Под бурките – потенциални терористи! Дали?

Забраната им е съвсем навременна, настоя Ангел Джамбазки
Обновена: 4 май 2016 10:24 | 4 май 2016 10:22, Камелия Цветанова
46
Под бурките – потенциални терористи! Дали?
Снимка: Булфото, архив

Забраната за бурките е съвсем навременна, настоя в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. В подкрепа на думите си той посочи, че мярката е преди всичко превантивна с цел да бъдат предотвратени потенциални опасности, засягащи националната сигурност.

Още по темата

"Това, което се случва в ромския квартал в Пазарджик за мен е тежко притеснително. Аз присъствах на всички дела, чух обвиненията, чух и доказателствата по тях и съм убеден, че тези мерки трябва да се вземат, за да няма събеседници, които разревано да обясняват защо се е случил един или друг взрив някъде", коментира Джамбазки.

Според него в България съществуват предпоставки за проповядване на радикален ислям, най-вече в кварталите, където живеят предимно роми.

Като конкретно решение за справяне с проблема  Джамбазки посочи, че в държавата трябва има система на образование по ислям и да има възможност за обучение от преподаватели от Саудитска Арабия и Йордания.

Евродепутатът от ВМРО се обяви и против визовата либерализация на Турция за страни от ЕС. Той нарече позицията на ЕС, който в момента преговаря с турската страна по въпроса, "тежка политическа грешка".

По думите на Джамбазки отпадането на визите за турски граждани ще отприщи нова мигрантска вълна от кюрди.

В разговора участва и историкът Ибрахим Карахасан – Чънар, според когото е малко вероятно кюрдска вълна да "залее" Европа, ако бъде приет безвизовия режим за Турция.

Чънар обясни, че разбира доводите на противниците на присъединяването на Турция към ЕС, но призова за по-обективен поглед на върху ситуацията.

"Турция е партньор, който би помогнал в рамките на този бежански проблем. Шефът на Агенцията за бежанците в Турция заяви, че ще открият нови три бежански лагера и наистина това ще се случи. Но условията ще бъдат по-добри, не просто да бъдат приети бежанците но и да бъдат защитени, с медицински центрове, джамии, училища", коментира Чанър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
13
 
5
 
! Отговори
Сандански преди 7 години
Да го питам аз този Джамбазки каква е фамилията му и хората които поставиха бомба и убиха човек в Сандански с бурки ли бяха??? Те бяха в листата на неговата партия на изборите .
17
2
 
18
 
! Отговори
БРАТЯ БЪЛГАРИ преди 7 години
ДА ЗАЩИТИМ МАЙКА БЪЛГАРИЯ ОТ НАБЕЗИТЕ НА ИСЛЯМСКИЯ ФУНДАМЕНТАЛИЗЪМ! ПЪЛНА ЗАБРАНА НА БУРКАТА!
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който иска да носи бурка да отива да живее в Саудитска Арабия. Като ще ми се правят на много набожни да видим дали са готови да ядат камшика ако нарушат някой морален закон там.
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Терориста и без маска или бурка може да носи бомба и да се самовзриви така, че нека отпадне тази теория, че ще забраняваме бурките заради това, че под бурките можело да се крие наизвестна личност. Нима на 11-ти септември в самолета носеха бурки? Забраняваме ги защото са принцип от една неприемлива "култура", която изобщо не е култура. Обаче хората ги е страх да кажат това, защото ще са обявени за расисти и веднага правозащитните организации за правата ще скочат. Така е и по света.
14
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя какво работи? Кой го издържа в Брюксел?
13
3
 
19
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
ДА ЖИВЕЕ ХРИСТИЯНСКА БЪЛГАРИЯ!
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бурки се носят в арабските държави, България не е арабска държава, а мнозинството от българските мюсюлмани не са араби.
11
10
 
3
 
! Отговори
боза в буркан преди 7 години
Защо всички патриоти у нас се оказват продукт на наследниците на тошовите служби, със доста странни подръжници
10
2
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Който иска да носи бурка да ходи в Турция при ходжите. България е християнска страна!
9
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Белгия и Франция след като забраниха бурките се случиха атентатите. Това са единствените страни в Европа където бурката е забранена. В Турция също е забранена. В тези три страни стават най-много атентати.
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ангола , ( бивша португалска колония ) със 76% християнско население ) е обявила , че забранява строенето на джамии и мюсолманството ! Рушат джамиите в държавата си .
7
1
 
17
 
! Отговори
Тръмп преди 7 години
Доналд Тръмп , днес води републиканската партия в Америка . Той обвинява Обама , че е приемал негласно мюсолмани в Америка , които се обявяват против американското знаме и химна , децата им не могли да ги приемат. Това значи ли , че не зачитат законите .Да се върнат обратно и да си прилагат религиозния закон Шериат , в мюсолманска държава !
6
1
 
17
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Не разбрах това "Дали?" за какво е сложено в заглавието.Опитайте се да се увиете като нинджа и влезте в банка или на летището, пък кажете на охраната "дали", да видим дали ще ви мине номерът. Аман от журнализми и толерастия...
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В териториите на ИД, жените са задължени да носят бурки, какво повече има да го обсъждаме?
4
1
 
22
 
! Отговори
Загрижен преди 7 години
Не знам какво разбират с това бурки ... но трябва да забранят изобщо да се повиват с тези чаршафи черни или бели !!!!!
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Под бурките потенциални терористи! Дали?"Там където има бурки има и тероризъм, факт.
2
2
 
14
 
! Отговори
Живеещи преди 7 години
А пък аз си мислех, че ромите живеят предимно в дъбови бъчви. После се смесват с Кока-Кола или нещо друго, за да се получи коктейл.
1
14
 
7
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Сладка и добре платена работа е да работиш петриот....