Новият Изборен кодекс - напрежение или решение?

Ще спрат манипулациите в турските секции, категоричен е Каракачанов
27 апр 2016 11:00, Василия Пейчева
17
Новият Изборен кодекс - напрежение или решение?
Снимка: bgonair.bg

"Проблемът с промените в Изборния кодекс е свързан с Турция. На предишни избори в голяма част от секциите там са гласували 1500-1600 човека, което е невъзможно технически. Излиза, че на всеки 28 секунди гласува по един човек. Там инструктират избирателите как да гласуват. Не се спазва изборното законодателство. Турция се опитва да вкара още един политически субект, за да влияе върху българската политика". Това заяви в предаването "Сутрешен блок" по Bulgaria ON AIR лидерът на ВМРО и депутат от Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

Още по темата

Той подчерта, че големият въпрос е как да не се позволи на страни, в които не може да се гарантира честен изборен процес, да влияят. Каракачанов увери, че никой от ПФ няма против българите по света да гласуват.

Патриотът бе контриран от депутата от ДПС Ерджан Ебатин, който настоя, че промените в Изборния кодекс са с цел разделяне на гражданите, за да бъдат извлечени политически дивиденти за определени партии.

"Този кодекс всява голямо напрежение и не може да се замазва с обяснението, че Турция е най-голямата заплаха за България. Трябва да се търсят механизми тези притеснения да бъдат изчистени, но не може да се прави Изборен кодекс, изхождайки от съображения, свързани с една конкретна държава. Каракачанов е диалогичен и разбран човек, но когато защитава иделогически тези, изпада в крайности на разделяне на обществото", коментира депутатът от ДПС.

Според Димитър Делчев от Реформаторския блок трябва да се запази досегашният ред и да се гласува навсякъде по света в повече секции, но те да бъдат ограничени до 50.

"Това е най-чистият вариант. Ще ограничим масовите манипулации в Турция и ще запазим възможността на местата, където има много българи, да се открият повече секции. Давам пример с Испания и САЩ, където живеят много наши сънародници. Ще включим повече българи в изборния процес", добави Делчев по темата.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
8
 
! Отговори
нища да ги гледам преди 5 години
Хубуу ,ша ни отнемат правата за гласуване ,ако не гласуваме два пъти подред!Обаче що не напраят кавадратчето "не гласувам за никого" със тежест?Примерно ако над 50% гласуват (не харесвам никого) , на всички участници в изборните листи , в съответния изборен ден ,да им се забрани да кандидатстват за каквито и да било политически избори до живот!?
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баш войводата не може да схване, че лишава от глас българите разпръснати по европата и щатите. Тези в Турция Ердоган ще ги натовари всичките и ще ги извози до консулството за да гласуват за Местан така или иначе.
11
8
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
бих предложил също да те заличават не ако не гласуваш да два последователни избора о т един тип - например президентски - а ако не гласуваш на два вида избори последователин от какъвто и да е тип - например за увродепутати о парламентарни.....
10
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
лично аз не виждам защо трябва хора които са изгубили връзка със страната и не си плащат данъците тук да им се дава шанс да галсуват? който иска - ще намери начин да иед до консулството.но нека предпложим смесен вариант - с гласуване в посолсто или ако селището ти е отаделечено на повееч от 50 км от най-близкото посолство - гласуваш по поща.Също нека да въведат машинното гласувато изцяло.ще спадне рязок купеният вот.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато е мнозинство гласувалите в квадратче "Не подкрепям никого" всички кандидати да не могат да се кандидатират отново за един мандат и да подадат оставка веднага. На това просто нещо по света го наричат ДЕМОКРАЦИЯ ,ЗА ТОВА ГО НЯМА В НАШАТА СТРАНА.А иначе Дебеляка от снимката е ясен - агент доносник от ДС и лакей на Мутрата.
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Замотават ви с турците за да не сте в хабер с другите работи, заспали клоуни.
7
6
 
11
 
! Отговори
Скачени съдове преди 5 години
ДПС и пишман-патриотичните партии като ВМРО, са продукт на КГБ още преди Перестройката, една от близките му цели към онзи момент е била свалянето на режима на Живков,но основно - да бъде винаги фактор в политическата игра на реформиращата се България и инструмент на Кремъл за влияние.
6
3
 
9
 
! Отговори
агент бауър 24-ти преди 5 години
Как вече толкова години минаха от раздялата с комунизма ,а на власт са все слуги и сътрудници на живковата държава и продължават да пълзят отнякъде още и още.
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МВРО - шайка eничapи и продажници, агентура на кремъл и копейкаджии.
4
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е рубли, рубли... изпихте акъла на агент Иван.Пусти рубли...
3
5
 
15
 
! Отговори
ОООХ преди 5 години
ЗА ТОЗИ ОХРАНЕН ДЕБЕЛАК И 100 ДУШИ НЕ СА ГЛАСУВАЛИ А СЕ ПРАВИ НА МНОГО ЗНАЕЩ И КАТО ЧЕ ЛИ ЦЯЛА Б-Я НЕГО Е ИЗБРАЛА
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брей че са ви наплашили тези турци бреее. СТЕГНЕТЕ СЕ ,ТА БЪЛГАРИТЕ ДА ВИ ПОВЯРВАТ ,,,
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закривайте тез избори и таз држава шизокразията се оказа едно недоносче.