След среща с US гост: Борисов дава нова техника на армията

Зам.-държавният секретар Блинкен похвалил военнослужещите ни на мисия
Обновена: 7 май 2016 07:36 | 6 май 2016 21:21,
207
След среща с US гост: Борисов дава нова техника на армията
Снимка: архив БТА

Премиерът Бойко Борисов обеща военните да получат нова техника. Това стана след срещата му със заместник-държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, който е на работно посещение у нас.

"Правителството е дало мандат на военния министър да преговаря за нов самолет, да подготвим нови кораби и да ремонтираме тези, които се нуждаят от ремонт", заяви Борисов, съобщи "Нова телевизия".

Още по темата
Блинкен и Борисов обсъдиха сътрудничеството в областта на отбраната, противодействието на тероризма, енергийната сигурност, образованието и двустранните отношения.

"Благодарение на усилията ни да се справим с корупцията и контрабандата имаме повече ресурс за армията", каза премиерът, цитиран от "Фокус".

На срещата в Министерски съвет присъстваха и външният министър Даниел Митов и военният министър Николай Ненчев.

Преди това заместник-държавният секретар на САЩ се срещна и с държавния глава Росен Плевнелиев.

"Благодаря от името на министъра на външните работи и от името на военния министър за високата оценка, която дадохте за нашите военнослужещи, които са на мисия и за добрата оценка за съвместните ни действия. Благодаря, че оценихте нашите усилия за справяне с корупцията и контрабандата.", заяви премиерът Борисов.

"Нашите военни показват всеки ден, че са на изключително добро ниво. Да им пожелаем на този празник да са живи и здрави", допълни още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
24
 
! Отговори
Ала_Бала преди 8 години
Европа трябва да е горда с хората си, с морала си, с науката си, с технологиите си и да се еманципира от зависимостта от САЩ. Ако трябва да купим нови самолети, те трябва да са произведени в ЕС, танкове също и т.н. Германия до 1945 г е била най-развитата в технологично отношение страна. Вчерашния военен парад беше срам и позор. Долу американнските агенти - Плевнвлиев, Митов, Ненчев и най -главните Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Да живее свободна и независима Европа! Да го кажем след 2 дни.
87
0
 
14
 
! Отговори
да преди 8 години
всеки си гледа интереса - стига игра на жертви а Индия върви напред, а не реве, че за последните 5000 години са ги владели стотина народа не се ли погрижим за себе си всеки ще ни прекарва.. с това, че се продаваме си заслужаваме да сме бедни богати народи с продажници - политици няма
86
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даже по времето на СССР имахме сто пъти повече свобода и национално достойнство да се наричаме българи.
85
0
 
8
 
! Отговори
Ala_Bala преди 8 години
Вропа трябва да е горда с хората си, с морала си, с науката си, с технологиите си и да се еманципира от зависимостта от САЩ. Ако трябва да купим нови самолети, те трябва да са произведени в ЕС, танкове също и т.н. Германия до 1945 г е била най-развитата в технологично отношение страна. Вчерашния военен парад беше срам и позор. Доплу американнските агенти - Плевнвлиев, Митов, Ненчев и най -главните Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Да живее свободна и независима Европа!о
84
1
 
10
 
! Отговори
Eлена преди 8 години
Да бе,ти да си видял висш държавен служител от Индия ,Китай да е посетил РБ скоро?Защо ли?Не, то и Англия не направи Индия (перлата в короната) бедна,само я колонизираха,ха,ха,ха......Просто янките идват заради красивата ни РОДИНА,нали?
83
5
 
12
 
! Отговори
да преди 8 години
стига глупости, Америка не ни направи бедни - бедни ни направиха нашите политици, които дори не чакаха някой да ги купи-сами си потърсиха купувач.. не ни е виновна нито Америка, нито Русия, нито Индия, нито Китай.. проблема е тук.. стига оправдания
82
2
 
6
 
! Отговори
да преди 8 години
нещо не разбрахме - нова техника за армията или... друга, тоест втора употреба.. като се има предвид, че тая горда новина е точно след среща с щатски политик ще е втора - ново американско оръжие няма с какво да купим.. ясна работата.. напънаха го-клекна.. няма Грипен, няма Юрофайтър.. не, че Ф-вете, които ще вземем не са по-добри от ни самолети, но.. новото си е друго.. и нека не бъда разбиран погрешно.. не, че Ф-вете са по-добри от Миг-овете.. просто в случая Ф-вете са по-добри от НАШИТЕ Миг-
81
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те затова рашките стоят настрана, защото армията ни има волята да даде отпор водена от светлия пример на Генерал Колев.
80
0
 
34
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
Абе хора, какво става в тая държава? Всеки ден четем "Борисов дава", "Борисов плаща", "Борисов строи", "Борисов спестил, дава ги за пътища"...Ами дайте да я наречем "Царство Борисово", че да е ясно кой управлява територията! Туй Народно събрание, туй Министерски съвет, съд и прокуратура май нямат думата. Всички при Него пълзят на спявка и отчет. Дайте тогаз да закрием всички тия институции и да си го назначим за ЦАР, че и без друго Той самият вече май се счита за такъв! Боко Премъдрий - отива му
79
0
 
38
 
! Отговори
. преди 8 години
ние нямаме нито проамерикански, нито проруски политици - само продажни.. само защото още не е дошъл някой от космоса с куфарчета с пари.. нашите политици не са сменили посоката на дупене от хоризонтална във вертикална.. дойдат ли пиши го факт
78
1
 
34
 
! Отговори
да преди 8 години
каква е цената на достойното поведение - пример е диктатора Орбан и лошата Унгария, която не кляка пред САЩ и в същото време се пука по шевовете от щатски и всякакви западни инвестиции за милиарди.. ама от истинските - не като тия трохи у нас.. и нормално.. Америка и Запада уважават достойните политици, било то и опоненти - ние такива нямаме.. само слуги
77
0
 
33
 
! Отговори
да преди 8 години
значи още тая седмица ще бъдем запознати с новите заповеди на САЩ към домашния им любимец Борисов.. тия никога не идват просто ей така.. или са му дърпали ушите или са му подхвърлили кокал.. то като се замисли човек и на американците не им е лесно - да ти се налага да минеш половината свят за да фамилиарничиш с някакъв безволев пожарникар, готов да продаде страната си за да угоди на Америка.. какъв позор
76
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аААА значи УСАто НИ РАЗРЕШИ ДА ИМАМЕ ВОЕННА ТЕХНИКА.....БААА И ДЪРЖАВАТА СМЕ--ЩОМ ЧАКАМЕ НЯКОЙ ДА НИ РАЗРЕШАВА......
75
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
130.Гледах документален филм за България , какво е имала до 1989 .Показаха ги 200 самолета ( бойни), подводници , кораби !На кой го разпродадоха апашите !След това новите ни приятели ни разоръжиха и ни ликвидираха ракетите . Единствено България е имала ядрено оръжие вив Варшавския Договор !
74
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БОРИСОВ --Дава нова техника ?България ще къпи един самолет от САЩ !
73
1
 
13
 
! Отговори
Мак преди 8 години
Това е срамно ... за американските блюдолизци и мажоретки без самочувствие, усещане за национално самосъзнание и идентичност.
72
3
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Вече имам нова риза .. Старата на брат ми ! :)Тя и нашата работа е така. Американците и другите западняци ще си изхвърлят *** и ние ще го взимаме. На всичко отгоре ще им го плащаме !А, когато бяхме с руснаците БЪЛГАРИЯ имаше 400 бойни самолета. 90% чисто нови. Факт !
71
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече дори не ни изпращат държавни секретари (министрите на Фашингтон), а техни 2-ри, 3-ти и 5-ти заместници. Позор!!!
70
2
 
17
 
! Отговори
а сега преди 8 години
Никой няма интерес от силна армия защото лесно може да стане държавен преврат.
69
3
 
18
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До Анонимен 117Хайде сега... Преди Боко, бяха същите глупави ***. След Живков, всичко що беше на власт е пълен, тотален леш. Мислеха си, че ще могат като него, но уви. Руснаците имаха само 2 ***, Горбачов (от този помяррр почна всичко) и Елцин, докато при българите всеки следващ е много по-зле от предният.