40% от гласовете от чужбина - от Турция. Малко, много?

Отново народните избраници спориха за вота зад граница
26 апр 2016 15:52,
39
40% от гласовете от чужбина - от Турция. Малко, много?
Снимка: Архив Булфото

Около 40% от гласовете от чужбина в изборите у нас идват от Турция. Тези данни обяви реформаторът Петър Славов от парламентарната трибуна. 

Депутатите заседават извънредно, за да приемат промени в Изборния кодекс. Въпреки че преди дни бе решено да се оттеглят текстовете, с които се създаваше отделен избирателен район за чужбина, днес в залата отново избухна спор по темата.

Още по темата

Славов използва момента, за да поиска да се преосмисли отмяната на район "Чужбина". Това ядоса депутатката от "Атака" Магдалена Ташева, която обвини реформаторите, че искат да улеснят гласуването на сънародниците ни в Турция.

"Искате да вкарате ДОСТ в парламента, искате листа на турските тайни служби", обяви националистката от трибуната. 

Реформаторът обаче й отвърна, че едва 40% от гласовете в чужбина, са гласовете, които я тревожат. Той я призова да отиде на протест на българите от чужбина, които настояват да могат да гласуват, и да им обясни защо е против. Реформаторите ги нарекоха свободни хора, които взимат отговорни решения.

Петър Славов обясни и че хората, които биха се кандидатирали от този район смятат сами да финансират кампанията си. 

"Само" 40% от вота в Турция ще фалшифицира изборите ни, така ли", попита Ташева, давайки да се разбере, че процентът за нея не е малък. Тя разказа за случаи, в които в секции в Турция са дописвани по 1000 избиратели за избори у нас. 

"Опомнете се, продължавате да рушите България", викна още към РБ депутатката от трибуната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
3
 
! Отговори
До 32 преди 8 години
Ако си на помощи-без глас.След като не можеш да мислиш за себе си как ще мислиш за обществото.Ако имаш присъда-без глас. Не може да нарушаваш обществените порядки и да ги определяш.Нямаш поне основно образование-без глас. Няма как като не си образован да имаш мнение какво е добро за обществото.Тези само да се приемат е достатъчно за да можем в избора да участват що годе обществено отговорни индивиди.
26
4
 
5
 
! Отговори
АЗ ГЛАСУВАМ ЗА ДОСТ преди 8 години
ХА , ДА ВИДИМЕ , КВО ШЕ СТАНЕ!АМАН ОТ ВОЙВОДИ ---БИВШИ ЧЕНГЕТА , ПОЖАРНИКАРИ И ДОНОСНИЦИ НА БКП/ДС!!!!!НАЛИ ГО ПРАВИТЕ --ЗА ДА НЕ ДОЙДАТ ОТ ТУРЦИЯ РОДАТА И ДА ГЛАСУВАТ ПРОТИВ ДОГАН ??!!!АЗ ПЪК---НЕМА ДА ЧАКАМ РОДАТА!ШЕ ГЛАСУВАМ---ЗА БРАТЯТА СИ ПО СЪДБА!!!
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kои и колко данъци и заплати плащате е видно от състоянието на държавата, без парите на българските граждани живеещи във чужбина ще ви е доста трудно.
24
1
 
2
 
! Отговори
до 30-31 преди 8 години
Мдаа прав си освен ученици и пенсионери се сещам и за братята римляни пък тях няма как да ги изтърват нашите богоизбрани предатели.Трябва да се измисли друга схема предлагай.
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В държава която не е в Европеиския Саюз да не има избори.Не може анадолски африкански китайски или японски човечета да му избират продажни нечовечета в Парламента, Кметове или Президенти.
22
2
 
7
 
! Отговори
хехе преди 8 години
До Анонименнека сметнем ...ако някой се е изселил от България в турция 1985-87 година и е бил на:10 години...сега трябва да е на 40 госини...30 години ...сега трябва да е на 60 години..... пенсионер в Турция ..надали жив40 години ...сега трябва да е на 70 години .... пенсионер в Турция...вероятно погребан..Децата родени при изселването сега са на 30 години ...някой от тях не са виждали българия ..освен лятото на почивкакак така 40% от гласовете от чужбина от Турция !!!?? и защо ???
21
8
 
10
 
! Отговори
Турчина преди 8 години
Абе вие *** сте интересна нация. Сами си вадят някакви закони сами почват да се карат. Не сме чули в Турция да протестират за това, но българите в чужбина почнаха да протестират
20
1
 
2
 
! Отговори
до 22 преди 8 години
Добре де като отидеш на доктор с кво плащаш или си от рода Маклауд и не знаеш що е туй болест
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който не живее постоянно в България и не плаща данъци тук, без право на глас.И стига вече с тези изселници.Изселили се,живеят,работят и плащат данъци в Турция да си гласуват на турски избори.Какво се пробутват да гласуват у нас-злобни нахалници.Аз не гласувам за турски парламент.Премахване на двойното гражданство.
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Накратко - нашите изселници в Турция местните ги натискат, за да гласуват за "правилната" партия в България, после пък "изселничестките" организации връщат жеста, като ги карат да гласуват за "правилната" турска партия на турските избори. Манипулирането не е сложно и този кадрил се разиграва вече почти четнвърт век.А ако се въведе електронното гласуване, никой няма да може да чу хване края какво всъщност става! Затова гласуване само по местоживеене за местни и парламентарни избори. Уседналост 5г
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТУРСКИТЕ СЛУЖБИ ТАЗИ ГОДИНА ЩЕ ПОЛОЖАТ ОГРОМНИ УСИЛИЯ ЗАРАДИ ТЯХНАТА ПАРТИЯ ДОСТ. ОТ ТАМ ЩЕ ДОЙДАТ ПОНЕ 100000 ГЛАСА. И ТЕ НЯМА ДА СА ЗА ГЕРБ
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mnogo mi e interesno kak shte mi otnemat BG grajdanstvoto ?
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе праг на гласуване - минимум средно образование + внесени данъци за последните 10 години. Американците на *** ни направиха.. Добре, че елементарните ченгета спят - *** им с ***
14
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
направо да гласуат турция да определя бъдещето на България - небето тяхно, парламента техен, Родопите ги забрадиха точно за 15 години и поканиха и приобщиха 90% от българо-мохамеданите да учат турски, защото нито техните родители, нито родителите на техните родители са го знаели. И това под зоркия поглед на ДАНС и МВР.Всички полицаи взети заедно са виновни за това нещо. Не само, че не правят нищо, ами и спират обикновените българи да изринат пингвините от парламента. Приклад във врата и в гроб
13
2
 
6
 
! Отговори
До До 1 преди 8 години
Ми като не плащаш данъци значи не работиш или си някой държавен служител връзкар.И в двата случая си *** на нечий гръб поради което се питам защо въобще съществуваш.
12
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според турците в Турция нямало българско малцинство, затваряте секциите там.
11
3
 
23
 
! Отговори
Край преди 8 години
не напразно страни се отказаха от двойното гражданство и допускат само едно. Въпреки че имам близки роднини в САЩ не смятам че от интернет можеш да добиеш реална представа за живота и не смятам че имат право да подреждат управлението в страна в която не живеят и сигурно никога вече няма да живеят.
10
1
 
22
 
! Отговори
Край преди 8 години
Защо хора с двойно гражданство /турци българи без значение/ имат как да гласуват в две страни. Ако имам петорно гражданство в пет страни ли ще гласувам.
9
5
 
28
 
! Отговори
Край преди 8 години
МОЖЕ ДА ГЛАСУВА И ДА ОПЕДЕЛЯ БЪДЕЩЕТО НА СТРАНАТА само хора които работят, плащат си данъците и се осигуряват в България. Защо други ще определят как да се харчат събраните от нас пари в бюджета Защо отвън да определят какво е добро или не за нас.
8
4
 
6
 
! Отговори
4 преди 8 години
ТОЧНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ ЩЕ СТИМУЛИРА И ЩЕ НАПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО В ТУРЦИЯ ДА ГЛАСУВАТ..КВО МИ СЕ ПРАЯТ НА ПАТРИОТИ. КОЛКО ОТ ВСИЧКИ ТИЯ В ПАРЛАМЕНТА СА ГОДИНИ НАРЕД ДЕПУТАТИ И НЕ ИМ СЕ НАПУСКА..И КАКВО СЕ Е ПРОМЕНИЛО??ФАЛИРАЛА БАНКА ИЗТОЧЕНА ЗДРАВНА КАСА НАРЕД Е НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ФОНДОВЕ ,А ПО НАТАТЪК МОЖЕ И..........................................