Бъчварова призна: Реформата в МВР е бламирана!

Тя се зарече да внесе отново проекта за МВР, ако бъде отхвърлен
8 апр 2016 19:40,
60
Бъчварова призна: Реформата в МВР е бламирана!
Снимка: архив Булфото

Вътрешният министър Румяна Бъчварова призна, че реформата в МВР е била бламирана.

В сряда вътрешната комисия в парламента, чийто шеф е предишният МВР-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов, отхвърли закона, внесен от Бъчварова и екипа й.

Въпреки това Цветанов обяви, че това не е бламиране и помоли медиите да не създават напрежение около сектора.

"Да, това е бламиране на реформата, но все пак става дума само за една комисия", каза днес Бъчварова в Русе.

Тя заяви, че е готова да приеме различни предложения, но не е готова да отстъпи. МВР шефката обясни, че ако законът й не бъде приет в този вид, тя ще изчака три месеца и ще внесе нов проект.

Бъчварова все пак изрази надежда, че законът ще бъде приет от другите две комисии, на които е разпределен, за да стигне до пленарна зала.

"Има още две комисии, през които трябва да мине и вярвам, че хората в тях ще проявят повече разбиране", каза министърът, цитирана от "Дарик".

Тя обясни, че целта на промените е преструктуриране на министерството така, че то да работи по-пълноценно.

"Искаме да разделим общата от специализираната администрация, имаме и други идеи. Предложението ми бе отхвърлено от Вътрешната комисия с коментари, които ме учудиха, защото показаха, че може би не е четен подробно този проект", каза Бъчварова.

Тя допълни, че по отношение на служителите предложенията вече са били приети през февруари от същите депутати, които сега са ги отхвърлили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колбасите присъстват традиционно на родната трапеза. Те са вкусни и са идеалното мезе за всякакъв алкохол. Следващия път преди да си купите колбаси обаче, помислете какво има в тях- всичко друго, но не и месо. Телешкият суджук се смята за деликатес заради скъпото месо, от което се произвежда и защото уж е чист продукт. В това обаче няма нищо вярно. Суджуците се правят от птиче месо, свински кожички, сухожилия, нишесте и разбира се глутен. Всичко останало са оцветители, подобрители и консерванти.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма част от колбасите, които ядем са пълни със сушени бръмбари. Гадините се слагали, за да оцветят саламите в червено и да им придадат вид на месни. Екзотичните бръмбари се внасят у нас в пресушен, готов вид, за да могат да се вложат в колбасите още при приготвянето им. Въпросните бръмбари се отглеждат специално за целта и оцветяват колбасите в розово и червено. Този вид оцветител е изключително вреден, защото масово предизвиква алергии. По-страшното е, че предизвиква рак.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повече от 20 години страната ни е един от най-големите вносители на субстанцията кръв на прах или суха кръв в Европа. Това е отпадъчен продукт от кланиците, която се пакетира и заравя в специални септични ями. Вместо обаче да я изхвърлят големите европейски компании са намерили идеалния вариант да я внасят у нас, тъй като родните производители я изкупуват и влагат в колбасите и ред други храни. Според експерти сухата кръв в родните продукти е около 30%.
11
0
 
23
 
! Отговори
прах преди 8 години
Никаква реформа не искат да правят,просто играят театър и някой глу.аци им се връзват.
10
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Пешо - Болшинството от полицаите са наследници на комунистическите милиционериТова е каста. Положението в кастата се наследява. Без унищожение няма да настъпи промяна. В тази страна все още съществува кастово деление, остатък от комунистическото робство.
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Права си е, другара Цецо и прави сечено.
8
0
 
19
 
! Отговори
не се подвеждайте преди 8 години
Всеки който е прочел проекта на страницата на НС,вижда че няма никаква реформа,това са просто козметични промени,вятър и мъгла това не е очакваната от народа реформа в МВР,пак ни правят на ***.......
7
3
 
21
 
! Отговори
ЖОРЖ преди 8 години
Женицата ЩЕ ОПЕРЕ ПИШКИРА. Тя за това е ПОСТАВЕНА ТАМ. А каква реформа в ПОЛИЦИЯТА И ПРАВОСЪДИЕТО. Мутрата не иска автогол. ТОЙ ЩЕ КРЕПИ СТАТУКВОТО докато може. ИНАЧЕ ЗАЕДНО СЪС ЗАТВОРНИК ПЪРВИ , ЩЕ СА ГОСТИ НА ТЕМИДА. ВИДНО ОТ САМОЛЕТ.
6
14
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
След ДЕВЕТИ избиха много полицаи,а на живите не дадоха пенсии.Включително и на чистачките. А сега 20 заплати на куп. Егати безочието.Инженерите и лекарите ,които не са били членове на БКП,пенсиите са между 300 и 400 лв. Краварите и овчарите вземат повече.
5
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обаче и през ум не и минава да си подаде оставката. Брееее благ кокал...
4
4
 
26
 
! Отговори
aaaa преди 8 години
тази е за уволнение
3
12
 
19
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Стига пречки! Трябва нов закон и нова полиция. Трябва състава на полицията да се подмени. Болшинството от полицаите са наследници на комунистическите милиционери.
2
2
 
25
 
! Отговори
Бъл преди 8 години
Мафиотска организация под пагон изпълняваща политически поръчки и нищо общо за което е създадена (( Система която пази политици да крадат и бие тези които и плащат заплати , осигуровки и пенсии ... Жена която чете приказки на кученцето си няма място във тази структура !
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бламирана е социологически.