Малцинство в собствената си държава – съвсем реално е!

Имаме най-висока смъртност и миграция, най-ниска раждаемост...
97
Малцинство в собствената си държава – съвсем реално е!
Снимка: Архив Reuters

Опасността през 2045 г. българите да бъдат малцинство в собствената си държава е напълно реална и заради това трябва спешно да се предприемат мерки за спирането на демографската криза. За това предупреди лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

По време на среща в парламента, инициирана от АБВ, всички признаха, че България е страната с най-висока смъртност в ЕС, с най-ниска раждаемост, с най-висока миграция и като за капак има и промяна на етнонационалния състав.

За да се обърне тенденцията, воеводите предлагат да се ограничи раждаемостта на ниско грамотните слоеве от населението и да се стимулира отговорното родителство.

Според лидера на АБВ Георги Първанов вратите за всички политици, които могат да предложат добри идеи, са широко отворени като целта е да се излезе с обща позиция на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност за демографската политика, заявка за чието свикване даде президентът Росен Плевнелиев.

Първанов припомни, че точно преди десет години темата е била предмет на КСНС.

"Тогава център беше подпомагането на второто дете, сега като че ли акцентът е подпомагането на третото дете", посочи той.

Социалният министър Ивайло Калфин коментира, че всички мерки за демографска политика са скъпи, но в същото време картината е критична, сложна, и България се движи в негативна тенденция.

"Демографската политика не е политика, която се заражда днес и дава резултати утре, но целта е до 2030 г. населението да не падне под 7 милиона, колкото е сега", призна той.

Според него освен за броя на хората, трябва да се мисли и за качеството на живот и да има целенасочена политика за ограничаване на маргинализацията на населението.

Калфин обясни, че мерките трябва да са комплексни, но в крайна сметка се свеждат до по-ниска смъртност и по-висока раждаемост.

Раждането на повече деца пък е свързано с по-добри доходи, възможност за съчетаване на кариерата и отглеждането на децата.

Ивайло Калфин добави, че трябва да се помисли и за икономически стимули за мигрантите напуснали страната.

Воеводата Каракачанов предложи да се даде земя за ползване и зелена карта на тези етнически българи, които живеят в други страни като Украйна, Молдова, Македония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
5
 
! Отговори
ЗА 28-... преди 8 години
АЗ НЕ ВЯРВАМ НА "СТЪКМИСТИКИ"......и сладки приказки на "ОТБРАНИ ТВ-КОМЕНТАТОРИ" от "ЧЕРВЕНИТЕ ГИЛДИИ".......!А, ти , пич....???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
27
4
 
6
 
! Отговори
смятайййййй преди 8 години
"Воеводата Каракачанов предложи да се даде земя за ползване и зелена карта на тези етнически българи, които живеят в други страни като Украйна, Молдова, Македония." значи на мен ако ми предложат земя в Македония или Молдова или Украйна да имигирам така ЛИ ???? това ли предлага този велик МОЗЪК ?тука да мрем, българи ще се намерят.... хахах нали ?
26
2
 
26
 
! Отговори
мнение преди 8 години
При липса на действаща икономика всичко е утопия, остава в пожеланията.Демографската криза е проблем от години насам, но само с констатации не става.Нужно е да се повиши стандарта на живот и да се обезпечи от раждането до завършване на образование всяко дете.При настоящата мизерия ....мисията невъзможна.Апропо...заема от млрд.евро как се изразходва - няма нови раб.места, всичко е по старому. Нужен е отчет,щом народа плаща.Управляващи ????
25
1
 
22
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
Ние имаме много по стара история дори и от Турция. Така, че не намесвай историята след като не си запознат. А относно проблема, това е тема табу и се знае от повече от 10 години, но никой от управниците нищо не правят по този въпрос. Докато народа си затваря очите и си трае, промяна трудно ще дойде. Българите трябва да се обединят за да се случи промяната за която всеки мечтае.
24
1
 
21
 
! Отговори
huahua преди 8 години
защо не покажете статистиката за смъртносста на населението по възраст, доста е интересна и страшно смущаваща!!!!!!!
23
8
 
27
 
! Отговори
Висшист преди 8 години
Майчински за висшистки - 1000лв, за средно образование - 100лв, за основно и никакво образование - нищо. Детските по същия начин - 200лв-20лв-нищо. Строг контрол при купуване на дипломите. Помощите за социално слаби също се редуцират и преразглеждане на инвалидните пенсии. Ето ти реформа за чудо и приказ.
22
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До N12 БАЩАТо правенето е лесно, раждането също - а после кой ще ги гледа тези деца?!... Как ще го нахраниш детето с два лева в джоба си, с кои пари ще му купиш обувки и яке, а къде ще живеете, между другото - в кашон от хладилник ли?! Хайде стига сте говорили глупости! Може и да има много "кифли", обаче повечето жени, които познавам, не раждат, защото не знаят как ще ги гледат тези деца после, като самите те едва изкарват от заплата до заплата!!!!
21
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Давайте помощи на ромовете, равни на нашите заплати, пък се чудете защо не работят, а правят деца. На 60 процента от учащите в момента, българският език не е майчин. Бягайте навънка и там правете деца иначе тука ще храните ромовете, а те ще ви бият и ограбват. На политиците не вярвайте, нищо няма да променят в полза на българите.
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако султана развърже кесията по друг начин ще мислят хората.
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 21 Страхотни вицове!!!
18
5
 
17
 
! Отговори
НЕ ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА!! преди 8 години
ДЪРЖАВАТА НЯМА ПАРИ .....И НЯМА ДА ИМА , ДОКАТО НИ УПРАВЛЯВАТ КРАДЛИВИ И АЛЧНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ РОДОВЕ И ИБРИЦИ НА БКП/ДС!!!!В БЪЛГАРИЯ ---НЯМА ПРИХОДИ ОТ РЕАЛНО ПРОИЗВОДСТВО И ИЗНОС!ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА---СЕ КРЕПИ НА ДАНЪЦИ , ГЛОБИ , ТАКСИ И ....ЗАЕМИ ОТ ВЪН!!НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ...??!!СЛЕПИ ЛИ СТЕ...??!!НУЖНА Е --ТОТАЛНА ЧИСТКА НА ЧЕРВЕНАТА ***...!!!
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само през днешният ден италианската брегова охрана е спасила 2800 бежанци-,,Факти.бг"
16
36
 
11
 
! Отговори
НЯМА ПЕСИМИЗЪМ преди 8 години
САМО ТУРЦИЯ---И ЕДИНСТВЕНО ТЯ ....МОЖЕ ДА СЪЖИВИ РАЙОНА И ДА ГО ВЪРНЕ КЪМ НОРМАЛЕН ЖИВОТ!!ТУРСКИТЕ ИНВЕСТИЦИИ --СА ЖИЗНЕНО НУЖНИ НА БЪЛГАРИЯ!ТУРЦИЯ---ТОВА ЩЕ БЪДЕ ВОДЕЩАТА СИЛА В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ и НАТО !!ТЯ----И В МОМЕНТА Е...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15
5
 
23
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Мярка за насърчаване на българската отговорна раждаемост:Държавата изкупува ипотеката на семейство след второто дете и си прибира парите с лихва равна на инфлацията.Загуба за нея няма.Е ,банките няма да пълнят гуши,сори.Разликата в лихвите остава в семейството- за децата им.Изпълнимо е.А държавата само от ДДС по покупките за бебока ще е напред....А и през целия му живот докато започне сам да си вади парите.Ако трябва целеви заем да се взима за оборотни средства,
14
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 16Много песимистично. Българският народ се е запазил през вековете и е имал и своите възходи. Такива възходи ще има и в бъдеще.
13
13
 
21
 
! Отговори
asd преди 8 години
Дотогава България няма да е на същата територия. Скоро Турция ще отцепи областта около Кърджали, Смолян с голяма част от Родопите. Ние нямаме сили да се съпротивляваме, защото младите ги няма. В останалата територия, ще сме мнозинство, докато и ромите не ни преборят. Скоро ще си направят и партия, защото са много и ще искат свои предствители в Парламента. Ще стане отчайващо.
12
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На този етап и в близките 100 години България няма никакъв шанс да се въстанови. Докато нещастни мошенници управляват държавата няма да стане.
11
16
 
25
 
! Отговори
ИСТИНАТА Е ЕДНА: преди 8 години
НЕ ПРАВЕТЕ ДЕЦА В БЪЛГАРИЯ---СЛЕД , КАТО НЯЯМА С КАКВО И КАК ДА ГИ ХРАНИТЕ...!!!ТОЗИ ---КОЙТО ВИ КАРА ДА РАЖДАТЕ -----УТРЕ ЩЕ ВИ КАРА ДА ПРОСИТЕ И ДА ПРОСТИТУИРАТЕ ,...ЗА ДА СИ ХРАНИТЕ ДЕЦАТА ---НЕЩАСТНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!БЪЛГАРИЯ ---РУСКИЯ-СОЦ.КЕ.Н.Е.Ф!!!!!НЕ СЪЗДАВАЙТЕ НОВИ НЕЩАСТНИЦИ----ВИЕ СТЕ ДОСТАТЪЧНИ !!!!!!
10
2
 
32
 
! Отговори
не ми е до смЕх преди 8 години
Може би има начин да се обърне тенденцията ,но трябват крути мерки никакви помощи ,ако родилката не е навършила 18 години и няма поне основно образование,а ако случайно някъде се пръкне отроче родено от непълнолетни то бащата и "щастливите" баби и дядовци директно в пандиза за насърчаване на педофилия . Може да звучи крайно ,но за българите друго спасение няма.
9
3
 
38
 
! Отговори
se преди 8 години
Не виждам смисъл да се пише по тази тема защото основната причина за това положение са ниските доходи.Това кара хората за заминават навън .Ниските пенсии обричат възрастните хора на смърт защото не могат да си позволят лекарства и здравословен живот на старини.България винаги след освобождението е била държава за 10 процента от населението и.Останалите хора са само за количество.И при царско и при комунистическо и при еврокапиталистическо тази истина е вярна и няма да се промени.