Москов с 4100 лв. заплата, за колегите – не знаел

За последната година и половина ги бил "убил от бачкане"
53
Москов с 4100 лв. заплата, за колегите – не знаел
Снимка: Булфото, архив

Здравният министър Петър Москов няма представа какви заплати взимат служителите на Министерството на здравеопазването.

Още по темата

В коментар за медийни публикации, според които шефката на инспектората на ведомството Пенка Белева получила 10 000 лв. месечна заплата заради извънреден труд в рамките на 100 часа, Москов обяви, че не е наясно дали определени служители на здравното министерство взимат 3000 лв. или 4000 лв. месечно и по какви причини, съобщи "Дарик".

Здравният министър обяви, че няма представа за заплатите на служителите си, но след като има съмнение за определен конкретен човек, ще изиска необходимата информация.

Москов бе категоричен, че ако има законово нарушение в случая, ще бъдат наложени санкции. Не бил обаче съгласен да се хвърлят непроверени обвинения върху неговите служители, тъй като в последната година и половина той ги бил "убил от бачкане".

Министърът добави, че единствената заплата, която знаел, била неговата - 4100 лева месечно.

Бившият здравен министър в служебния кабинет "Близнашки" д-р Мирослав Ненков уточни, че заплатата му като министър е била в рамките на 3300 лева. Той припомни, че Кодексът на труда не позволява неограничено прилагане на извънреден труд.

Попитан възможно ли е заплата от 10 000 лв. да получи служител на здравното министерство, Ненков отговори, че всичко е възможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 17Като "инженер", драги, не можеш да вземаш петцифрена заплата. Това означава нвай-малко 10 000 лева. Толкова си и инженер, защото явно не си в състояние да смяташ. Като доходи - чрез кражби, лъжи, неплащане на данъци, работа през куп за грош - марка "търчи-лъжи", може и да докараш такава пара, но с честен труд - цъ. По-добре не се перчи. Никого не можеш да заблудиш. Със сигурност не ти плащат за "инженерство", и не от едно място. Значи си непълноценен навсякъде. Но си мафиотче.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 25Гламав, пост е едно, човек на поста е съвсем друго. Тоя, дето е сега на поста, по знания е под санитар, а по психо-поведенчески качедства - сети се за къде. За алчността му да не говорим. Поне по-тънко да ги прави. Ама бърза. За това направи монопол за приятелите да продават "автентизаторите", демек "пръстолепките". Дето никой няма да ги ползва. Той що не даде пример! А какъв е процентът?!
37
0
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
Аз лично за 10 000 лева месечно ще оправя МЗ и Здравната Каса за 6 месеца , сам .Има Интернет , Програми , Софтуер .Явно е че там работят нискоквалифицирани и необучени служители .При 12 лева месечна вноска за здраве плащани от голямата част Тарикати се получава че има дефицит .За сведение - плащам всеки месец по 208 лева здравна осигуровка .
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя още ли не е в затвора? Още продава шизофрения. Твърдо е решил да умори българите с налудничавите си реформи. А кой му е джипи, къде се лекува тоя? Чака ли за направления, казва ли му ОПЛ-то "Избери, кое ти е по-важно - сърцето или очите", дотук ги е докарал лекарите тоя с идиотските правила и лечението на парче. И направление за специалист само за 1 месец с 2 посещения. КОЙ ОЗДРАВЯВА ЗА МЕСЕЦ БЕ, ДВОЙКАР! С две "лечения"?! Всички сте за прокурор и затвор по 20 години. Ама де прокурор в БГ?
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Трайно Безработните в пенсиона възраст но нямащи годините за пенсиониране и доход 0 на месец трябва да си плащат Здравните вноски !
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето кой се падиграва с българските граждани . Шут , седесарски шут за доктор Москов .
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Измамената камила .
32
0
 
11
 
! Отговори
Миро преди 7 години
Ако ви е проблем що гласувате за това? Нека да няма обществено здравеопазване, и всеки да решава дали да си прави медицинска застраховка на частно. После ще можем да освободим цяло министерство хора, и да не даваме и 1лв от хазната за здравеопазване. Хем държавата длъжна да ни предоставя здравеопазване, и гласуваме за да се сложат тези чиновници, и да харчат бюджет за това. Но като видим злоупотреби - защо има злоупротреби? Нали сам ги сложи тези търтеи и им набута нашите пари в ръцете?
31
2
 
17
 
! Отговори
karolina-kler преди 7 години
А случайно д-р Москов да Ви е хрумвало, че зад тези 20-25 души, които Вие убивате от работа, стоят едни обикновени чиновници, които биват убивани от същите тези 20-25 души, които Вие цитирате? Но тези хора са с по 1000 лв. заплата и са подложени на денонощен тормоз от Вашите доверени!
30
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Москов, кажи за залозите в Еврофутбола до Първа градска. Там пилее пари на сингъли, залага по 300-400 лева на краен изход, изпържи го Арсенал - Уест Хем 3:3. Пълен смях, така точат и фонда за децата в чужбина, за комар, да, точно така, доктора е зависим и от тази болест. Крупиетата в казиното ги питайте, тя ще ви разкажат
29
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В БГ всичко е възможно --аххаха министър взима 4 000 а секретарки вдигащи телефоните - взимат 14 000 - каква пародия и цинизъм е тази хубава татковина БГ --- Само че секретарките сутрин сервират кафе без ръце ) хм досещате се нали ??
28
0
 
4
 
! Отговори
до 31 преди 7 години
Как разбра че не съм учила?
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 33С ум министър не се става! Ако беше така бойколандия да е процъфтяла.
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е въпрос да станеш министър,а какво правиш там.До сега всяко негово действие е тъпотия откровенна лудост..И ваксините и помощите за болни деца и случая Пирогов....Да взима и 40 бона,но да седи мирно на кукувия стол.
25
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Станете вие министри като мислите, че сте по-умни бе.Давайте!
24
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре се справя Москов, ама много от лекарите се опъват, защото са свикнали на лесното ...Нека взима тези пари, малко са за тая отговорнодт.
23
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Некадърен и нагъл психар.
22
2
 
22
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Убил ги от работа, а полза никаква.
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е как да не знаеш като твоя питбул Пенка Белева ходи да разчиства по твоя заповед
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 24Да ти се струват много пари 4000 левчета - не си лyд за връзване, а проcто ***.