Ние сме подготвени, но никой не е застрахован от нищо!

Митов: Не трябва да се допускат нови маршрути на мигрантите
33
Ние сме подготвени, но никой не е застрахован от нищо!
Снимка: БТА

България ще настоява за недопускане на нови пътища на бежанците през българо-турската сухопътна граница и Черно море, увери външният министър Даниел Митов.

Той отчете пред депутатите, че засега няма увеличен миграционен натиск на границата на България с Гърция, но след затварянето на балканския маршрут на бежанците никой не е застрахован от нищо.

"Проведе се заседание на оперативната работна група, която се занимава с превенция именно на подобни рискове. Беше проведено обучение в събота на границата, на което присъства и лично премиерът Бойко Борисов. Ние сме подготвени, за да посрещнем всякакъв вид риск и не смятам, че има повод за притеснение в момента", коментира Митов.

България ще настоява на Европейския съвет споразумението между ЕС и Турция да се прилага и на българо-турската граница, на гръцко-турската граница и Черно море.

"Ще застъпим като позиция на Европейския съвет първо, когато говорим за затварянето на Балканския маршрут, да се има предвид и да се гарантира, Турция е направила стъпка в тази посока с декларацията след срещата на върха, но трябва да се направи категорично позоваване на текста на финалното споразумение и към Черно море и сухопътните граници между България и Турция и България и Гърция", каза външният министър.

Според него трябва да се говори не само за затваряне на сега съществуващия маршрут на бежанците, а и за недопускане на възникване на нови маршрути.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-подготвен е Митов.Да не дава Бог да стане нещо лошо -пръв ще бяга.
12
1
 
4
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 8 години
По-добре е Европа да приеме 2 милиона сирийски и иракски бежанци, от колкото да пропусне през границата 80 милиона безвизови турци. Ако визите за турците паднат, диктаторът Ердоган ще осъществи възвръщането на отоманския ислямски халифат. България ще престане да съществува и ще се стане част от турската империя. И Русия отново ще трябва да дойде и да ни освободи от турско робство!
11
0
 
5
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
В момента нещо не разбирам. Де факто по балканския маршрут няма път напред. *** отказват връщане назад. България стопира ( уж) пътя встрани. Не вярвам албанците да приемат тази върволица да се точи през страната им. Тогава?! Значи в момента тези хора се оказват в " чувал" , в " котел" - както искате така го назовете, но НЕ Е ДОБРЕ. Никой не казва какво следва! А не може никой да не знае! Този сценарий си има сценарист/ ти. Това е ясно. Не е ясно КОЙ ще вземе " Оскара". Аз се досещам.
10
0
 
7
 
! Отговори
bobo преди 8 години
Смешникът пак се изказа.Пълен отличник.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, готови сме да охлаждаме чрез орална вентилация топлата супа от Брюксел. На Турция милиарди, на евроатоантическа България - топла супа! При това трябва да платим своя дан към милиардите за Турция.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Принципно е прав, но дали има разминаване между думи и дела, скоро ще разберем.
7
0
 
13
 
! Отговори
Лейди Гарга преди 8 години
България за нищо не е подготвена. Един кашон инерална вода не може да изпратим на време, където трябва, камо ли да се борим с хуманитарна криза, без пари, без оборудване и без грам опит...Аман от демагози...
6
0
 
7
 
! Отговори
Георги Шопов преди 8 години
Защо градим границата ???????зада ги пускаме през КППТо.А сменяме маршрутите Аха искаме да отнемем бизнеса с мигрантите.
5
0
 
15
 
! Отговори
ТТТ преди 8 години
ДАДОХА МИЛИАРДИ НА ТУРЦИЯ ДА ДЪРЖИ ОВЦЕТЕ В КОШАРАТА...А СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА ВИЗИ И ЛИЦЕНЗ ЗА ИЗНОС ИЗ ЕВРОПА..
4
0
 
14
 
! Отговори
???????? преди 8 години
Как се подготвихме? С ПР учението ли? Ако тръгнат мюслитата, ще ни наводнят за дни... и ще останат тук. Западняците получиха порция роби и засега не искат да приемат повече. Явно планът е да направят България гето за "бежанци" и да си избират роби с образование и роднини на Запад.
3
0
 
15
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
Принципно правилна позиция е заел Митов в конкретния случай. Ама реално погледнато си го знаем каква долна американска душица е, колко глупости е натворил и наговорил, така че няма как да очакваме нещо добро от него.
2
1
 
12
 
! Отговори
ами преди 8 години
Смешни и жалки сте целия ЕвроГ.....съюз......доверие на Ердоган.....вълка ще пази овцете.....
1
0
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Подготвени сте с вазелин ли ? :)