РБ vs. БСП: Почитта ви пред сатрапа свали маските!

Снимките пред паметника на Тодор Живков били цинична провокация
1 юни 2016 16:52,
263
РБ vs. БСП: Почитта ви пред сатрапа свали маските!
Снимка: БСП

РБ нападна остро БСП заради почитта, която демонстрира, пред паметника на Тодор Живков в Правец. 

В понеделник ръководството на социалистите заседава в родния град на Тато, а след това посети къщата му музей и се снима пред паметника му. Ден по-късно червените бяха в Благоевград, където лидерката Корнелия Нинова поднесе цветя пред паметника на Димитър Благоев.

Още по темата

Днес от Реформаторския блок протестираха срещу това.

"Български парламентаристи нямаха срам да позират пред паметника на сатрапа, поискал два пъти страната ни да стане част от Съветския съюз", каза в декларация от парламентарната трибуна реформаторът Борис Станимиров. 

Той изрази възмущението на Блока, че поклоните стават на фона на почит към жертвите на концентрационните лагери и на Възродителния процес. 

"Явно целувката на Орлов мост и поднесените неискрени извинения окончателно са забравени", каза Станимиров. Според него съвпадението между демонстрацията пред паметниците и зловещите годишнини от Възродителния процес и зверствата на остров Персин край Белене едва ли са случайни. 

"Наследницата на Българската комунистическа партия свали европейската си маска и се завърна към своята най-ретроградна физономия", каза още реформаторът. 

Той призова левите и десните политици да се водят от принципа за единство на нацията.

"Демонстративното честване на диктатора в момент, когато жертвите му припомнят за репресиите, е цинична провокация, която разделя българския народ и злепоставя европейска България. Подобно поведение обслужва онези вътрешни и външни  сили, които целят страната ни да бъде слаба и уязвима", каза още Станимиров. 

Той се зарече, че реформаторите няма да позволят подмяна на историческата истина и поругаване на паметта на жертвите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали на демократите се падна властта след Тато? Какво направиха, къде сме? Освен да събарят паметници, да фалират банки, да деноминират лева и да разпродават България, какво друго направиха? Дали сме по-образовани, по-здрави, по-сплотени, по-богати? Никаква демокрация не е това да си служиш със забрани, лъжи и кражби! Реформатори били! Деформатори са и пак ще минат в запаса на следващите избори!
14
16
 
23
 
! Отговори
БКП преди 8 години
Да живее другаря Тодор Живков !
13
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България през 1989: Заеми към западни банки = 600% БВП. През 1990 правителството на БСП не може да плаща заемитите и обявява фалит, мораториум на плащанията по външния дълг. Иначе казано "великият" правешки селянин ошушка държавата както никой до сега не го правил. Хората се редят на огромни опашки за всичко, има купонна система, държавата ни е доведена до просешка тояга. Цяла Западна Европа ни праща помощи за да не умрем от глад,
12
10
 
8
 
! Отговори
пенсионна реформа преди 8 години
Бил си член на БКП-веднага на минимална пенсия.Ако още си настанен някъде -веднага на заслужен отдих без трудов стаж.Бил си ръководен партиен вожд-същата процедура .Да видим тогава .
11
5
 
17
 
! Отговори
За РБ преди 8 години
В РБ има демокрация и пазарна икономика. Не е ли подсъдно някакви си там да нарушават Конституцията на РБ и да нареждат кой къде можел да се снима ....
10
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РБ кои бяха? Остатъците от СДС-то навремето ли, ония с двата пръста?
9
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БКП/БСП награждават участниците в най-големият атентат на ХХ век
8
10
 
30
 
! Отговори
:=) преди 8 години
нека се напъват още малко от РБ и без това Парламента го обитават за последно а Тодор Живков е записал името си сред великите български политици - това, че на някакви прозападни лакеи това не им харесва.. много важно.. историята наистина никога няма да бъде подменена
7
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарю ! , като Тодор Живков беше велик , защо го свалихте от власт и после го разхождахте като мечка по съдилищата . Явно всички в БКП-БСП се интересуват само от собствените си джобове и са готови да се самоизядат като глутница вълци . Сега били социалисти , дрън дрън ярена .
6
23
 
14
 
! Отговори
SS Panzergrenadier преди 8 години
мястото на този национален предател и руско *** историята му е определила .... забвение! Проклет бъди "Янко" ....
5
9
 
22
 
! Отговори
Плутократ преди 8 години
И аз протестирам,че "реформатори",ДеСеБари,СеДеСари ДеДеСари и всякаква подобна *** ограбиха страната ми и са ***,подвластни на Господаря зад океана,ама...това са реалностите,всеки трябва да се примирява с мнението на другия.Протестирам и,че се наричат демократи - уж властвал бил плурализма на мненията,а пък ми забраняват и отричат моето мнение и мислене.
4
8
 
22
 
! Отговори
Прекрасно преди 8 години
27 г. след уж "демократичния" преход някои калъфи, като тоя деформатор продължават да живеят през 1990 г., да разделят малкото останали хора в България и да ръсят тъпотии от най-висока трибуна!? Зле сме и по-зле ще ставаме, ако не се обединим и само разделяме нацията, като заемаме нечия страна и заклеймяваме инакомислещите!? Колкото безобразия са вършели комунистите, два пъти повече тези преди тях от 1918 до 44 г., като не са пожалени и деца, но трябва да вървим напред!
3
2
 
5
 
! Отговори
Нарцис преди 8 години
Аз съм по-велик и от баце. БСП и РБ пасти да ядът.
2
12
 
33
 
! Отговори
:D преди 8 години
Това, което стои на постамента, РБ не могат дори да го боядисат с графити.
1
17
 
47
 
! Отговори
! преди 8 години
Тодор Живков е велик,а РБ в сравние с него са като ***!