КАТ ни снима от кофите с 28 нови подвижни камери

Новите супермодерни "очи" ще бъдат добавени към стационарните
21 мар 2016 07:30,
83
КАТ ни снима от кофите с 28 нови подвижни камери
Снимка: архив, Булфото

КАТ ще започне да снима колите за превишена скорост незабелязано, криейки камерите в кофи за боклук, рекламни коли и метални кутии за вестници.

Това ще стане със закупуването на 28 нови супермодерни подвижни уреда за контрол, съобщи в. "Телеграф".

Всеки от радарите струва около 55 000 лева, а общата цена на всички устройства е над 1,5 милиона лв.

Парите ще бъдат осигурени от фонд "Безопасност на движението", където постоянно се трупат суми от платени от нарушителите глоби.

Поръчката ще бъде финализирана ако на 24 март Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението одобри предложението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
24
 
! Отговори
Krom преди 8 години
2017 година. Новината е: "Пернишки СТЕЛТ" надлъгва модерните КАТ-аджийски технологии. Очевидно, ниско летящия и следващ мантинелата на "Винкел-щрасе" СТЕЛТ изисква крайни мерки от КАТ. Например - Сатилитно Контролиран "Трансформър" който рязко се превръща от Бетоновоз в мощна унищожителна машина. Сега, когато сам искаш да се превърнеш в карикатура, няма човешка сила която да го спре. Това няма да реши водещата се по пътищата война.
30
0
 
29
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Кой ли ще гушне една хубава бала ?П.П.А на бас, че няма да е дядо Иван от Долно Каръково.
29
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"КАТ ще започне да снима колите за превишена скорост незабелязано..."Което по закон е забранено...
28
0
 
33
 
! Отговори
Камера преди 8 години
Какво стана с "мега модерната" камера на Цариградко шосе в София?!
27
3
 
33
 
! Отговори
варна преди 8 години
пРОДЪЛЖАВАТ да ошушкват и без тва бедния народ, има едни 10 процента крадци(така наречени бизнесмени) който управляват крадените пари на депутатите, те карат коли за по 100 бона с данъци по 50лв зашото имат връзки,на тях глобите им ги приспадат защото са хора на власта..А ние с 15 гидишните реновирани коли с заплато по 500лв ,плащаме ток 200 заради пак тия приятели с зелената скъпа енергия, вдигат ни винетки,данъци, сега ни закълят в гръб да ни пишат нереалнилно скъпи актове,на фона за заплатите
26
1
 
31
 
! Отговори
Krom преди 8 години
Следва "Епизод 2" - КАТ купува "терминатори" които да хващат "заснетите" нарушители. Цена на един "терминатор" - 550 000 лева. С отстъпка. В "Епизод 3" са предвидени БЛА с Крилати ракети, които КАТ ще закупи на разпродажби от Сирия. Тези просто надминаха себе си. А кога ще купят КАТ-аджийския "Скай-нет" дето ще контролира оборудването?
25
8
 
40
 
! Отговори
Я-я преди 8 години
55 бона за радар? На фона на на караните 20-30 годишни трошки, дупки по пътищата, попадащи магистрали и 150лв пенсии как ви се струва?==================Струва ми се чудесно. На това му се вика инвестиция. При това безобразие и идиотщина по пътищата, 55 хиляди са 550 глоби по 100 лв. По 3 глоби на ден, камерата си избива парите още на 6-тия месец. После всичко е отгоре за подобрения на пътища и прочие. И е тъпо да казваш, че пенсионерите са основните нарушители, безобразници и убийци по пътя!
24
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А дронове нещо и БЛА няма ли да си купите, рушветчиите от КАТ? Сателитни снимки, едно-друго? Така се повишава добавената стойност на откупа, нали. Евалата. И кво ще правим сега, ще пишем или....?
23
13
 
27
 
! Отговори
Я-я преди 8 години
Одобрявам!
22
7
 
55
 
! Отговори
Към КАТ преди 8 години
Къде сте видели в Европа такава глупост. Слагайте ги не по партизански, а на видни места, но по-начесто. Повтаря се случая с катаджиите в шубраците. Не ви ли е обидно да правите такива шмекерии. Нищо не се е променило, а след толкова трансформации като че ли все още ни управляват хора възпитани по времето на социализма.
21
22
 
32
 
! Отговори
Михаел Шумахер преди 8 години
На тия които им пречи трафика и нарушенията на другите - представям си какви шофьори сте. Късайте си сами книжките и далече от колите, некадърници. От триста метра разпознавам жена, пенсионер и мъж ***.ил пишман шофьори. Вие леваци и с десет км/ч. са карате пак ще се бутате и ще ви е дискомфортно. Никакви камери и мерки от КАТ не могат да ви спасят от собствената ви трагична и отчайваща некадърност.
20
3
 
51
 
! Отговори
Sparenqk преди 8 години
С тия милион и полвина, вместо да ги превъртат през поръчки на камери, да вземат да запълнят някой от кратерите по международните пътища поне! Мисля че е по-опасно да удариш дупка дълбока 20см с 90км/ч, отколкото да караш със 100км/ч по първокласен гладък път с маркировка.
19
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакайте бе, за толкова пари тези камери би трябвало да могат да пълзят, да плуват и да летят.
18
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
55 бона за радар? На фона на на караните 20-30 годишни трошки, дупки по пътищата, попадащи магистрали и 150лв пенсии как ви се струва?
17
7
 
43
 
! Отговори
Балкански аборигени преди 8 години
"А къде отиде тълкованието на ВАС, че местата за контрол на скоростта с видеонаблюдение трябва да са ясно обозначени?"Обозначението ще е - навсякъде има камери, карайте по правилата! В момента е тотална анархия по пътищата. Имам чувство, че не намирам или в Африка, или в Индия. Само там са такива мааалоумни аборигени.
16
1
 
50
 
! Отговори
Пародия преди 8 години
Крайно време е контролните органи да започнат да си вършат работата.Ела и вижте на кръстовището на Бъкстон и Борис какви нарушения се правят. За 5 минути ще бъдете свидетел на поне 10 коли, минали на червен светофат и още 30-40, които завиват в грешна посока. И това се случва на 10 метра от 6-то РПУ.За каква пародия става въпрос.
15
2
 
41
 
! Отговори
:) преди 8 години
Аз не мога да различа полицейските астри на по 20 години от кофите за *** така или иначе.
14
9
 
23
 
! Отговори
До 12 преди 8 години
Типично мислене на мат'ряла. Дали коментара ми е дебилен се вижда от статистиката по пътищата ни. Жалко че няма да се сетиш какви си ги писал, когато някой джигит ти се стовари отгоре,като преди това е намалил чинно пред камерата, която надлежно е обозначена според закона.
13
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще бъде цирк. В европейска България полицаите ровят по кофите. И стоят наблизо да си ги пазят. Смеееех.
12
1
 
32
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
До Анонимен 1Няма съмнение ,че пак Цветанов е купувал камерите!