията в нашите бежански лагери е прекрасна. Това каза премиерът Бойко Борисов, по време на брифинг за проведеното съвместно учение "Граница 2016", което се състоя в зоната за отговорност на ГПУ-Петрич, цитиран от агенция "Фокус".

"Бежанците вървят с неправителствени организации, фотографи, медии, адвокати. Много стройно са организирани в тази посока и за сега няма някакви големи претенции към нас", заяви Борисов и бе категоричен, че са взели необходимите мерки.

Премиерът призова да не се настройваме срещу мигрантите, защото те бягат от войните.

Още по темата
"Виждате жени, деца в отвратителни условия, така че от друга страна много се радвам, че примирието в Сирия започна да важи и страните, които воюват там засега го спазват, защото докато мятат бомби по Сирия и Либия и къде ли не, няма как да не бягат хората. Първо трябва да се успокоят тези региони и хората да имат къде да се върнат, защото от едната страна е войната, от другата страна е оградата или нашата жандармерия", посочи Борисов.

"Не е човешко и затова ние толкова настояваме бързо да се реши проблемът още в понеделник, да се дадат пари там, където трябва, за да ги установят и към жените и децата да се подхожда максимално хуманно и в същото време тези, които са от държави, тръгнали на икономически гурбет да изчакат, когато държавите в Европа имат нужда, всеки да си решава сам за себе си", добави той.

"Нека да не имаме за врагове тези хора, които бягат от войната, но в същото време сме длъжни да си гарантираме спокойствието на народа", каза още премиерът и категорично заяви, че не приема твърдата позиция срещу имигрантите на унгарския си колега Виктор Орбан.

"Твърдата позиция на премиера Виктор Орбан за тотално затваряне на границите не е приемлива. В същото време не приемам и другата крайност - кой от където иска да влиза, а ние да им даваме работа и да им осигуряваме жилища", каза премиерът.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова уточни, че около 10% в центровете на Държавна агенция за бежанците са заети с мигранти, а в центровете на "Миграция" процентът е малко по-голям. По думите й, в цифри това са около 500 човека.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не съм виждал жени и деца.Обикновено са мъже на възраст 18-40 години,никога нищо не са работили не говорят нито един европейски език и изглеждат като много неблагонадеждни хора.
13
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В този сайт пак си сътрудничат тройната мафия БСП-ДПС-Атака , този път уж си подкрепят тъ.пите мнения . Добре , че в момента Премиер е Борисов иначе със Станишев и Орешарски бяхме загинали .
12
1
 
30
 
! Отговори
доктора преди 8 години
Арабските страни от региона да си приберат "материала" иначе в Европа има много празни лагери от времето на Хитлер.......таман ще си припомним историята.....полезно е.......
11
0
 
25
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 8 години
Световните агенции съобщават, че на турско сирийската граница, северно ат сирийския град Идлиб, турските граничари са застреляли девет сирийски бежанци и са ранили най-малко десет сирийски деца.
10
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Maй тече кампания и ни обработват да не се плашиме, като нахлуят милиони бежанци до края на месеца в България...?
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дарма, атакиста е един от малкото читави хора в тоя сайт. От 5-6 години е в него може би, понякога е емоционален, но е точен с коментарите си на 99%.
8
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гоблин Борисов ты не хотел бы остаться жить в этом лагере? у них же жизнь ПРЕКРАСНА!!! Ты же РОССИИ запретил помогать этим людям гуманитарной помощью закрыв сво небо от наших самолтов ЛИЦЕМЕР.
7
2
 
10
 
! Отговори
ТРЕЗВОМИСЛЕЩ преди 8 години
Вече е свирено и то отдавна но още след 10.11.89 а и преди това .. бяха подготвени условията за това което става сега и това което ни очаква !!!!
6
22
 
6
 
! Отговори
ТРЕЗВОМИСЛЕЩ преди 8 години
Може да смятате ББ за мутра ... вероятно е така но в случаят с мигрантите ... нищо не зависи от него. турците са сила Чичо Сам ги подкрепя ... ние нищо не можем да направим. То Германия и Европа са на колене та ние ли? Отдавна няма България ... още малко и Турция ще ни превземе ... такива като ЛМ и компания подготвят почвата!!! Никога не сме били единни още от създаването на държавата ... то Хан Кубрат го е казал ... това със съчките но никой не го мисли а и го пише на Парламентал Бог да ни пази
5
0
 
42
 
! Отговори
7 преди 8 години
Тиквенико, обясни къде точно е войната в Турция, от която "бягат" тия маймуни?
4
0
 
36
 
! Отговори
Някой си преди 8 години
Ало , журналята - нахраниха ли ви от Властта ? Или още ви държи от 97 г когато Надежда Михайлова ви нахрани в Ловеч за да ближете нещо на власт имащите .Да си купите по едно въже и да ходите някъде да си го теглите , защото истинските ви колеги ги убиват в Сирия , Ирак и Авганистан - вие сте срам за професията ((( В Евангелието има една 9 Божа заповед - не лъжи !Тази година 7,5 милиона лева за да лъскате имиджа на властта ...
3
0
 
16
 
! Отговори
Darma преди 8 години
До АТАКИСТМного добър коментар! Благодаря!
2
0
 
36
 
! Отговори
xx преди 8 години
Ти си национален предател! А за националните предатели има само една съдба-куршум!
1
1
 
45
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Романът " 1984 " на Джордж Оруел и филма "Еквилибриум" с Крисчън Бейл току що бяха засенчени от Тиквата с това му изказване.