Ситуацията тревожна, но няма заплаха за страната ни!

Опасността е висока, взели сме мерки, заяви Бъчварова
Обновена: 22 мар 2016 17:36 | 22 мар 2016 16:19, Анисия Иванова
46
Ситуацията тревожна, но няма заплаха за страната ни!
Архив: Булфото

Няма пряка заплаха срещу страната ни след атентатите в Брюксел. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на извънреден брифинг в МВР във връзка с днешните взривове в белгийската столица.

"У нас за взети превантивни мерки – засилена е сигурността по летищата, автогарите, жп гарите, метростанциите и пристанищата", добави Бъчварова. Столичната община и СДВР проверяват възлови обекти в София.

По думите й довечера в София ще се проведе и мащабно антитерористично учение. То обаче не е провокирано от станалото в Брюксел, а е било планирано още преди два месеца.

Още по темата

„За съжаление то съвпада с днешния ден. Това съвпадение ни показва, че сме взели правилното решение”, добави  Бъчварова.

По думите й МВР работи активно в синхрон с всички държавни институции и ежеминутно, ежечасно наблюдава ситуацията.

"Вземаме решения, за да отговорим на всички изисквания и готовност на държавата ни в такива предизвикателства, които днес за наша радост гледаме само по телевизията“, добави тя.

След атентатите в Брюксел МВР е разпоредило засилен контрол по границите.

По думите на министъра засега не се планира страната ни да затвори границата с Гърция, за да гарантира сигурността си. "Бих искала да кажа, че мерките, които предприехме за гарантиране на общата европейска сигурност, са 100-процентовите проверки, които започнаха веднага по границите, веднага след като получихме информация за атентатите“, заяви Бъчварова.

По думите й, към момента няма реална заплаха по линия на външната ни граница.

В първите минути след информацията за взривовете в Брюксел у нас са задействани мерките от Националния план за противодействие срещу тероризма.

"Информацията показва, че става въпрос за изключително сериозна заплаха за европейската сигурност, за изключителна дързост на терористичен акт, където мерките за сигурност са най-високи в цяла Европа. Ситуацията е силно тревожна, опасността е висока за всички европейски държави”, призна министърът.

Бъчварова изрази своите съболезнования за жертвите от атентатите в Белгия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
сс преди 8 години
Няма терористи ейй, няма, цяла българска парлама да няма един терорист да я сайдиса бе, срам, голям срам.
30
0
 
1
 
! Отговори
бб преди 8 години
Ама верно, еййй страшни сме, сега разбрахте ли колко сме велики, нема а се плашите, наште вождове по гари не ходят, те си имат лимузини и кортежи, а на летището минават през ви-па, а пък си имат и самальот.
29
0
 
10
 
! Отговори
BOSS преди 8 години
Тази лелка иска да каже ,че е взела мерки от талията на Тиквата, за да му купи нови ***.
28
0
 
6
 
! Отговори
Ха Ха преди 8 години
Това искам да го видя!
27
0
 
7
 
! Отговори
смЕх преди 8 години
Тая не знае що дрънка добре е в случая,че сме толкова незначителни ,че не представляваме интересна цел за да се хабят за да ни гръмнат.
26
0
 
13
 
! Отговори
застрамете се преди 8 години
Какви мерки! Толкова добре подготвени ли сте колкото белгийските служби! Стига смешки. Едни села не можете да опазите от мародери и кокошкари. Махайте се, това ще е най-добрата мярка. Самото изказване показва, че сте неадекватни. Цялата пасмина. Не става, светът е променен. Днес и най-тъпите трябваше да го приемат. Не може по старому, не можете по новому!
25
0
 
12
 
! Отговори
ЦРУ преди 8 години
Тая застаряваща лелка, да си подаде оставката, че е вредна не само за МВР, а и за България.Какво разбира от сигурност, все едно Митьо крика да стане шеф на БНБ, понеже може да смята с калкулатор.
24
0
 
19
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Другарки Бъчварова, нямате никаква представа какво говорите!По-добре замълчете. Излагането ви (с малка буква) ще е по-малко!Да се молим никой нищо да не планира тук, че нито мерките ви, нито ученията ви ще ни спасят. А вие.....моля ви! Не подценявайте интелигентността на българите!
23
0
 
11
 
! Отговори
мия преди 8 години
много знаеш ти Бъчварке че нямапряка опастност, нищо не става от тебе една пионка си на всички им е ясно1 я се виж само какво мрънкало си!скрии се някъде че будиш отвращение..........
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви мерки , те си гърмят където си пожелаят , па и че манипулира като дърта ромка , чрез лъжи и измами да запазим власта
21
0
 
23
 
! Отговори
Опасност! преди 8 години
Добре де, всеки ден пътувам с метрото..и в пиков час на станция Сердика,когато е пълно с хора,до станцията има джамия,аз там ЕДИН ПОЛИЦАЙ НЕ СЪМ ВИДЯЛА!!Минават хора с раници, с багаж, със съмнителна външност.. и всеки път си мисля,че само аз се оглеждам и забелязвам тези хора. На входа да има поне един полицай,проверяващ съмнителни хора и съмнителен багаж.. Какви са тези учения? Как да се реагира като стане атентат? Когато загинат много хора? А защо не се опитваме да мислим крачка преди това..
20
0
 
14
 
! Отговори
onzi преди 8 години
maleee.. tazi shto e prosta.
19
0
 
20
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 8 години
Шосето не е път за крави....Бъчварова.
18
0
 
16
 
! Отговори
цък преди 8 години
"Ситуацията тревожна, но няма пряка заплаха за страната ни."-----------------"Когато Бог реши да накаже някой, първо го ливава от разум."За какви ли грехове ни наказва Бог, та ни "дари" с управници без мозък!?
17
1
 
24
 
! Отговори
ТООО.. преди 8 години
ТО И ЗА БРЮКСЕЛ НИКОЙ НЕ СЕ СЪМНЯВАШЕ НО....ЕТО КАКВО СТАНА ЗАТОВА НИКОГА НЕ КАЗВАЙ НИКОГА - А ТАЗИ Г-ЖА КАКВО РАЗБИРА ОТ ТЕЗИ РАБОТИ НЕЗНАМ СИГУРНО ТАКА СА И КАЗАЛИ
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЯ СИТУАЦИЯТА ТУКА Е ТРЕВОЖНА И БЕЗ ТОВА ! ХАХАХАХАА
15
0
 
33
 
! Отговори
НРБ преди 8 години
Бабе какви 100% проверки тормозите белите хора,а талибаните минават през гората!
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори не чета дежурните глупостите които изрича тази женица.Бог да ни пази братя българи и с ... камъни и дърве... и сплотеност,че продажните политикани първи ще се скрият или избягат.
13
0
 
30
 
! Отговори
Черков преди 8 години
На тази ...ако и нападнат децата озверели араби ...къде ще се скрие?Аман от *** политици.
12
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"След атентатите в Брюксел МВР е разпоредило засилен контрол по границите." Е, те са вътре на територията, а през границата се минава спокойно, така че усилията са меко казано неадекватни!