Цветанов можел да съди държавата заради делата си

Нямало обаче да го направи, защото това е родината му
33
Цветанов можел да съди държавата заради делата си
Снимка: Булфото, архив

Според бившия вътрешен министър и настоящ шеф на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов той е в ситуация, в която може да заведе дело срещу държавата.

Още по темата

"Но няма да го направя, защото това е моята родина, моята държава и няма да водя дело срещу нея", коментира той пред bTV заради осъдителните присъди, които получи, но в крайна сметка беше оправдан и по трите дела срещу него. 

"Никой не говори за съдебните състави. Нека да си припомним, че осъдителната ми присъда беше точно от Софийски градски съд, от съдия, който беше командирован и съдия, който получи възмездието да може след това неговата съпруга да продължи мандата си с още една година в Германия", обвини той.

По думите на Цветанов, когато единият му защитник Ханс-Петер Ул е пристигнал в България за едно от делата му е казал, че ще бъде осъден.

"Това е информация, която той е имал от два независими източника в Германия, било то от служби, било то от политически канали", коментира Цветанов.

"На Апелативния съд, единият съдия в новото управление на сегашния шеф на Върховния касационен съд получи развитие. Спас Иванчев в рамките на една седмица след моето потвърждаване на присъдата на първа инстанция, получи своето повишение. Как стана това повишение, защо г-н Лозан Панов не говори по тази тема? Аз не искам да разглеждаме и да фокусираме вниманието си само в прокуратурата. Защото виждаме, че това е угодно за някой", коментира още Цветанов.

Според него главният прокурор е бил подведен за всичко това от всички наблюдаващи прокурори, които са искали да се харесат или да направят нещо, което може би някой е очаквал да се случи.

Цветанов каза, че неговото усещане е, че те са били зависимите, а не главният прокурор.

Според него за всички е било ясно, че депутатът от ДПС Делян Пеевски бил придвижил делото му от парламентарната трибуна.

За това пръв заговори вчера столичният следовател Бойко Атанасов, който твърди, че има "шпиц команда" в прокуратурата за натиск върху политици.

"Пеевски казваше от парламентарната трибуна: "Господин Цветанов, с вас ще се занимава прокуратурата". Същия ден в следствения отдел идваше разследване срещу него", разкри Атанасов в понеделник, като поясни, че това се е случило в периода, когато "Пеевски ту беше шеф на ДАНС, ту не беше, - ту беше следовател, ту не беше".

"Това беше ясно на всички, включително данъчната ми проверка. Защо това се говори сега. Защо никой не говореше тогава, когато аз обяснявах, че има политическа репресия срещу мен и беше включен целият инструментариум, за да бъде унищожена ГЕРБ и респективно да бъда унищожен и аз", коментира днес Цветанов.

Той припомни, че ден след изказването на Пеевски от трибуната на НС е бил призован на разпит.

"Всички тези разпити, които са правени, са правени в присъствието на много на брой прокурори и следователи. Този период е важен и за моя живот, защото може да те направи много по-разумен и това, което мога да призова всеки един, който изпадне в подобна ситуация, е просто да не се отказва”" каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Rodina, rodina..ama krade ta krade..bb&cc holding
24
1
 
4
 
! Отговори
Ники преди 8 години
До #29Забележете кога обвиниха Цветанов - когато комунистите и турците дойдоха на власт (по тази логика). Крадеца Пеевски вика дръжте крадеца.
23
0
 
3
 
! Отговори
до 28 преди 8 години
Може и да не учиш- нима те са я учили? Давай направо.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Забележете кога оправдаха Цветанов - когато ГЕРБ дойде на власт. Само това е достатъчно основание да заключим колко е морална съдебната система. А за морала на Цветанов няма смисъл да коментираме.
21
0
 
8
 
! Отговори
G преди 8 години
Виновен политик няма.В затвора политик няма.Ще уча политология :)
20
0
 
6
 
! Отговори
Иха преди 8 години
Пълен цирк, все едно Джак изкромвача да съди държавата, че не му дава да корми :)
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цецо, ако не са фалшификациите на изборните резултати на ГЕРБ, довели партията до "победа" сега да си в затвора. Пада Герб от власт задейства се обвинението. Идва Герб на власт задейства се оправданието. Българинът ще повярва на правосъдието когато си види ушите без огледало.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще повърна
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цветанов да целува ръка на зависимия Цацаров, който пък е маша на Баце, който пък сам си го избра, както стана ясно от записите с Кокинов.Иначе няма мафия де, нищо че всички са навързани като свински черва.И румънците скоро ще ги стигнем - в близките 100-200 години. Няма страшно.
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как не го е срам да изрече тези думи. Бива наглост бива, но толкова не бива.
15
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народа е достатъчно умен за да избере Борисов и Цветанов , защото видя какви смешници са г-жа Станишев и Орешарски . Просто БКП-БСП си заминава в небитието . Това е другари .
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом Цветанов и Борисов са най-умните и най-достойни българи, които стадото излъчи да го управляват, нищо не става от тази територия ...Който е млад и образован да бяга далече и да не се обръща назад. Тук ще слугува на такиви про*таци и наглеци като този от снимката и шефът му ...
13
5
 
9
 
! Отговори
Ala_Bala преди 8 години
И това може да стане в България. България е напълно загубена. Да идват арабите. По-добре ще е
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това заслужавате - сами си избрахте наглеците да ви управляват. Сега ще си траете.
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе, да... няма да го направи, защото много добре знае, че ако беше друга "Родината" му първо нямаше изобщо да додрапа до такива постове, и второ - вече отдавна да се е отъркал в затворническите нарове!
10
2
 
10
 
! Отговори
chach преди 8 години
nagles
9
5
 
15
 
! Отговори
пенсионер- преди 8 години
Не желае защото не само че ще загуби делото но ще го осъдят това е положението.
8
7
 
13
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Малии,Цецо-Ухото коджа патриот!Да се смееш ли,да плачеш ли....
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно , защо Станишев не е в затвора , нали бай Курти го чакаше , а другари . Да дадеш 8 секретни доклада на мафията си е от всякъде за затвор .
6
14
 
7
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Браво Цветанов размажи ги!