Без Борисов и Цветанов на президентските избори

Цветанов крие кандидата на ГЕРБ, не казва мъж или жена
17 апр 2016 20:50, Александър Попов
63
Без Борисов и Цветанов на президентските избори
Снимка: БТА

Много ясно сме заявили принципната си позиция, че нито аз, нито премиерът Бойко Борисов ще бъдем кандидати за президент. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в ефира на bTV.

"Партията трябва да бъде максимално добре укрепвана и това може да стане само и единствено, когато сме в един екип, и когато действително аз съм ангажиран с прякото функциониране и структуриране на партийните организации, за да могат те да бъдат готови за очакванията на хората. Но така също и да се представяме добре на всеки едни избор", обясни Цветанов.

Още по темата

Той не отговори дали кандидатът на ГЕРБ ще бъде мъж или жена, но подчерта, че трябва да е достоен.

"Не мисля, че трябва да казваме дали е жена или мъж, защото можем да изпаднем в някаква дискриминация. Затова смятам, че най-правилното е това, което ние сме заявили и като принципна позиция, а именно, че когато имаме колективно решение на изпълнителната комисия, тогава официално ще бъде оповестен кандидата ни за президент", заяви още Цветанов.

По-рано през деня пък Бойко Борисов заяви, че пред него и партията стои дилема дали въобще да издигат кандидатура, след като президентът после трябва да се отрече от политическата сила зад гърба му.

Цветанов коментира и думите на Борисов, който се закани да няма пощада на всички замесени в корупция.

"Създаването на една партия и партия, която влиза както в местната, така също и в изпълнителната власт, винаги е предпоставка, че би могло да се получат и съответни корупционни схеми, където биха могли да бъдат реализирани. Това, което винаги сме правили от самото учредяване на партията е да показваме действително тази алтернатива, която българските избиратели избраха 2009 г., когато се проведоха парламентарните избори. И вие знаете, че ние винаги сме били с нулева толерантност към корупцията и разбира се сме се стремили да бъдем винаги ефективни и срещу борбата с тежката организирана престъпност. Точно затова и страната ни получи подкрепа както от солидарността от Европа, за да могат да бъдат разблокирани спрените фондове в началото на първия мандат на Борисов 2009 година. И знаете, че когато се върнахме с втори управленски мандат в края на 2014 г. отново разблокираха замразените фондове, които бяха в управлението „Орешарски“. И това е много ясен политически знак както към страната ни, така също и към правителството с министър-председател Бойко Борисов", заяви Цветанов.

Той обаче отговори уклончиво на няколко пъти защо посочените от премиера "Фидосова, Иван и втория Иван, и третия..." не са с обвинения за корупция.

"Компетентните органи са тези, които могат да доказват дали има престъпление или не. Но когато една партия и съответните структури разговарят с избирателите, с тези, които избират народните представители и общинските съветници, ние можем да вземем правилните политически решения, за да не създадем предпоставки за оронване престижа на партията. Или ако има някъде някакъв проблем, веднага да реагираме адекватно. Защо трябва да чакаме нещо да се случи?", попита Цветанов.

И допълни, "че всичко, което е свързано с вид корупция е подавано и компетентните органи са се произнасяли".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма значение кой печели, важното е да губят всички комунообразни, русопоклонници, тролещи хибриди и разни други леви и леваци.
13
1
 
23
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
БЕЗОБРАЗНО НАХАЛСТВО. ЦВЪКИ И БУДА САМИ СИ ПУСКАТ ПРИКАЗКИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ. ТИЯ ДВАМАТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАТОЧЕНИ В СИБИР.
12
18
 
2
 
! Отговори
За какво живее човек преди 8 години
Двете най-големи удоволствия в света са: 1) сексът; 2) да дразниш червените, като им напомняш, че повече никога няма да видят власт.С годините първото удоволствие става все по-рядко и по-несигурно. Второто удоволствие обаче - точно обратното!
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цецо Хазяина отново блести с тъпотии. По време на интервюто каза, че ГЕРБ имали 130 кметове, които управлявали 5.5 млн. българи. Останалите 130 кметове управлявали 2.8 млн. българи. Това е върховна подигравка с българския народ, в момента едва ли има 5 млн. в България, а *** си позволява да усуква данни за политически дивиденти. Турция и Русия налагат собствените си интереси в България щото българските управляващи са лъжци, крадци и продажници и нищо добро не ни чака.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЗападноевропеецВсички от твоя "великия" любим герб ,както и ти си приготвяйте пари за свещи.....На другия свят корипция няма,а свети Петър не пуска в рая ей така......
9
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно решение на партия ГЕРБ.
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще бъде поредния продажник, продал страната си за жълти стотинки докато той е откраднал милиардите.
7
1
 
21
 
! Отговори
ДАА преди 8 години
Мутрата вече е много притеснен и обезспокоен, защото на цяла Европа са станали известни контрабандните му дейности и блокираните огромни средства из Арабски банки. А, това ще рече, че изолацията му ще се засили и както навремето Георги Седефчов никъде не го канеха и този ще го последва, но е много вероятно да се сдобие и с обвинения, т.е. - да се повтори случката с Ген. Нуриега, президента на Панама от 1989 г. ?
6
12
 
1
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
До zeusДа не са като тебе?
5
22
 
4
 
! Отговори
Точно така! преди 8 години
Точно така! И двамата са по-ценни за България там, където са в момента! На президентът пълномощията са малки и той играе предимно представителна роля.Ген. Борисов трябва да ръководи правителството и да гарантира стабилност и развитие. А Цв. Цветанов трябва да продължи да укрепва партия ГЕРБ, за да успее България да изкара още няколко мандата с добро управление.
4
29
 
3
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Герб са ВЕЛИКИ!!!
3
5
 
13
 
! Отговори
циник преди 8 години
Страааааашна тайна, *** сички знаят, че кандидата им е вицето Маргарита Попова ...
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как да кажат кой ще бъде след като ще е поредния ***.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BEZ DVAMATA !