Нова ограда може да препречи пътя на мигрантите у нас

Възможността е строежът да е по границата с Гърция
12 мар 2016 09:18, Петя Славова
45
Нова ограда може да препречи пътя на мигрантите у нас
Снимка: архив, Булфото

 В България се обмисля възможността за строеж на ограда по границата с Гърция, за да се препречи пътя на мигрантите към Западна Европа, пише унгарският седмичник Heti Világgazdaság.

 „Българското министерство на отбраната е готово, ако е необходимо, да построи скоро ограда на границата с Гърция“, каза българският министър на отбраната Николай Ненчев, цитиран от Агенция "Фокус". Около четиристотин български военнослужещи са разположени на границата с Гърция, като министър-председателят на страната заяви, че скоро към тях ще се присъединят нови 500. 
 
Властите на страната се стремят да разширят съществуващата вече 30-километрова ограда по границата с Турция с нови 130 км. В момента около 2 хил. полицаи са разположени по 260-километровата българско-турска граница. 
В събота в България ще пристигнат австрийските министър на вътрешните работи и на отбраната Йохана Микл-Лайтнер и Ханс Петер Доскозил. Те ще се срещнат с българския министър-председател и ще обсъдят възможното изместване на миграционните потоци. 
 
Миналата година повече от 30 хиляди мигранти са влезли на територията на България, но по-голямата част от пристигащите пътуват към по-богатите страни в ЕС. Сега българските власти се опасяват, че този брой може да продължи да се увеличава, след миналата седмица бе затворен т.нар. "балкански" маршрут.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Дедо ГогоКогато преминават диви животни?
11
0
 
12
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Изобщо не е "достатъчно", а вредно. Така се дава сигнал на милионите, които чакат, да тръгнат насам. Рано или късно границите на запад от нашата ще бъдат затворени и ще се окажем смазани под тежестта на всякакви ***, устремени насам.
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо ги спирате. Просто ги извозвайте до следващата граница. Достатъчно е :)
9
3
 
24
 
! Отговори
Дедо Гого преди 8 години
Опазването на границите от навлеци е елементарно проста работа...Прави се полоса /ивица/ с ширина 20 метра. Полосата се минира с противопехотни мини. Поставят се табели на 10 езика, че преминаването през границата е смъртоносно. Толкова !!! И не струва много...
8
2
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
А, с оградата по турската граница какво стана ?
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ахаха те оградата с Турция я строиха половин година, а с Гърция трябва няколко пъти по-дълга - докато я построят, пришълците ще са си заминали отдавна.
6
0
 
14
 
! Отговори
защо? преди 8 години
Защо не пишете, че част от договорките е искането на Турция, Европа да си продаде европейските ценности в замяна на един гигантски затвор за бежанците на турска територия? Че част от договорките е Европа да си трае за грубите нарушения на човешките права в Турция, за липсата на демокрация, за липсата на свобода на словото и за войната, която режима на диктатора Ердоган води и срещу опозицията и срещу кюрдите?
5
0
 
11
 
! Отговори
комисионер преди 8 години
Кой го интересува оградата? Важни са комисионните!
4
1
 
25
 
! Отговори
ами преди 8 години
От много време слушаме ЩЕ ЩЕ ЩЕ......ами постройте я най-после тази ограда....или прах в очите на хората...а ония пълчища прииждат...все повече
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1И крайно време е лавината от емигранти да се пренасочи от Европа (тя вече прие над 1 000 000 нашественици) към Северна Америка - САЩ и Канада (тези държави, особено първата, направиха изключително много за да се възбуди и организира този поток към Европа, затова трябва да поемат честно своя дълг), както и към Австралия, която стои спокойно отстрани, но непрекъснато "дава акъл" и обвинява европейците в безчувственост.
2
1
 
39
 
! Отговори
Е - Ник преди 8 години
Покрай многото приказване, сякаш забравяме най-важното: Защо, по дяволите чакаме още, а не си затваряме границата, както направиха другите?!?
1
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е да се потърси отговорност на тези които разрушиха старите огради и минни полета