Причините за неприемането ни в Шенген - политически

Това е една несправедливост, ядосва се Станишев
11 юни 2016 22:30, Красимир Ангелов
98
Причините за неприемането ни в Шенген - политически
Снимка: Bulgaria On Air

"Неприемането ни в Шенген е една несправедливост. Има съвсем ясни технически критерии, за да стане една страна член на Шенген и ние сме ги изпълнили,“ обяви в предаването „Брюксел 1“ на телевизия Bulgaria ON AIR лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

"Причините за неприемането ни са първо - политически. И второ – настъпилата бежанска криза, когато самото Шенгенско пространство и изобщо съществуването му беше поставено под въпрос. И хората казват - чакайте, какво разширяване, ние не знаем дали Шенгенското пространство утре ще го има или не", каза Станишев в разговор с водещата Милена Милотинова.

"Има добро решение на Европейския парламент с подкрепата и с инициативността на редица наши депутати и от БСП, и от ГЕРБ, в това число г-жа Йотова игра много важна роля. Сега, когато се укрепват общите европейски граници с новите механизми, които се приемат и разглеждат, това да не включва само шенгенските държави, а и трите страни, които са извън Шенген.

Това е първо и конкретно. Второ -  на 7 юли предстои среща на лидерите на европейските социалистически партии в Париж. Основна тема на тази конференция и среща ще бъде миграцията. Аз съм настоял и в позицията, която, вярвам, че ще бъде приета, ясно е записано, че Шенгенското пространство трябва да бъде приключено с включването в него на трите страни, които са извън Шенген", заяви още Станишев.

Той посочи, че е абсолютно нерационално да говориш за укрепване на общата граница, “след като част от границата ти остава незащитена и не е включена в тази система“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нагла гад.
1
1
 
3
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Естествено господин Станишев, че това е политически акт, не е криминален или престъпно-мутренски!И зад този политически акт стоят икономически причини, защото никой не иска престъпници и мафиоти да спъват икономиката и да нанасят вреда на честните работечи хора!!!Агент Рон Грейди!ЦРУ!!!