US-посланикът видя стъпки към енергийна независимост

Борисов и Рубин откриха обновена компресорна станция
13 юни 2016 16:49,
92
US-посланикът видя стъпки към енергийна независимост
Снимка: Facebook

Посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин похвали България за откриването на реконструираната компресорна станция "Петрич". Днес лентичката бе прерязана от премиера Бойко Борисов в присъствието на US-дипломата.

"Това е една решаваща стъпка към българската диверсификация и енергийна независимост, както и към енергийна сигурност и диверсификация за целия регион", каза Рубин цитиран от "Фокус". Посланикът добави, че четири открити подобни станции в рамките на толкова кратък период е безспорно голям успех.

На официалната церемония Рубин каза, че няма нужда от специално написани речи и опорни точки, защото за трети път участва с премиера в отриването на реализиран обект. Посланикът добави и че това е четвъртият пореден път, в който в официалната церемония се включват и американските фирми, които участват в проекта.

Американският посланик коментира и трагедията в Орландо, където 50 души загинаха при стрелба в гей дискотека, а над 50 други бяха ранени.

"Това е голяма трагедия", каза Рубин. Той призова всички да се замислят в какво общество живеем и какви законови промени трябва да бъдат извършени, за да се осигури безопасността на обществото.

По време на събитието стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е изпратил вчера съболезнователна телеграма във връзка с трагичния случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо посланик на чужда страна се бърка в нашите работи, защо ни "хвали"? Бой се от даровете на данайците и от похвалите на хора, представители на държава, която руши всичко в света, под прикритието на "пролети" и грижа за демократизирането - ега ти демокрацията - кървави преврати, зверски убийства на законни държавни глави, следвани по тази причина от световни сътресения, нарушаване и разрушаване на хилядолетно изграждани цивилизационни ценности.
64
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кога ще дойде деня когато ще падне зависимоста от САЩ
63
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Lvov не харесвам европейските цени на газа: 'Хората стават по-бедни'
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съюзи на Лвов и Лвов региона се подготвят жалба до президента на Украйна с искане да не се повиши тарифите за газ и за преразглеждане на размера на екзистенц-минимум в страната. Това е телевизионен канал на ЗИК, каза служител на отдела за социална и икономическа защита на населението на сдружение на синдикати на Лвов региона Леся Migovich.
61
2
 
3
 
! Отговори
Поп Грую преди 7 години
Бахмааму! Тоя си отрязал пъпната връв сам при раждането си!
60
3
 
8
 
! Отговори
super преди 7 години
US-посланикът видя стъпки към US енергийна зависимост!
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До еТази година, Русия остава най-големият доставчик на въглища и антрацит в Украйна. Миналата година Русия също направи най-големият износител на 'черното злато'
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Капацитет руски метални доставки на енергийни ресурси, желанието да Киев да възобнови вноса на руски газ, както и връщане на Руската Федерация украински сол броячите показват възстановяване на икономическото сътрудничество между двете страни
57
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 73На Жен ския пазар единствено русофилите се опитват да се продадат по-скъпо на някой нов господар, но понеже са използвани от руснаци никой не ги иска.
56
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То хубаво,че този посланник е видял стъпки за енергийна независимост, но аз много искам у нас да видя стъпки за независимост от САЩ. В европейската преса вече често ни наричат слуги или марионетки на САЩ.Неговото присъствие там нями нищо с отношенията между държавите ни и поканването му от нас е свидетелство за раболепнаст и подмазвачество към сюзерена.
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 69Нека Украйна на "женски пазар" определя цените си
54
0
 
13
 
! Отговори
Л преди 7 години
Политиката е едно, икономиката друго. Американците много искат да изместят Русия от енергийните доставки за Европа. Истината е, че по ефтина газ от руската за Европа няма и не е възможно да има, освен ако няма собствен европейски добив.
53
0
 
8
 
! Отговори
за съжаление..... преди 7 години
До СтаматВ България не съществуват независими политически фигури.
52
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хахахахаааа.....Не е вярно. От Газпром очакват Украйна да предложи цена. Рашките клекнаха като огладняха. Сега предлагат газта по 177$.
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МишоТогава защо Украйна се прави такива изявления? Това е трудно, оказва се, тя купува газ от Европа?- Той купува газ за сметка на кредитни средства в Европа. Европейците първо дават пари на кредит, а след това парите да купува газ от същите европейците. Въпросът е какво се случва, за да се даде на тези заеми. Това е въпросът на въпросите.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В нефт и газ корпорация CNPC (Китай) заяви, че строителството на газопровода 'Силата на Сибир' ще бъде завършен в срок.
49
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко Тикво нали плюеше гърците ,че ако не си ти ще станем като тях а сега цокаш газ от там.Кога тикво ще станем като гърците ????Дай боже някога но ти не знаеш кога.
48
3
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Що за глупости!
47
1
 
16
 
! Отговори
независим преди 7 години
Купиха ни за жълти стотинки ТЕЦ-овете,заробиха ни с най-скъпия ток и ми говорят за енергийна независимост! Има ли по-двулични от САЩ и по-прости от нас българите ?
46
0
 
8
 
! Отговори
хахахахаааа..... преди 7 години
Украйна изрази желание да възобнови закупуването на газ в Русия