По-вреден военен министър не сме имали, скочи Първанов

"Той формира системно заплахи за сигурността на страната"
20 мар 2016 16:05,
179
По-вреден военен министър не сме имали, скочи Първанов
Снимка: Архив Булфото

Има министри, които са откровено вредни, смята председателят на партия АБВ и президент на България (2002-2012) Георги Първанов.

Във Велико Търново той откри дискусия на тема "Президентът - гарант или риск за националната сигурност".

В рамките на дискусията Първанов отбеляза, че "настоящият министър на войната формира системно заплахи за сигурността на страната" и посочи, че "по-слаб и по-вреден министър на отбраната в новата българска история не сме имали".

По-късно пред журналисти Първанов каза, че статуквото в парламента се променя и от това би трябвало да следват промени в съотношението в самия кабинет.

Според него няма нищо фатално в това, ако в едно правителство бъдат направени кадрови промени, пише БТА.

Първанов посочи, че и в политиката в сферата на здравеопазването, партия АБВ, има много тежки бележки и препоръки.

По инициатива на АБВ се върви към един по-ефективен съвет за развитие, отбеляза Георги Първанов и допълни, че самата коалиция трябва да стане по-работеща.

Той припомни, че член сто от Конституцията постановява кратко и ясно, че президентът е върховен главнокомандващ на въоръжените сили и допълни, че силна държава означава силна, модерна и боеспособна армия.

Според него отбраната трябва да се наложи като бюджетен приоритет, но връщането към наборна армия е скъпо и необосновано.

В дебата за президентските избори участваха още вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин, генерал Михо Михов, Румен Петков, депутати от различни парламентарни групи, общественици и представители на местната власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари