Демократичното развитие е каузата на Югоизточна Европа

Трябвало и да разбирателството между страните в региона
10
Демократичното развитие е каузата на Югоизточна Европа
Снимка: БТА

Устойчивото демократично и мирно развитие е каузата на Югоизточна Европа и трябва да използваме всички механизми да поддържаме сътрудничеството и разбирателството между страните в региона. Това са подчертали по време на разговор на "Дондуков“ 2 президентът Росен Плевнелиев и председателят на Държавния сбор на Словения Милан Бърглез, който води словенска парламентарна делегация на посещение у нас, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът и председателят на Словенския парламент са обменили мнения по политическите процеси и състоянието на демокрацията в страните от региона и по взаимодействието между България и Словения в рамките на Европейския съюз.

Росен Плевнелиев и Милан Бърглез са определили като отлични двустранните отношения, като те ще бъдат потвърдени и по време на предстоящата официална визита на българския президент в Словения в края на юли.

България и Словения са близки партньори и в региона, а отличните двустранни отношения са добра основа за активизиране на парламентарния диалог и са предпоставка за продължаване на доброто съвместно сътрудничество по регионални въпроси и инициативи.

Президентът Плевнелиев и Милан Бърглез са дали висока оценка на Българското председателство на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа, който е автентичният глас на региона и двете страни ще работят заедно за развитието на всички направления на формата за регионален политически диалог. България също така разчита на подкрепата на словенската страна за кандидатурата на София за седалище на Постоянния Секретариат на Парламентарната асамблея на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.

България и Словения ще задълбочат сътрудничеството и в областта на европейската и евроатлантическата интеграция на страните от региона.
Страните от Западните Балкани трябва да бъдат напълно интегрирани в европейските структури, а европейската интеграция е мощен двигател на демократичното развитие на региона, са подчертали Росен Плевнелиев и Милан Бърглез.

Двете страни ще работят също така за засилване на търговско-икономическото и инвестиционното си сътрудничество.

Само през 2015 г. 20 на сто повече словенски туристи са посетили България спрямо предходната година, стана ясно по време на разговора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
6
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Иии тоя *** да последни ден ли ще плещи глупости бе!!
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Роска, ако знаеш някоя песен, запей! Ако не, остави микрофона, че е неприятно да те слуша човек!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бах маа му защо се на нас ни се падат такива!?
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парцалената кукла кога ще му свърши мандата, че вече изключително много дразни. То бива бива кухи фрази ама чак толкова не бива и ако все пак от няма и къде се заслушаш какво мънка под мустак ще си кажеш, че е прецедент на световна сила в паралелна реалност.Да си ходи, нека да видим следващия най-вероятно отново гърбав или поне така им се иска.
6
2
 
17
 
! Отговори
PD преди 7 години
Малък човечец, пък големи думи хортува. Големи думи, *** празни. От високо говори, ама не се чува. Що е то?
5
2
 
13
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
*** !!!
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На снимката горе - Президента изпълнява песен на Андреа Бочели ......
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали пак е споменал ценностите, че не ми се чете целия текст....
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля спрете да ни пускате всеки ден по нещо от "мъдростите" на този на снимката (не знам какъв да го нарека)!Хората не могат да го дишат, вие тука ни го натрапвате.Дано се махне по-скоро да мирнем от него!
1
2
 
22
 
! Отговори
обратно броене преди 7 години
Само още 4 месеца.