Цацаров с апел: Да не политизираме съдебната реформа!

Обвинител №1 очаква промени в НПК и мерки за борба с тероризма
22 май 2016 14:00,
40
Цацаров с апел: Да не политизираме съдебната реформа!
Снимка: архив, Булфото

Процесите с това, което наричаме съдебна реформа досега са били и продължителни във времето, и безкрайно политизирани. Те са се използвали по един или друг начин – от една или друга политическа сила, за да бъде налагано нейно виждане. Мисля, че е време вече нещо да се случи в тази област, която наричаме съдебна реформа, каза главният прокурор Сотир Цацаров пред БНР.

"Предсрочни избори, независимо от това дали ще ги има, или не – по никакъв начин не бива да влияят на процесите, които са започнали", категоричен е обвинител № 1.

"За първи път от много време лични противоречия са загърбени, за първи път от много време има много рационален и консенсусен подход, включително и от страна на Министерството на правосъдието.

За първи път имаме законопроекти, за които се говори от години и които поне на 95% са готови. Това са вторият пакет от измененията на Закона за съдебната власт, НПК, Законът за мерките за противодействие на тероризма", подчерта Цацаров.

Според него тече процес, "който не би трябвало да се влияе от каквито и да е събития на политическата сцена".

"Съвсем скоро МС трябва да внесе всички законопроекти. Ако от там нататък говорят страстите или тънки политически сметки, тогава би станало зле. Тогава бихме се върнали в изходна точка", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
1
 
! Отговори
Е преди 7 години
"Пременил се Илия, погледнал се- па у тия". Така ще стане и с нашата съдебна реформа- просто такава няма.Никой не смее нито на съдии, нито на адвокати /в доверителните сметки/, нито на лични лекари да види колко пари постъпват, къде ходят на екскурзии, какви имоти , коли имат те и техните семейства и роднини, и какъв доход са декларирали? Как личен лекър отчита само два фискални бона за деня, а е издал над 15 направления или амбулаторни листа за които, получил такса 2,90лв.
36
2
 
1
 
! Отговори
Тото преди 7 години
Абе цаца, кво напрай с КТБто бе?
35
2
 
2
 
! Отговори
Ddd преди 7 години
Що е то съдебна реформа и има ли тя почва у нас?
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По принцип ползвам културен изказ, но сега мога да кажа само - цацааа, кон да ти го набие!
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 20Че трябва нова прокуратура и нови съдии - трябва, ама жизнено необходимо трябва! Обаче, да не ни ги е пратила Москва, та там да ходят! Тия доморасли плевели, наторявани с долари и евро, преяли от "евро-атлантически ценности", са си направо за Запада. И без това и имотите, и ограбените им от нас пари, и децата им са там. Що не кажат истината за Панама - половината са там, а другата половина са по екзотичните острови на Гоген.
32
3
 
12
 
! Отговори
www преди 7 години
ЧЕ НИЕ СЪДЕБНА СИСТЕМА ИМАМЕ ЛИ ????
31
2
 
14
 
! Отговори
Анкета преди 7 години
Дайте да си направим едно сондиране на мнения, тъкмо ще се види кой е тоя дето политизира, ние, или Цацаров.- Който смята, че ако Борисов и ГЕРБ не бяха на власт, Цацаров щеше да гледа поста си през крив макарон да цъка плюс;- Който смята, че главният ни прокурор е деполитизиран и е сложен на този пост като честен, способен, морален и политически неутрален - да ми цъка "минус".
30
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политизацията уважаеми смехурко Цацаров почна от теб!Кой нареди да оправдаят Ушев Цецо, аз ли?!
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цацаров излез и кажи редно ли е аз да плащам гласът на някой с 1 левче дето не плаща данъци. Откога купуването и плащането на гласове не е престъпление.
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо бе Цаца да не политизираме, след като партиите искат да им платим 1 левче задето гласуваме за тях, можем да политизираме, платили сме си.
27
2
 
11
 
! Отговори
ГНУС преди 7 години
ПОГНУСА!!!!
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хем искат цялото общество и държавните служби да са деполитизирани, хем искат всички да работят в интерес на правителството. Герберюгата не може да каже боли ли го, сърби ли го, или му е кеф.
25
2
 
17
 
! Отговори
Бай Миле преди 7 години
Да, да не политизираме, само дето всички са политически назначения!!!
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цацаров, тая шия дали е от туршия?На Баце разработката си ти, *** с мръсниците, който слушка Бойко, ще папка!
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чакаш закон за тероризма, значи сега ако тойдат терористи няма закон по който да ги осъдиш. Cлед подобно изказване вече би трябвало да са ти набили шутовете ''юристе''
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
a ti vzemi i svarshi rabota za koyato ti plashta narodat a ne da mi drankash alabalizmi
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя да няма запушване на дебелото черво бе, сякаш някой го е надувал с масур.
20
4
 
5
 
! Отговори
Хр преди 7 години
Цацаров , българския премиер се среща с един от основателите на Ислямска държава - Реджеп Тайп Ердоган .. ти ще бориш престъпността ??? Николайчо Младенов / бивш външен министър / на пресконференция говореше за нашите приятели от Сирийската опозиция - клон на ислямска държава които режат главите на християните и им продават органите ... що не ходиш да си гледаш овошната градина или ако имаш морал да си купиш *** и въженще и да ходиш някъде и да ни оттървеш от своето присъствие ??????????
19
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва Нова Прокуратура !!!! А тия да си ги взимат в Москва ! Същото важи и за съдийте !!!
18
3
 
8
 
! Отговори
Въздух под налягане преди 7 години
Следователите са ви виновни и ще ви избодат очите,че от време на време ви казват колко струвате.