Мъж или жена - кандидатът на ГЕРБ за президент ще е силен

С вота за държавен глава ни чакали и два референдума
81
Мъж или жена - кандидатът на ГЕРБ за президент ще е силен
Снимка: Булфото, архив

ГЕРБ ще има кандидат-президентска двойка, която ще бъде обявена не по-рано от края на лятото. Качествата на тази двойка, добре разпознаваема, няма да налагат продължителна кампания. Това обяви пред bTV председателят на парламента Цецка Цачева.

Още по темата

Според нея обявяването няма да е късно и е предвидено достатъчно време, съобразено със сроковете по закон.

Цачева коментира, че е несериозно да се пита дали кандидат-президентът на ГЕРБ ще е мъж или жена.

"Важното е да бъде достатъчно подготвен, с профил, който да позволява компетентно да си върши работата, изтъкна тя.

"Винаги леко се засягам, когато ми се задават подобни въпроси. Какво като е жена? Ако е мъж, няма да коментираме, но започваме догадки: А може ли да е и жена? Защо да не може?", попита тя.

По думите й е много възможно наесен да имаме вот 3 в 1, но не с предсрочни избори, а 2 референдума и президентски избори.

Тя отбеляза, че очаква всеки момент от ГРАО да дойде проверка на подписката по инициатива на Веселин Марешки за референдум.

По отношение на част от въпросите към гражданите в референдума, инициирана от "Шоуто на Слави", наистина има дълбоки съмнения за противоконституционност, каза още Цачева.

Председателят на НС обаче подчерта, че само Конституционният съд може да се произнесе по казуса.

"Ако имаше процедурна възможност да се гласуват разделно въпросите, убедена съм, че резултатът в пленарната зала би бил друг. Когато обаче се гласуват ан блок всички въпроси, няма как да гласуваме изцяло против провеждането на референдум”, заяви Цачева.

Според нея дори въпросите да останат в този им вид, резултатът ще бъде съответен на законовата ни рамка.

Цачева коментира и случая с 87-годишната Цветана Панева от Горна Оряховица, която критикува премиера Бойко Борисов заради това, че хладилникът й е празен, а увеличението на пенсията ще й стигне само за 4 хляба.

"Всички очакват хладилникът да е по-пълен, а доходите - по-високи, но всичко това минава през развита икономика и разкриване на работни места”, отбеляза Цачева.

"Мои съученици, които развиват малък бизнес в града, се оплакват от липса на работна ръка в производството на хляб и хлебни изделия например. Или пък тези, които излизат със средно образование от гимназиите и специализираните училища, нямат елементарни трудови умения и познания, за да бъдат готови за включване в практиката", допълни тя.


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма никакво съмнение, че държавният департавент е определил Кри сталина за кандидат. В последно вдреме тя е все в България, непрекъснато се поиявява по всички телевизий и дава мъдри съвети. Изтъкна се, че произхожда директно от болярина Кършо, че прабаба и била румънка и пр. факти. Всичко това си е ПР.
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано то досега беше нито мъж нито жена Ама щом е от ГЕПИ пак ще е същото
45
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
До ШеленбергерСъгласих се,и аз къде гледам...
44
1
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Погледнете снимката и изберете сами /според това дали сте мъж или жена/,просто проявете въображение.
43
0
 
8
 
! Отговори
Джоко преди 5 години
Все още ли си вярвате, че бедният и гладен народ се интересува от вашите партийни надигравания ? Какво значение има за народа кои са и от коя партия са
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще е силен. Двига щанти и той като внучето :^)
41
1
 
10
 
! Отговори
До Гошо Тъпото преди 5 години
Аз за Кристалинка няма да гласувам. Да гласуват пришълците, дето тя викаше да идват да ни оправят гена.
40
1
 
5
 
! Отговори
Борис Бойков преди 5 години
това ,че ще спечелят с лъжи,манипулации,извращения и фалшиви бюлетини далеч не означава,тандемът на герб да бъде силен...пак фокуси ще гледаме от най-големия илюзионист в страната...цецко мецко и асистентката му цецка мецкова :)))))
39
0
 
3
 
! Отговори
taa Caca ot deka e преди 5 години
Ca4eva iizre4e: референдума, инициирана от "Шоуто на Слави", наистина има дълбоки съмнения за противоконституционност...1) Pеферендума има дълбоки съмнения за противоконституционност???2) Pеферендума, инициирана от "Шоуто на Слави"???
38
0
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Тандемът на който...залага Боко е,Кристалина и Цецка.Първата ще е президент на изтерзаният народ,а втората ще бърше...сълзите на онеправданите и недоволните,ако все пак има...такива.Така Боко спазва...предсказанието на баба Ванга,че жена ще ни...оправи.За това той слага..две,с което доказва,че е...умен и много хитър;подковава се два пъти.
37
1
 
9
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 5 години
Всяко едно краставо магаре, вързано за оградата на президентството в София, може да стане президент на НъРъБъ България.
36
0
 
2
 
! Отговори
До 37 преди 5 години
Ти шегуваш ли се?
35
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А дано е Цецка Цачева.Тя е и мъж и жена едновремено.
34
1
 
4
 
! Отговори
Спас преди 5 години
Помолете недоразумението да завтори.:)))))))))) ТОЙ НИ Е ИДОЛА!!!!! С ОРЛОВИЯ СИ ПОГЛЕД И НЕПОКОЛЕБИМОСТТА СИ ЩЕ НИ ВОДИ ХРАБРО КЪМ СВЕТЛИ БЪДНИНИ!!! ИСКАМЕ СИ ВИДНИЯ ДЕМОКРАТ И ПАТРИОТ ПЛЮНСКИ!:)))))
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъж или жена - кандидатът на ГЕРБ за президент, или Цецка Цачева
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Верно е! Ще е силен. На думи ще е мнооооого силен! Верваме му. Като на онзи - европееца, дето дойде да си вземе имотите, които са му били дадени и построени от народа.
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе ония с Голямата празна глава ще определи, но едно е сигурно - травестит ще е ! Ни мъж ни жена ! Та да го слуша !
30
0
 
8
 
! Отговори
анонимна преди 5 години
Госпожо Цачева, всички новозавършили без стаж не са компетентни относно работата, която ще работят. Така е било и с Вас.Когато не си работил трябва да има някой да ти покаже как се работи с апаратура, с документи и др. Не забравяйте, че и Вие сте били като тях и те ще станат като Вас
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами хайде,колко години чакаме да я направите богата тази прекрасна страна.Ама как да стане като всеки от вас дърпа кокала към себе си.Тази жена е работила цял живот и накрая мизерните 80 евро.Нейната вина каква е......тази че се е родила и живяла в страна в която дерибеите управляващи мислят само за собствените си банкови сметки.Нема оправия..
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе ГЕРБераст ли е не ми го хвали !