Плевнелиев обяви по-активни действия със САЩ

Президентът се срещна със зам. държавния секретар Блинкен
Обновена: 6 май 2016 20:22 | 6 май 2016 20:10,
144
Плевнелиев обяви по-активни действия със САЩ
Снимка: Администрация на президента

Стратегическото партньорство между България и САЩ е основа за по-активни съвместни действия за справяне с общите предизвикателства пред сигурността.

Това обяви президентът Росен Плевнелиев на среща със заместник-държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, който е на работно посещение у нас.

Държавният глава обяви,че в условията на множество кризи в съседните на страната ни региони, България остава предвидим и надежден съюзник и е ключов фактор на стабилността в Югоизточна Европа.
 
”Българските институции ще продължат да работят за реализацията на 9-те проекта за модернизация на Въоръжените сили. С най-висок приоритет е проектът по придобиването на нов тип боен самолет“, отбеляза президентът, който призова за активна подкрепа от партньорите от НАТО в този процес.

Плевнелиев обясни, че променената среда на сигурност налага повишаване на отбранителните способности на българските Въоръжени сили. Той оцени високо приноса на САЩ за гарантиране на европейската сигурност.

Държавният глава приветства решението на американското правителство да увеличи финансирането на различни проекти в сферата на отбраната до 3,4 млрд. щ.д. за 2017 г., в рамките на инициативата на САЩ за гарантиране на сигурността на съюзниците в Европа. Росен Плевнелиев призова на всички държави членки от Източния фланг на НАТО да бъде гарантирана еднаква сигурност.
 
Антъни Блинкен изрази решимостта на САЩ да защитават сигурността на всички свои съюзници в Европа и подчерта, че това ще бъде потвърдено и на предстоящата среща на върха на НАТО във Варшава. Беше откроено значението на ситуацията на сигурност в региона на Черно море.

Според Росен Плевнелиев ефективното използване на българо-американските съвместни съоръжения и военните летища, които отговарят на стандартите на НАТО, са важен компонент от общите усилия на Алианса в региона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СРАМ СРАМ СРАМ е този Расим предателя и с цялото си нахалство се снима пред портретите на Захари Стоянов,Ботев.....Винету да си го прибере този циркаджия колкото се може по бързо
19
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая пародия на президент до кога ще ни я покавате и пишете за нея?. Човек не може спокойно да си пие кафето от физиономията на тоя.
18
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БЪЛГАРИОООООООО този частичен президент на нацията,този национален предател е СРАМ и ПОЗОР за БЪЛГАРИЯ.......националните предатели на дръвникааааааа......да живееее ПУТИН,Великата Червена Армия Освободителка
17
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като сме партнери защо има визи !
16
19
 
2
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
Народите на Русия и Америка не са виновни за посегателствата срещу България- виновни са американските и руските правителства,които искат да ги слушаме без да са си направили сметка от кого искат това! А Плевнелиев не е по-виновен от Тодор Живков- напротив,макар да изглежда по-наивен,той е далеч по-независим от него!
15
5
 
22
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
Да не забравяме,че американци "дариха" на човечеството и червената "революция" в Петроград от 1917 г.: именно те изпратиха в Русия обрязаните гейове Ленин и Троцки,за да съборят царското правителство и да помогнат за подготвения обир на "славянските" народи.
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние сме независими нищо не зависи от нас !Русия не може да ни анексира като КРИМ!Защото два пъти не може да се загуби девственост.Уелкам бели вожде
13
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Майсторски клас по "Как да продадем родината си" - главен лектор Росен Плевнелиев, по прякор императора!
12
4
 
38
 
! Отговори
Сержант преди 8 години
ОТ ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ САМО НЕГАТИВИ ЖЪНЕМ. МНОГО МЕ Е СРАМ ОТ ТОВА НЕВЕЖЕСТВО.
11
3
 
31
 
! Отговори
щщ преди 8 години
От сша полза няма те искат само война
10
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Достатъчно ми е заглавието.По нататък глупости не ми се четат.Как не се намери един достоен български политик да работи за интересите на българския народ.Все чужди лакеи.Не ми се употребява по драстичен епитет спрямо тях (не че не го заслужават)само защото се самоуважавам.
9
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да бъде продадено отечеството е достатъчен и един предател на подходящ пост.
8
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За САЩ партньорството е толкова "важно", че са пратили заместника на секретаря на президента на САЩ да се срещне с Роската. Следващия път ще дойде чистачката на кабинета на заместника.
7
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как да не ни уважават американците? Направо се сцепват да ни правят подаръци! Забравихте ли за подаръците им преди време?Бомби над Враца и София, гърмящи играчки, за осакатяване на децата, които ги намерят, Колорадския бръмбар. Все техни подаръци от близкото минало. В по-ново време, ГМО , хормони в месата,в още по ново-износа на демокрация, цветните революции , даже бази ни подариха?Е как да не ги уважаваш, и да се чувстваш заплашен от лошия Путин на границата ни с Крим и Сирия?
6
1
 
50
 
! Отговори
Бойко преди 8 години
От снимката ясно личи чии заповеди изпълнява президентът на "суверенна" България.
5
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Според Росен Плевнелиев ефективното използване на българо-американските съвместни съоръжения и военните летища"Нали уж нямаше американски бази в България бе Роска? И Боко беше казал така.
4
2
 
60
 
! Отговори
ес преди 8 години
Тоя до кога ще говори глупости от името на народа. Да заминова за америка. Никой не го желае в България.
3
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Партньорство ни се изразява в това Вашингтон да дърпа конците на кукли като Плевнелиев.
2
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все слушам за това партньорство, ама никой не го е виждал.
1
2
 
50
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Явно Прецедента лобира да купуваме 20 годишни американски самолети.