Шефството ни в ЕС – поравно европейско и българско...

Слушаме Гърция как да председателстваме успешно в Европа
17 май 2016 15:07,
9
Шефството ни в ЕС – поравно европейско и българско...
Снимка: архив БТА

Българското председателство на Съвета на ЕС да бъде поравно европейско и българско, иска вицепремиерът Меглена Кунева. Тя е ръководител на подготовката за шефството ни и днес участва в публична дискусия за визията и посланията на ротационните председателства на Съвета на ЕС.

България трябва да поеме председателството през 2018 година.

Кунева обясни, че според нея ще е крачка напред, ако започнем да казваме по-отрано кои сме – през културни събития в Европейския парламент.

"Хубаво е да използваме възможността да ни опознаят с това, което сме, и да не се опитваме в един клип, в едно лого да си кажем всичко", каза още вицепремиерът.

Тя даде за пример Гърция, в която е имало много обсъждане преди страната да поеме председателството на Съвета на ЕС през 2014 г. "Нашите гръцки колеги винаги са до нас, когато става въпрос за всички наши европейски въпроси, политики", каза Кунева.

Ръководителят на гръцкото председателство Джордж Петролакис успокои българският екип, че ще се справи. "За много от вас това председателство ще ви изглежда като връх Еверест, но ще успеете, виждам екип, който се е събрал тук две години преди него", каза той.

Петролакис направи различни препоръки, сред които да се дефинира аудиторията, да се обмисли какво ще се комуникира, за какво е председателството, каква е историята зад него, да се прецени дали посланието стига до адресатите.

"Всичко, което вършите по комуникацията, трябва да е готово минимум месец преди началото", каза още гъркът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Viara Plus преди 7 години
Abe slagaite vednaga patnite transitni taksi kato v Italia i Francia....i Zeleni karti na amerikancite, kanadcite i na shengencite...obstinskite parkingi kato v London, Geneve, Paris, Bruxelle, Rom, Madrid, Milano...:-):-):-):-):-):-)Po-velikodushni turisticheski reklami na Bulgaria, Fiki i Djale, Djale po bnt, bnr...:-):-):-):-)
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чрез "куневица" ,цялото "председателство" на територията беше предварително предадено в еврейски ръце.Нима някой се съмнява дали е така?!Ако е така,да се поразрови относно етническото и потекло.Но пък,като се има предвид,че че Територията вече юридически и фактически е наполовина турска,наполовина еврейска,всичко си идва на място.Само овцете още не знаят това.Поблейте си още малко "национално" овце.Още малко!
4
2
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Ами то самото население на България я смята за една голяма тоалетна - изхвърля си мизериите където му падне, стига да е малко по встрани от къщата .
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Кунева обясни, че според нея ще е крачка напред, ако започнем да казваме по-отрано кои сме през културни събития в Европейския парламент."Ако ЕС не знае кои сме, как ни е приел? Или за него сме само "източната граница" с някакви си държавици там?
2
0
 
5
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
Куневица е много хитра, с няколкостотин гласа на изборите успя да се докопа до министерски стол.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази карикатура е сред най-отвратителните и продажни лица в управлението!