До 30 юни офертите настрани, рече Плевнелиев

Президентът: Ако видя проблем, налагам вето
Обновена: 13 май 2016 22:05 | 13 май 2016 22:03, Веселина Йорданова
42
До 30 юни офертите настрани, рече Плевнелиев
Снимка: архив, БулФото

Ако видя проблем – налагам вето. Ветото няма нищо общо с каквато и да е кампания на президента, заяви държавният глава Росен Плевнелиев в предаването "Панорама" по БНТ във връзка с наложеното от него вето на част от Изборния кодекс.

Още по темата
"Наложих вето върху Изборния кодекс с ясни аргументи. Сигурен съм, че това ще даде възможност на народните представители да подобрят начина, по който българите, където и да се намират по света, могат да гласуват”, заяви Плевнелиев.

Той посочи, че дава шанс на народните представители да разширят правата на българите, където и да са по света, а не да ги ограничат.

Президентът посочи още, че ще обяви решението си дали да се кандидатира за втори мандат в края на юни.

До 30 юни - офертите настрани, отговори Плевнелиев на ДСБ, които се обявиха днес за това той да бъде подкрепен за втори мандат като независим кандидат.

"По Конституция държавният глава е независим и равно отделен от всички политически сили", каза той и допълни: "Действам по съвест, надпартийно и по закон”.

По думите му големите теми днес са съдебната реформа, антикорупционното законодателство, Изборният кодекс. "До юни месец ще работя за това тези смислени действия в държавата да намерят реализация, след това може и да влезем в кампания", каза Плевнелиев.

Държавният глава каза още, че в трудни времена народът очаква резултати, а не постоянно кампанийно действие на политиците.

"За мен е важно народът да знае, че президентът е независим, президентът не влиза в каквито и да било задкулисни действия. Президентът стои ясно на своите евроатлантически позиции; президентът налага вето с аргументи; президентът е честен и коректен към всяко едно действие в държавата, което води до прогрес и развитие", посочи още Плевнелиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
E-vote преди 7 години
Evrovision s e-vot... vseka goduna po vednaj...Bg e-referendum ...vseka godina po 4 pati...:-):-):-)
24
0
 
1
 
! Отговори
Колио преди 7 години
Китайците в края на 80те години въвеждат максимата китаиците в китаи и по този начин създават ик бум така че българите в България всичко друго е демагогия не може Иванчо от Америка и хасанчо от Измир да решават моята съдба в България.
23
6
 
3
 
! Отговори
ййй преди 7 години
Господин Президент, Вие сте бъдещето на България!
22
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 7 години
До йййЩо йййй-каш бе пич?Да не ти туриха онуй де расте бързо в г---?Май комсомолския секретар Росен Плевнелиев те опровергава нещо? Нали и той и кукловода му бяха верни синове на партията?Чети, четиииии пич. Много полуграмотни и *** еййй.
21
4
 
3
 
! Отговори
ййй преди 7 години
Щом комунистите са срещу вас Господин Президент, то вие сте в нашите сърца! Личност на годината за Украйна и Източна Европа за 2015!
20
5
 
10
 
! Отговори
х преди 7 години
каква посока задава? 3 месеца кандидат-президентска кампания. това не е нормално. иска му се пак да го изберат, в последния момент, но се съмнявам хората да се излъжат отново.
19
14
 
7
 
! Отговори
Мюмюн от АТАКА преди 7 години
Достоен президент! Само той се опълчи на Кремълските фашисти и всичките им там азиатски ценности. Колкото повече го плюете, толкова по-силен става! Що се касае до червените отпадъци в българия ... това са хорица просто обречени историята да ги заличи, както то обрекоха България на глад, лишения, унижения ... безпътица! Дерзайте, Г-н Президент!
18
3
 
15
 
! Отговори
Честен човек преди 7 години
И този отходен материал мисли, че има мнение.Абе, ейййй, -оведце, кой ти каза да а-аш вгащите без да питаш?Божееее, защо позволи простотията да изплува в България?
17
3
 
13
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
До ДСЗа какви проблясъци бръщолевиш?***, ***, НЕ интелигентен, малограмотен и още и още.Натикаха го комсомолчето в президентския стол и то слушкаше, слушкаше.България не е била посрамвана пред света от никой друг така както Росенчу ни посрамва.
16
2
 
13
 
! Отговори
мартин преди 7 години
Този е неизбираем. Ако събере и пет процента ще е рекорд. Много жалка картинка. Дори Борисов съжаалява за избора му.
15
2
 
11
 
! Отговори
DO 22 преди 7 години
Не си Прав - Жел.ев се класира на достойно място Президент на Република България .Плевнелиев е спяща клетка на ИДИЛ .
14
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Допреди да се появи Плевневлиев си мислех, че Желю е най-голямата трагикомедия. Оказа се, че можело и по-зле да е......
13
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този защо си мисли, че като гледа страшно прилича на мъж?
12
4
 
24
 
! Отговори
Росим преди 7 години
Този вече си повярва, че е велик президент. Къде е съпругата му на официалните визити - задължително по протокол. ***, жалко за държавата
11
2
 
9
 
! Отговори
до 12 преди 7 години
ти или си пропуснал хапчетата тая вечер.. или за по-голяма веселба си ги дублирал :)))
10
4
 
20
 
! Отговори
да преди 7 години
на никого не можеш да даваш "шансове", смешнико ти си безгласна буква и на никой не му пука какво мислиш , а... с ветото си можеш да се избършеш отзад - брой го за отхвърлено
9
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХАХАХА *** КОЙ ИЗОБЩО ГО БРЪСНЕ ЗА СЛИВА ТОЯ ***????
8
32
 
8
 
! Отговори
ййй преди 7 години
Господин Президент благодаря ви, че сте единственият държавник от 1990 който създаде цяла индустрия в която работят десетки хиляди млади Българи на заплати които им позволяват да водят висок стандарт на живот. Благодаря ви и за многобройните дискусии в които никога не скривахте истината и открито казвахте истината на нас мислещите. Благодаря ви и затова, че сте първият неотстъпно защитаващ правата на пряката демокрация!
7
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Членска карта 7 На него българският корен не е под съмнение, така както и на тебе руският корен. От руската ***, която те е иза кала.
6
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Росен МалоумнелиевБойко Вмирисовтарикати баламосвваши народа.Ще бъдат изпратени като царя Симеончо в миналото.Време е за националистическите партии да поемат тази поробена територия