Бат Сали зове да загърбим ксенофобията

Слънцето грее еднакво за всички, обяви депутатът от ДПС
93
Бат Сали зове да загърбим ксенофобията
Снимка: архив Булфото

Да загърбим ксенофобията, да бъдем толерантни, защото слънцето грее еднакво за всички!

За това призова депутатът от ДПС Александър Методиев, известен и като Бат Сали, по повод Международния ден на ромите.

Още по темата

Той се отбелязва всяка година на 8 април след решение от 1992 година ООН и Европейският съюз, по предложение на Международната организация "Романо юнион".

Според Бат Сали това е денят на ромското пробуждане.

"Целта на Международния ден на ромите е да се обедини световното циганско движение. На първия ромски конгрес са приети флага и химна на ромите, но международното циганско движение иска и да се привлече вниманието на обществеността за намиращите се в малцинствена позиция на роми, които са в сегрегация", посочи той.

На 8 април се почита и паметта на загиналите милиони роми в концентрационните лагери.

Методиев призова за мир и толерантност, защото не е честно "да определят качествата ти според цвета на кожата ти, да лишат децата ти от бъдеще още преди да са поличили шанс за него".

Той призна, че проблемите на ромите са свързани и интегрирането им в обществото, макар че и те са български граждани, а за да се приобщят е нужно да се обединят усилията на парламент, правителство, неправителствени организации, а и на самата ромска общност.

Бат Сали поиска и да се приеме единна европейска стратегия за приобщаване на ромите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: празнициромибат Сали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
23
 
! Отговори
ккккккк.....ррр преди 8 години
Спрете да крадете, работете, плащайте си сметките, пращайте си децата на училище, къпете се, и тогава ще говорим за ксенофобия и може би за интеграция
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да загърбим ксенофобията, да бъдем толерантни, защото слънцето грее еднакво за всички!, не, не грее еднакво за всички! За едно повече, за други по-малко. Толерантността убива!Няма да има такова нещо като ксенофобия, ако ромите не се гледат като писано яйце. Да са над останалите граждани от към права, но без никакви задължения.
27
0
 
5
 
! Отговори
таласъмче преди 8 години
тоя кой му написа тия думи?концепция и концесия са едно и също нещо!тоя сач първо да си вземе нормална диплома и тогава да ни поучава .дискриминасия,малсинство щом знае е със средно а тармоз фаргон бакър стигат за основно.500 000са били в концлагерите откъде са дошли до милиони сещайте се сами .
26
0
 
3
 
! Отговори
българина преди 8 години
До katrin. Светът не е спирал да се движи напред но когато те станат повече цели държави спират да движат и тръгват назад както е сега. Пример Бангладеш и Индия.... А може би и ние
25
5
 
4
 
! Отговори
Katrin преди 8 години
Светът никога няма да направи и крачка напред, ако продължава с това мислене. Силните управляват слабите, разделят се на религии ит.н Само когато хората повярват че има един Бог, нашият създател и всички ние с мислите си погледнем към небето, само тогава ще настъпи благоденствие на планетата Земя. Дотогава не се чудете защо животът в световен мащаб се влошава.
24
0
 
4
 
! Отговори
мингиш преди 8 години
До акудЗащото ден година храни, нощ две!Аматьори...
23
0
 
9
 
! Отговори
първи урок преди 8 години
когато някой говори за любов и разбирателство за всички , значи ЛЪЖЕ , което не е никак очудващо хаха
22
0
 
20
 
! Отговори
. преди 8 години
няма расизъм в България, защото ако ние българите бяхме расисти, то *** нямаше да ги има в България..!!
21
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бат Сали да го каже това на пребитите, ограбени и насилени възрастни по селата, на хората от Овча купел, от село Мечка и Гърмен, на съседката от другия вход, още е на легло, след като я пребиха пред блока в Красна поляна, за да й вземат чантата и на още само Бог знае колко още хора, защото медиите не ни информират за истинските мащаби .
20
0
 
22
 
! Отговори
акуд преди 8 години
бат сали а защо малцинството краде толкос много или когато изгрее луната е друго
19
7
 
3
 
! Отговори
др.РоМ преди 8 години
Всички, роми и българи и всички сме братя!Днес братята да извиняват за силната музика - и ние да празнуваме официално!
18
22
 
2
 
! Отговори
Бьлгарин преди 8 години
Честит да вие ромския празник братя роми. Все така да сте живи здрави и усмихнати. Бог да е с вас и да ви закриля от расова дискриминация!
17
1
 
14
 
! Отговори
българина преди 8 години
Там е проблема че грее еднакво за всички обаче намазват както винаги повече на гърба на останалите. Бангладеш е вашата родина. Предлагам национален фонд да се създаде за изселване срещу пари. 10000 Евро е твърде ниска цена дори за всеки изселен. Инвестицията ще се изплати за 5месеца и инвестиция в бъдещето на България! За всекиотказал се от бг гражданство по 10 хиляди без право на възстановяване
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
типично за представител на етноса, използва сложни думи без ясна идеязащо ксенофобия? въпросният етнос е прекалено ясен и познат и проблемите с него не са от това естество
15
0
 
3
 
! Отговори
др.РоМ преди 8 години
до БьлгаринМерси, за нас като има пари - всеки ден е празник!
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам приятелка унгарка , женена за американец , който замина по бизнес работа за Будапеща и трябваше да наеме работници. Казахме му да стои далеч от *** и да е на щрек там. Той ни отговори , какви са тези предрасъдъци , всички сме равни . Какво каза като се сблъска с действителността , че с такива не иска да си има работа !
13
0
 
20
 
! Отговори
виц преди 8 години
- Тате, тате, днесха ша *** взимаш ли от детсха градина ?!?- Да та взима мъжа ти, аз съм на ушилище !***Ромската Червена шапчица:- Бабо, защо ти е толкуз гладка кожата ?!?- Защот съм на двайсе и шест, детето ми !
12
4
 
4
 
! Отговори
др.РоМ преди 8 години
Имаме свобода!Преди ни караха да живеем по техния начин,днес ще живеем по нашия начин!Чакаме помощи от Червен Кръст и Червен Полумесец!
11
11
 
4
 
! Отговори
Бьлгарин преди 8 години
Честит празнил братя роми.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
слънцето да, но едните плащат ток на ЧЕЗ, другите такса на теб.