"Атака" в атака: ДОСТ е некролог на BG, да я забраним

Националистите настояха за наказателно преследване на учредителите
15 апр 2016 15:37,
126
"Атака" в атака: ДОСТ е некролог на BG, да я забраним
Магдалена Ташева. Снимка: архив, БулФото

"Атака" обяви новата партия ДОСТ за некролог на третата българска държава и поиска тя да бъде забранена.

Още по темата

Формацията бе създадена миналата събота, а за неин председател бе избран Лютви Местан.

Форумът бе уважен от политици от Турция, сред които и зам.-председателят на турската Партия на националистическото действие Семих Ялчън. 

Депутатката от "Атака" Магдалена Ташева нарече формацията на турските националисти "легитимната политическа фасада на сивите вълци". 

В декларация от парламентарната трибуна тя припомни думите на Ялчън, че където се говори турски, там е родината.

Ташева напомни, че в България има цели селища, в които се говори турски. Затова според нея думите на Ялънч означават открито обявяване на война за анексиране на български територия. 

"Официалното деклариране на тази доктрина е достатъчно основание за наказателно преследване на учредителите на ДОСТ", каза още депутатката. 

"Програмата на новата партия не е нищо повече от некролог на третата българска държава", допълни още Ташева. 

Тя обяви, че "Атака" настоява за забрана на ДОСТ, сезиране на прокуратурата за антидържавна дейност от страна на Лютви Местан и отзоваване на турския посланик у нас.

"Казваме не на турския сепаратизъм в България", завърши Магдалена Ташева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да се начудя.Ми, на ,който не му харесва в България ,-багажа на суджук, и чорбаджия-друг.Тук са *** и турци, а в чужбина са -българи!?Сами си сменят имената за да ги пускат в ЕС.Това е двуличие.И, се питам, къде живея,в България или някъде другаде?!
41
8
 
1
 
! Отговори
** преди 8 години
Аз не мога да разбера,защо ви е страх от тези "родолюбци"те всиички са алкохолици,та какъв Ислям има в тях незнам...
40
3
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Недейте така бе,вие от Атака.Не четете ли,че има българи които предпочитат турската партия и приятелство с Ердоган пред руснаците.Готови са да си продадат и държавата само и само руснаците да не дойдат.А те ,руснаците де,заритали да такива продажници като нас.Урока които получиха през последните години им отвори очите.Да живее Турция и Ердоган -на това ни учат разните НПО и "демократи".
39
1
 
10
 
! Отговори
нормалният преди 8 години
Ще повярвам , че искат да живеят заедно с нас, когато видя турчин да сложи на прозореца си или на къщата си българския флаг. Поне засега такива няма. Просто си чакат времето, когато най-зловещите хипотези ще станат реалност. Колкото до Местан - откровена разработка на МИТ.
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по всичко е ясно,че е протурска партия,която ще обслужва интересите на турската държава у нас.Но защо им е необходима и какво точно искат да постигнат на наша територия ще видим,смятам,че имат достатъчно територия и население за които да се грижат,какво им трябва повече
37
1
 
12
 
! Отговори
Филип преди 8 години
като нищто един ден България ще се събуди. "" Кърджали-област"" анексирана от Турция
36
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
68- НЕ ТАЗИ ЛЕЛКА Е ОТ МАГАЗИНИТЕ- ВСИЧКО ЗА ЕДИН ЛЕВ- ДАЖЕ И МОЗЪКЪТ И Е ОТ ТАМ ОТ ПО ЕДИН ЛЕВ.
35
4
 
3
 
! Отговори
анти орда преди 8 години
Тва не ли матушката рус?Не знам защо, ама за нея се сетих..
34
2
 
9
 
! Отговори
българина преди 8 години
дост са клон на даеш и това е ясно на всяко дете само не и на гл. прокурор. Той оправя държавата като прибира патриоти които пречат на дост.
33
0
 
7
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До всички, които сравняват протурските партии в България с проруски или проамерикански. Всяка партия следва някави модели и политики. И при такава международна обстановка и "силата" на България ситуацията е такава независимо дали ни харесва или не. Но има един дребен детайл.В България няма нити руско, нито европейско, нито американско етническо малцинство и няма опастност да се провокират етнически и/или врески конфликти. Именно затова конституцията забранява етнически и религиозни партии.
32
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЩО ЧУЯ/ПРОЧЕТА ВЕДРИТЕ МИСЛИ НА ТЕТКА ТАШЕВИЦА И ИЗПАДАМ В БУЙНА И НЕПРЕСТАННА Д Е Ф И К А Ц И Я- ОТ КАКТО ОТКРИХ ТОВА ЯВЛЕНИЕ- СПРЯХ ПУРГАТИВИТЕ И ЛАКСИТА. ДОБРОТО ВЪЗДЕЙСТВИЕ Е В ДОЗАТА- ПРЕВИША ЛИ Я ДЕЙСТВА ТОКСИЧНО.
31
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До сега Доган небешели некролог буламурни.и.Гн Местан е най големият герои в БГ политиката,и от гн Борисов е по голям.Защото само гн Местан ще отстрани за винаги тумора на България Доган и Пеевски.На изборите следващи дпс ще изчезне за винаги.И герб ще са наполовина гласоподавателите им.Защото Пеевски е Бойкопеевски.
30
15
 
6
 
! Отговори
ист преди 8 години
Кое е това бабе. Това ли е лицето на руските националисти. Пази боже баба националист.
29
2
 
0
 
! Отговори
Gost преди 8 години
Радев само на газ ли ги учиш къдее нормалното каране а
28
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунистите са доста напред със стратегическия план на каквато и да е ситуация.Атака-хората им викат фашисти и продажници.Няколко гофини по-къско се създава тост-хората им казват че са про-осмаски и ислямски настроени и при следващите избори атака ше си влезне като удома в парламента.Диверсионна система много са добри руските в това.Направихандиверсия в украйна,сирия и цяла източна европа и света.А хамерига си бъркат в дирника.
27
2
 
17
 
! Отговори
СРАМ ЗА ЖУРНАЛИСТИТЕ преди 8 години
СКАНДАЛНА НАГЛОСТ! МОСКОВ ВОДИ 60 ЖУРНАЛИСТИ НА ХАПКА-ПИЙКА ВЪВ ВЕЛИНГРАД, ЗА ДА ТУШИРА, ЧЕ СРЕЩУ НЕГО Е ЗАВЕДЕНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО!
26
4
 
10
 
! Отговори
Робин Худ преди 8 години
До Анонимен- 52, Очевидно момко, си невеж и слабограмотен. Надрънкал си глупости, които на тебе ти харесват вероятно, именно поради неграмотността ти, но ако се опиташ може и да вденеш за какво става дума. Просто трябва да се попрочетат някои и други книжки, за да разбереш,че и ДПС и новата ДОСТ, са оръдия на турските интереси, а турските интереси са продължение на интересите на САЩ в региона. Да се разбере това, не е много трудно, напъни се малко и ще се убедиш сам!
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей ,турските разузнавачи като четат как се дърляте тук един друг ,протриват доволно ръце и се викат .Абе това българите са най-загубените хора в света.Ние искаме да им го сложим там където слънце не огрява и то без вазелин .Те се хванали един друг за гушите и се пъчат кой е по-голям патриот.Какво още искате да ви кажат ,за да проумеете ,че ни тласкат към косовския сценарий.Тогава ще плачете като сърбите и косоварите и ще се чудите защо довчерашни съседи и приятели се хванаха за гушите .
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан (агент Павел) е бивш ***,но очевидно е минал към ердоганска хранилка.Нали затова агент Сава го разкара.
23
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Професор Че Местан си е баш русофил на рубладжийска хранилка. Това сега му е поредната роля да наъсква по-глупавичките.