В ГЕРБ готови с президентския тандем още преди 2 месеца

Цветанов доволен от избора на Нинова за лидер на БСП
4 юли 2016 10:00,
32
В ГЕРБ готови с президентския тандем още преди 2 месеца
Снимка: архив, Bulphoto

В ГЕРБ са готови с кандидатурата за президент и вицепрезидент отпреди месец-два. "Септември е нормално да бъде извадена", заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Мотив да обявят имената след два месеца е, че винаги, когато има предизборен период, обявени са кандидатури, има негативна кампания, каза Цветанов.

Още по темата

"Нашите хора се интересуват дали кандидатът ни ще се чувстват съпричастен към партията, или ще е външна фигура. Кандидатурата ще е тясно свързана с партията, но това не значи, че няма да бъде надпартиен, ако бъде избран за президент. Изборът на партиен човек е, за да бъде той по-отговорен и да му се търси отговорност, ако се наложи", каза Цветанов.

Цветанов обаче отрече партията му да чака от БСП първи да съобщят кандидатите си за "Дондуков 2". Той също така отказа да коментира дали ГЕРБ очакват подкрепа от ДПС на президентските избори.

По думите на Цветанов след избора на Корнелия Нинова за лидер на БСП се получил един по-добър заряд между опозиция и управляващи. "А когато БСП не говори истината, тя отслабва", каза Цветанов, като напомни за изявленията за спрените еврофондове.

На въпросите за стрелбата по Митьо Очите в Слънчев бряг Цветанов каза, че са изслушвали във вътрешната комисия шефовете на полицията в Бургас. "Отсъстваше най-важното в оперативната работа, привеждането в известност на този контингент. Когато се бориш срещу тежката организирана престъпност, трябва са си я привел в известност. Когато искаш да си ефективен и да работиш, трябва да познаваш контингента.

Цветанов допусна още, че в конкретния случай може да излезе, че жертвата е Митьо Очите. "За паркоместа инциденти с 30 човека не стават", каза Цветанов и допълни, че тази група работи на територията на Бургас от юли месец 2013 г. "Занимава се с организирана престъпна дейност, с разпространение на наркотици. За тези 3 г. тези лица не са били в необходимата оперативна известност", повтори той.

По повод идеята за тестове за наркотици за седмокласници, Цветанов заяви, че когато е за сигурността и здравето на децата, не трябва да се говори за пари. Много родители са притеснени, че децата им са станали зависими. Предстои дискусия в парламента, каза още той. Но най-важното е да съхраним децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Какво не и харесвате на Цецка! Да не би да е по-лоша от Цецо или бат'и Бойко. Само приказва, и то най-вече каквото се очаква от нея. Какъв по-подходящ кандидат от нея за ГЕРБ.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искаме за президент инж. Никола Белишки,а не Цачева и Зеленогорски.Доколкото знаем той също от ГЕРБ.Защо не го издигнаха него?
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевенските клоуни Цачева и Зеленогорски. Знае се отдавна.
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво е ясно за ГЕРБ? ЕДИНСТВЕНОТО ЯСНО Е, ЧЕ НА НАРОДА НИЩО НЕ МУ Е ЯСНО. МОЖЕ ДА ГО КАЖАТ ДВА ДЕНА СЛЕД ИЗБОРИТЕ. ЗА ПО-СИГУРНО. ИНАЧЕ МОЖЕ И ДА НЕ ВЗЕМЕ И ЕДИН ГЛАС.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименми ти ще не вървиш в краваристана бе? ааа, не можеш, а, що така? краварите не пускат при тях *** от вацалните губернии.
18
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за ГЕРБ ясно, ами ушaнките кого ще предложат? Сега разиграват някакви циркове и чакат путин да им каже кой ще е :)
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига стая БСП.Те ли караха това недоразумение сегашният, пет години да говори глупости, да се държи като невменяем, да работи срещу България. Пак БСП ви е виновна за всичко и за това дереже да което ни докарахте вече втори мандат. Просто нямате един нормален кандидат, затова не смеете да го кажете.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецка Цачева и Найден Зеленогорски. По план Б - Митю Зълкелите и Данчо Пора.
15
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 17В последния момент ще ти кажат за кого да гласуваш - да живеят "свободата" и демокрацията и евроатлантическите ценности.ми върви в раша бе - там се знае кой ще е следващия президент.
14
0
 
8
 
! Отговори
Ами сега? преди 7 години
Да, от два месеца е ясен, но сега след като го простреляха?
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демокрацията се оказа пълен цирк. Освен че ни донесе мизерия, но сега ни правят на баракобами. Имали кандидати, но ги крият - защо? Нали ще става президент, нека хората знаят кой е. В последния момент ще ти кажат за кого да гласуваш - да живеят "свободата" и демокрацията и евроатлантическите ценности.
12
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам кой ще предложат за президент. Знам със сигурност обаче, че БСП и цялата кутевска пасмина и проруска изметт в България ще е пак на колене...за n-ти пореден път.
11
3
 
4
 
! Отговори
рънте преди 7 години
Изборът на партиен човек е, за да бъде той по-отговорен и да му се търси отговорност, ако се наложи", каза Цветанов. А ако не е отговорен? В нормална държава има прокуратура,съд и изтърпяване на наказание. И не ако се наложи.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако наистина предложат Цачева значи живеят на Марс.
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стратегията на ГЕРБ е да лансира за кандидати най-изпечените крадци на държавния бюджет за да получат имунитет. Така че, сещайте кой ще е! Мутра с костюм!
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом толкова го крият, значи знаят как ще реагира народът като разбере. Жална ни майка.
7
1
 
9
 
! Отговори
123 преди 7 години
Тия ог гроб се държат като футболен тuм, все да спечелят, все да бият, да победят. Кой да победят сънародниците си. В центъра на София е изпеисана тайната на успеха, коя и къде е тя?
6
1
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
А Плевнелиев за премиер...
5
1
 
18
 
! Отговори
... преди 7 години
Цецка Цачева и Найден Зеленогорски - това е президентската двойка. Жална ни майка !
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който и да е на власт държавата няма как да изкара повече от 5 до 10 години само на заеми, така че, да, все тая.