Да вземем бъдещето в ръцете си, зове Плевнелиев

Реформи и предприемачество водят до икономически ръст
54
Да вземем бъдещето в ръцете си, зове Плевнелиев
Снимка: БТА

България днес е център на активно развиваща се иновационна екосистема и е лидер в регион със 150 милиона души население. Амбициозни сме, имаме план и резултатите започват да се виждат. Това каза президентът Росен Плевнелиев в приветствието си към участниците в осмото ежегодно издание на форума Webit за технологии, иновации и инвестиции, цитиран от прессекретариата си.

Във форума тази година участват над 4300 участници от 74 държави. 

Реформите и предприемачеството са необходимите стъпки за ускорен икономически ръст, подчерта президентът Плевнелиев, като посочи, че големият въпрос пред европейските икономики е могат ли правителствата да се справят с перспективата за нисък икономически ръст и дългосрочна нестабилност.

"Трябва да продължат реформите за по-добра бизнес среда, за интеграция на регионалния и на европейския пазар, за общ европейски енергиен и европейски цифров пазар, както и реформите в образованието, което да ни помогне да адресираме индустриите на бъдещето", призова Росен Плевнелиев.
 
По думите на държавния глава, в тези процеси трябва активно да бъдат привлечени младите хора.

"Следващата голяма идея може да се роди навсякъде и тук, в България. Имаме всички предпоставки да успеем", посочи Росен Плевнелиев, като припомни, че младите българи поставят страната ни сред петте най-талантливи нации в света в областта на математическите науки, информационните и комуникационните технологии, природните науки.
 
Лидерите на новата икономика са в София, която се утвърждава като едно от най-добрите места за правене на бизнес, каза още държавният глава и открои България като двигател на реформи и фактор на стабилност в региона.

Според него със създаването на първия научно-технологичен парк в региона България е на път да се утвърди и като регионален център в областта на високите технологии.

"Само в ИТ-сектора за последните 10 години са създадени над 17 000 нови работни места. Перспективата е те да бъдат удвоени до 2020 година", посочи президентът и изрази подкрепа за всеки проект, който ще допринесе за утвърждаването на страната ни като регионален лидер в предприемачеството.

"Да бъдеш предприемач означава да вземеш бъдещето в собствените си ръце", каза още държавният глава Росен Плевнелиев пред участниците и гостите на тазгодишния форум Webit.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
25
 
! Отговори
бъдещето преди 8 години
Вие и Вашите приятели вече ми го взехте, господине. Сега ме очаква само бачкане от заплата до заплата. А след пенсия - пълна мизерия.
10
1
 
17
 
! Отговори
PD преди 8 години
Жалко е, мирогледа на президента, да се простира само до предприемачество, бизнес модели, и икономически ръст. Посредственно е ,някак си обидно, за държавата и хората и, дали толкоз много на сегашната цивилизация.
9
4
 
18
 
! Отговори
избирател преди 8 години
Човеченце,ти все някакви странни неща говориш,които не ти отиват ни на вида, ни на излъчването!!!А ги говориш прекалено много години без нито едно действие!Откажи се,изглеждаш хрисим човек.Спри да се излагаш.
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде по-точно сме лидер? Където ни би Румъния или Македония или Гърция? Пълни аутсайдери, благодарение на тиквите и тяхното безмозъчно, пълно с калинки и рушвети управление. ОСТАВКА!
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моля организаторите на такива форуми да осигуряват на Плевнелиев изолиран детски кът с много играчки, за да не си мисли за изказвания пред гостите.
6
14
 
1
 
! Отговори
Путев преди 8 години
Зависи кой наричаш "обикновенния българин". Ако е миньор от мините на Ковачки - има да чака да усети икономически ръст. Ако е ИТ специалист (а точно за това ти приказват в статията) - НАЧАЛНАТА НЕТНА заплата (т.е. на студент с 0 опит) е 1000 лв. След година (макс година и половина) заплатата става 2500 лв НЕТО. Специалисти с 5+ години опит взимат по 5000 лв нетна заплата и нагоре.А на теб плащат ли ти толкова за тролене от Русия?
5
1
 
12
 
! Отговори
Чехлю от Дондуков преди 8 години
Трябва да вземем в ръце американските страпони и да сме щастлиФи.
4
0
 
11
 
! Отговори
хохохо преди 8 години
Педя човек!
3
0
 
12
 
! Отговори
pena преди 8 години
Мафията решиха да се правят на предприемачи и разбирачи от нови технологии и стана страшно. Минах съвсем случайно тая сутрин покрай тех парка и вътре беше пълно не с млади и ентусиазирани хора а с лъскави лимузини и дебели неприятни чичковци. Билета от 2400 лева за събитието също говори що за хора ще си правят "банкети" там. Пожелавам им много успех с иновациите на родните мутри :-D
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този си живее в някакъв собствен въображаем свят.
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Реформи и предприемачество водят до икономически ръст"Как този икономически ръст не го усети обикновенния българин, ами го усетиха само бизнесменчетата. ????