БСП иска темата за флотилията да влезе в НС

Как се формулира външната ни политика, пита Ангел Найденов
20
БСП иска темата за флотилията да влезе в НС
Ангел Найденов. Снимка: Булфото

Макар че вече единодушно президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов, и военният министър Николай Ненчев да обявиха, че България няма да участва в регионална военна инициативата за формиране обща флотилия с Румъния и Турция в Черно море, тъй като това може да провокира Русия, от БСП поискаха темата да бъде обсъдена в парламента.

Борисов, Ненчев и външния министър Даниел Митов да бъдат изслушани от депутатите по този въпрос, настоят социалистът Ангел Найденов.

Още по темата

"Темата е достатъчно актуална и вече шести ден е в обхвата на общественото внимание, а това ще продължи до е така до срещата на върха на НАТО на 8 и 9 юли във Варшава“, мотивира се той. Според него е станало ясно, че са водени разговори с родни държавници не само през последния месец, ами поне от половин година.

"Явно е, че инициативата не се ограничава само в увеличен брой на кораби в Черно море. Всичко, което научаваме през последните дни поставя една серия въпроси кой и как формулира външната ни политика, политиката ни за сигурност, кой и как дефинира мандата и какви са българските позиции за срещата във Варшава", коментира Найденов.

Колкото и настоятелен да беше социалистът в крайна сметка председателят на парламента Цецка Цачева обясни, че е говорила с премиера по телефона, но днес и утре той е много натоварен и няма как да стигне до Народното събрание.

Темата за флотилията обаче щяла да се обсъди на редовното правителствено заседание днес, а в петък най-вероятно Бойко Борисов ще участва в парламентарния контрол и тогава можел да отговори на въпросите на народните представители и то този въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.